Reklama

Reklama

Haló, tady Indie

(seriál)
  • USA Outsourced
TV spot
USA, (2010–2011), 7 h 44 min (Minutáž: 21–23 min)

Tvůrci:

Robert Borden

Kamera:

Greg Gardiner

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Ben Rappaport, Anisha Nagarajan, Diedrich Bader, Parvesh Cheena, Pippa Black, Rebecca Hazlewood, Rizwan Manji, Sacha Dhawan, Thushari Jayasekera, Guru Singh (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Todd Dempsy je mladý manažer, který pracuje ve společnosti prodávající žertovné předměty. Jednoho dne ráno přijde jako obvykle do práce, kde překvapivě najde jen liduprázdnou vyklizenou místnost. Celé call centrum, kterému šéfoval, bylo po náhlém rozhodnutí přesunuto do Indie. Mladý manažer má jen jednu možnost - odstěhovat se do Indie a vést call centrum tam. Ocitá se tak před nelehkým úkolem - jeho práce je přesunuta do zcela jiné země na druhém konci světa, kde musí pracovat s novými lidmi, kteří vyznávají jinou kulturu, a pro které jsou americké zvyky a prodávání nesmyslných žertovných předmětů nepochopitelné. (Zbyisek)

(více)

Recenze (101)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je moc fajn - je to hodně vtipné a zároveň trochu jiné. Asi zařadím Outsourced mezi pravidelné večerní pokoukání. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

22/22 V podstatě mě uráží každá minuta tohohle blábolu. Postavit sitcom na jednom z nejrozšířenějších stereotypů indických call center by sice nemusel být zas až takový problém, ale Outsourced stagnuje už od první minuty, přešlapuje na místě a nedokáže si najít vlastní postoj. Nemá ani dokonce nejmenší snahu využít stereotyp ve svůj prospěch a naučit se s ním žonglovat. Navíc to celé vypadá hrozně amatérsky, herecky je to totéž a je naprosto zbytečné tomu dávat jakoukoli šanci. Nemá to žádné tempo, timing je špatný, takže zbývá jen zodpovědět základní tezí - když už víte, že skutečné indické filmy jsou to pravé ořechové, neexistuje pádný důvod udělat krok zpět k opatrnému tápání. Jakmile máte za sebou filmy jako Láska na druhém konci nebo Moje velká indická svatba (díky kterým vás přešla tréma), Outsourced vás neobohatí. Snad jen v případě, že jste cílovka na pofidérní český název Haló, tady Indie a očekáváte jedno velké nemastné neslané nic. Jediné, díky čemu jsem vydržela až do konce, byl soundtrack z velké části sestavený ze skutečných bollywoodských hitů a jeho interakce se scénářem. Pro lenuse (aneb každé dva roky si tu můžem nechat jednu větičku navíc, jestli máš pocit, že je to takhle ideální forma komunikace): Myslím, žes to byla ty, kdo dlouze teoretizoval o tom, proč se dívat na špatné dlouhé filmy, když můžeš dělat něco jiného. Ok, to je tvoje řešení. Mě se zas v principu příčí hodnotit fragmenty (ať už filmů nebo seriálů). ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nečekané ocitnutí mladého manažera v Indii, kde se snaží prodávat žertovné věci pomocí místních lidí, ale vzdálenost nebude ten největší problém. / Viděné epizody z 1 série *22.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 7/10 ) ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Od sitcomů očekávám, že u nich vypnu a budu se bavit. Stalo se. Pro NinadeL: 22 dílů bych se tedy urážet nenechala. Rozhodně ne kvůli hudbě, která se dá získat z jiných zdrojů. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mé vlastní zkušenosti mi nedovolí jít s hodnocením níže a zároveň neoznačit tuhle kancelářskou komedii za skvělou pecku. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Poněvadž ultralevicoví SJW neomarxisti začínající dominovat v politice a popkultuře, South Park se stal realitou, a pravá esence a aspekty humoru pomalu ale jistě zanikají, obávám se, že komediální seriály, které s evidentní nadsázkou satiricky zesměšňují jistou subkulturu, pomalu ale jistě vymizí. Zákazem kultovních britcomů 'Malá Velká Británie' počínaje, a legendárního 'Fawlty Towers' konče - a to je teprav začátek. Buďme tedy rádi za tento neprávem opomíjený seriál z prostředí indického call-centra, který jsem jako děcko fakticky müloval.... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nenáročný, nekonfliktní komediální seriál z prostředí Indie. Baví mě a má v sobě vělký potenciál. Na konci se vždy divím, že UŽ je konec, uteče fakt rychle. (názor po 2 dílech). ...a ten se po dalších dílech nemění - doporučuju! Zatím nejlepší seriál, který se letos/loni objevil. Škoda, že byl ukončen po první řadě. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Docela to sedí na to, co jsem v Indii viděl. A je to mistama rozkošně vtipné. Já mám radši trochu ostřejší humor, ale i tak dobrý. Většina postav i jejich chování jsou samozřejmě karikatury, ale ta atmosféra a kultura je trefená dobře. Od kývání hlavou typu "ano i ne", přes šéfovský despotismus, přehnanou devótnost, občas lenost, lásku k barvám, hudbě a tanci, cestování vlakem... a Pippa Black je rozkošná, samozřejmě. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Hodně milý seriál, který udělá radost hlavně lidem, co byli v Indii. Na první pohled to vypadá jako "stereotypní zobrazování Indů", ale v Indii už jsem dvakrát byl, a drtivou většinu seriálových vtipů, které v Outsourced zazní jsem prožil na vlastní kůži. Outsourced onu stereotypizaci vyvažuje dokonalou (bohužel vedlejší) postavou Američana Charlieho, jehož láska ke zbraním působí často ještě absurdněji, než z reality odkoukané charaktery Indů z callcentra. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sitcom, který se neumí rozhodnout, jestli být jen přímočarou legrací nebo zapojit i vážnější tóny. Ve výsledku jsou zde ztřeštěné situace, sem tam i velice vtipná scéna, ale vzápětí na to navazují scény smutné, třeba o zklamaném očekávání rodičů, o strachu ze ztráty zaměstnání…. Přitom si ale série ponechává sitkomovou povrchnost, kdy problémy z jednoho dílu v dalším díle zázračně vymizí a už se neřeší (láska k Indce, ztráta zaměstnání, rozchod s přítelkyní…). Jakoby to najednou nebylo. ___ Tenhle přerývaný tón v náladě seriálu mi úplně nesedl. Na druhou stranu, některé fórky se vyvedly a navíc fandím i netradičnímu pokusu, byť tedy nevyšel bezchybně. ___ Ze začátku mi vadilo, že humor je často postavený na předsudcích a stereotypech, někdy na můj vkus až rasistických. Ale plusem bylo, že se tahle zjednodušení týkala obou stran – „tradici ctících a vyčůraných Indů“ i „tupých a světa neznalých Amíků“. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Neotřelý námět se překvapivě brzo vyčerpá, k čemuž "pomáhají" i někteří nepříliš sympatičtí herci (třeba ten přiteplenej tlusťoch). 65% ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Jediná novinka, kterou jsem nezavrhl (zbylých šest šlo k čertu) a u které se velmi bavím. Díky bohu za skvělý sitcom. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějný nový (pro mě) seriál, který nejspíš zařadím mezi mé pravidelné pokoukáníčko. Prodej srandovních předmětů přímo vybízí k nejrůznějším prankům, kterých je sice pomálu, ale Todd se svými podřízenými mi naservíruje stejně i tak mnoho vtipných situací. PS: Gupta je strašný hovado :D ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne tak dobré, jako před dvěma dny zhlédnutá první série 2 Broke Girls, ale rozhodně ani tak špatné, jak tu někteří popisují. Vtipné situace střídají ty trapné, ale mně prostě připadá, že těch vtipných je o dost víc. A taky mám slabost pro krásnou Britku Rebeccu Hazlewood. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů mě to nenadchlo. Ale jak se postupně vybarvují charaktery a vtipy, zjistíte, že se u seriálu příjemně pobavíte. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Z průměrného sitcomu se s přibývajícími epizodami stává podprůměrný. Vtipy, snažící se o využití kulturních rozdílů a dělající střídavě magory z Indů a Amíků, jsou zoufale nevtipné a co hůř, tvůrci jsou schopní je protočit i několikrát dokola. Celé snědé osazenstvo v čele s králem idiotů Guptou je těžce nesympatické a hlavně nepřirozené. Jediné rozptýlení pak přináší kousky Charlieho a krása Pippy Black. Ale to najdete i ve spoustě vhodnějších seriálových alternativách. Projednou souhlasím se stopkou po první serii. // Nejoblíbenější postava: Charlie // 45% ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda "stopky"!! Zlepšující se sitcom z atraktivního prostředí, bohužel utnutý kvůli nízké sledovanosti... ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Sulimo to ve svém komentáři vystihl. Jo a už mi fakt vadí, že kvalitní seriály, nebo alespoň takové co si zaslouží šanci jsou rušeny a ty co tady byli už milionkrát mají ohromnou sledovanost. F*ck it, a wonna be porn star... ()

Reklama

Reklama