Reklama

Reklama

Událost

(seriál)
  • USA The Event
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Sci-Fi
USA, (2010–2011), 15 h 29 min (Minutáž: 40–44 min)

Tvůrci:

Nick Wauters

Kamera:

Feliks Parnell

Hrají:

Jason Ritter, Sarah Roemer, Ian Anthony Dale, Željko Ivanek, Blair Underwood, Laura Innes, Scott Patterson, Taylor Cole, Bill Smitrovich, Lisa Vidal (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Sean Walker (Jason Ritter) je obyčejný mladík, který plánuje požádat snoubenku Leilu (Sarah Roemerová) o ruku na výletní plavbě po Karibiku. Před odjezdem dokonce získá požehnání jejího otce Michaela Buchanana (Scott Patterson). Dívka však náhle a bez vysvětlení z lodi zmizí a podle záznamů se zdá, že na ní ani nikdy nebyla. Sean po ní začne pátrat a narazí na spiknutí, které mu přeroste přes hlavu. Americký prezident Elias Martinez (Blair Underwood) připravuje propuštění skupiny 97 zvláštních vězňů, zadržovaných na tajné aljašské základně Mount Inostranka. Prezident se o existenci zařízení dozvěděl těsně po své inauguraci a po setkání s vůdkyní uvězněných Sophií (Laura Innesová) se i přes odpor tajných služeb a ředitele národní rozvědky Blakea Sterlinga (Zeljko Ivanek) rozhodne seznámit s jejich existencí svět. Když se chystá vystoupit s prohlášením, objeví se letadlo připravené k sebevražednému útoku. Letoun však zčistajasna zmizí z oblohy a záhada začíná… Emociální thriller plný spiknutí je vyprávěn na přeskáčku za pomoci flashbacků a z pohledu mnoha postav. Seriál využívá podobné metody jako Ztraceni, 24, Flashforward nebo Akta X. Scénář vznikl už v roce 2006, ale zelenou dostal až na konci roku 2009. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Doufám, že si to tvůrci rozmysli a dočkáme se pokračování. Nerad bych totiž přišel o tak napínavý seriál. Bohužel v poslední době nemají sci-fi seriály u amerických diváků úspěch. U Event jsem našel jednu chybu, kterou američtí diváci nerozdýchali a asi proto neměl tento seriál sledovanost jakou si možná představoval. Event měl pomalý rozjezd. Do pauzy (která byla dosti dlouhá-asi 2 měsíce) byl seriál dobrý, ale pokud by skončil vůbec by mi to nevadilo. Tehdy jsem uvažoval o 3 hvězdičkách. Když pauza skončila následovalo pár obvyklých epizod jako před přestávkou. Prostě normální průměrné sci-fi. Pak se to ale rozjelo. Zhruba od patnáctého dílu se seriál mění v pořádnou akční jízdu. V těch několika dílech snad nebyl ani jeden moment kdy jsem se nudil. Pokud by se natočila pokračování, které by bylo ve stejném duchu přihodil bych i pátou hvězdičku. 80% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Hodnocení PO DESETI DÍLECH: Po nadějných prvních třech dílech nám to nějak začalo kýčovatět, pač propletené zákruty příběhu jsou natolik překombinované, že se v tom začíná člověk pomalu ztrácet, nehledě na to, že ústřední dvojice hlavních hrdinů Leila - Sean, zpočátku docela sympatická, mi teď leze neskutečně na nervy a byl bych nejradši, kdyby tyhle dvě postavy vyškrtly úplně. Docela mi sedí ta linka americké vládního agendy, pač tam se alespoň něco děje, naopak ten boj o moc uvnitř komunity mimoušů mezi Sophií a jejím synem Thomasem mě už docela nudí. No, jsem docela rád, že se nyní seriálu dostane docela dlouhé pauzy a snad se scénáristi vzpamatují a od března se to rozjede naplno, doufejme že úplně jiným směrem. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Všicni říkají,že první díl je nejlepší. Mě to přišlo hrozně chaotycký a bez žádnýho velkýho nápadu.... Prostě nuda. Dokonce jsem už ke konci doufal že to skončí, protože mě to fakt nebavilo. Kouknu ještě na druhej díl a jestli se to zlepší, tak budu pokračovat a možná zvednu hodnocení. Zatim za slabý **......... Toto ne! Nuda,nuda,nuda! Přesouvání v čase bylo hrozně zmatený a většinou nedávalo smysl. Po druhém díle končim! Vůbec se nedivim, že neni druhá serie. A snižuju hodnocení na *. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Po dosti nepodařeném a z části i amatérském úvodu, který se skládá, řekněme z prvních pěti epizod, kde musíte překonat spoustu negativních věcí, například přílišný zmatek a nezorganizovanost mezi jednotlivými epizodami a otravnými a častokrát nepřínosnými flashbacky, již na pohled nesympatické, bohužel hlavní postavy (prezident, Sofia), a spousta, spousta dalších. Pokud ovšem dokážete překonat tuto averzi jako já, a nebudete zcela spoléhat na nevalné první dojmy, dostanete se do alespoň částečného bodu zalíbení. Je pravda, že nebýt známého, který mi seriál doporučil a poté mě neúprosně nutil k jeho sledování, nejspíše bych na něj také zanevřel. A nyní jsem rád, že se tak nestalo, a to jednoduše proto, že jsem dospěl tak daleko, kdy už jsem sám a bez nechuti dychtil po dalších dílech a byl doslova nedočkavý. Pořád jsem viděl hodně nedostatků, nejspíše z důvodu absence vyšších finančních prostředků, takže ve finále je vše o hodně komornější, spousta efektů je otřesných, atd. Během sledování jsem si toho sice nevšiml, ale po dokoukání jsem četl jednu kritiku, ve které autor poukázal na fakt, že v Události není, opakuji není žádný humor. A já si uvědomil, že má naprostou pravdu. Ani jednou jsem se nezasmál, a to se i v těch nejnahořklejších dramatech vždy objeví alespoň trocha vtipu, který ubere část té tíživé a pesimistické atmosféry. Těžko z toho budeme vinit nedostatek peněz, tohle je chyba samotných producentů. No, dost pochybuji, že můj komentář někdo dočetl až sem, takže i když toho mám na srdci ještě hodně, je čas ho ukončit. A přeci jen jsem zklamán, že nebude druhá série. 70%. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Z tohtoročných seriálových noviniek amerických komerčných televízií, obsahoval pilot The Event ako asi jediný nejaký nápad, pre ktorý sa oplatilo zapnúť aj ďalší diel. Po dobrom nápade sa to zatiaľ však iba tak nejak kĺže a scenáristi minimalne 3/4 každej epizódy len mlátia prázdnu slamu, takže pocit zbytočného naťahovania a obkračovania toho podstatného je čoraz silnejší. Takže po štyroch dieloch to vzdávam, nech táto tuctová rodinná rozprávka vybalí v závere akékoľvek finále, čakať naň sa mi nechce. ()

Galerie (527)

Zajímavosti (2)

  • 13.5. 2011 televízna stanica NBC zrušila vysielanie seriálu kvôli nízkej sledovanosti. Naznačila tiež, že možno bude pokračovať inde. (Maslord)

Reklama

Reklama