Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Zajímavosti (47)

  • Ian Harding (Ezra Fitz) hraje o několik let staršího učitele hlavních postav, ve skutečnosti je ale představitelka Spencer (Troian Bellisario) o rok starší než on. (Kaaaaa)
  • Představitelka Alison Dilaurentis Sasha Pieterse byla v pilotním díle mladší než postava, kterou měla ztvárnit. Sache bylo 13 let, zatímco Alison 15. Věkově se pak představitelka se svou postavou sešli v 5. sérii, kdy obě dosáhli 18 let. (Hollka)
  • Spencer (Troian Bellisario) dostala od A 35 individuálních vzkazů a dalších 25 vzkazů, které byly určeny všem 4 dívkám. (Weasley)
  • Záběr, který filmaři používají pro vyobrazení domu u jezera, je totožný se záběrem, který se objevil ve filmu Scary movie 5 (2013). (ČSFD)
  • Autorka seriálu Marlene King se netají k obdivu k seriálu Městečko Twin Peaks (od r. 1990), především k první sérii, přičemž se nebrání k přirovnání seriálu „Twin Peaks pro teenagery“. Proto ani není náhodou, že režisérkou pilotního dílu se stala Lesli Linka Glatter, která je podepsána pod mnoha epizodami seriálu Městečko Twin Peaks (od r. 1990). (Olík)
  • Časopis Entertainment Weekly označil seriál jako kombinaci filmové série Tajemství loňského léta a seriálu Super drbna (od r. 2007). (Olík)
  • Autorka seriálu Marlene King po odvysílaní jednotlivých dílu pravidelně usedala k internetu a sledovala, jak na ně lidé reagují. (Olík)
  • Všechny hlavní hrdinky nosí příjmení, které je zároveň názvem města v USA. (LucyD)
  • V knižní předloze Alison zmizela léto před tím, než hlavní hrdinky šly do 8. třídy, tři roky před začátkem příběhu. V seriálu je to jen o rok dříve. (..Lucas..)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama