Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Neverím, že pozerám už druhý kvázi girlie seriál, tým prvým boli podobné, len firemne staršie Desperate Housewives. Našťastie tu nejde o žiadne ohováranie, ako v podobne razených GG, ale o miestami veľmi tajomnú atmosféru, zabezpečenú akýmsi Jigsawom IT doby, ktorá ma dokáže udržať už tretiu sériu, teda asi dva týždne sledovania. Príjemné charakterové obsadenie, trošku tej reality z vlastného života, sem tam konverzačná nuda, ale Pretty Little Liars sú príjemným spestrením inak fádneho žánru. ()

kikka20 

všechny recenze uživatele

"Tajemno". Tohle slovo krásně vystihuje tenhle seriál. Ovšem pro mě už moc nezáživné, když už vím kdo je A, ale to je má chyba, že jsem po tom pátrala. Některé holky mi jsou sympatické, ale jiné ne. Hannah a Aria.. to je super dvojka, mám je z té čtyřky nejraději, ale ostatní taky celkem ujdou. No, ale je to pouze můj názor ;) ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že našroubovat poměrně propracovanou detektivně-mysteriózní linii do seriálu, ve kterém jsou čtyři hlavní postavy puberťačky (jejichž archetypy v dnešní době převážně řeší jen kluky, oblékání, líčení…), je zatraceně originální tah. Neříkám, že by se v minulosti nenašly seriálové počiny podobného ražení, ale co do celkové koncepce a vyznění jsou „Krásné malé lhářky“ opravdu neotřelou a neokoukanou záležitostí. Je třeba si odmyslet a povznést se nad skutečnost, že jsou všechny mužské postavy v tomto seriálu prezentovány v ryze negativním duchu (ať dříve či později). Na druhou stranu to může být pochopitelné minimálně z toho důvodu, že se jedná o spíše holčičí seriál, pokud bych chtěl zarytě škatulkovat. Za začátku mi některé epizody vadily, protože v nich bylo moc vaty a téměř žádná akce. Jak se ovšem postupně všechno začíná rozplétat, poodhalovat, ale také více zamotávat, dostane se seriál do fáze, kdy (světe, div se!) téměř vše souvisí se vším, milostné pletichy jsou najednou až na výjimky úzce propojeny s onou detektivní linií a o absenci napětí již nemůže být ani řeč. Finále první série pak řadím k jedněm z těch nejlepších, jaká jsem za posledních několik let na seriálovém poli viděl. Doufám, že koncept nastavený v první řadě se podaří úspěšně transformovat i do řad dalších, protože velmi pevně doufám, že je zde ještě spousta nevyužitého potenciálu. ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Počkala som si s hodnotením do tretej série a jediné čo spravím, je že stiahnem jednu hviezdičku. Myslím, že 5 hviezd by nebolo oprávnených (občas predvídateľné zápletky a príliš nerealistické situácie), ale stále určite prevažujú pozitíva tohto seriálu nad negatívami. Je to veľmi napínavé, návykové a obsahuje charaktery, ktoré si ihneď obľúbite. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Hello Upper Rosewood, I have something I want to tell you, but you have to promise to never tell anyone... Do you swear on your life? Jakožto fanda Gossip Girl jsem se s nadšením musel kouknout na pilot a moje pocity jsou smíšené. Postavy zajímavé, ale jednoduché... Z GG jsem si zvykl na modní průpravu v jednotlivých dílech a i tady si rád oblečky slečen (hlavně slečny samotné) prohlídnu, ale to nic nemění na tom, že tu máme další Guilty pleasure seriál... Atmosféra dobrá, ale uvidíme jak se to vymysterizuje dále. ?% [HD] ()

Galerie (1 797)

Zajímavosti (47)

  • V době, kdy se Allison připravuje na soud, a v průběhu soudu slyšíme v pozadí karaoke verzi skladby A Pain That I’m Used To (2005) od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama