Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (156)

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

To co tady předvádí William H. Macy jako Frank Gallagher,spolu s maskéry, je neskutečné......Celkově je to nápadité a dost často musí člověk zařvat smíchy.Nemám zde vyložené oblíbence,nicméně do třetí řady jsem docela rád sledoval Lipa a Debbie.Bohužel ve třetí řadě jsem tak nějak pocítil rozdílné chování všech členů ( vyjma Carla a Liama) oproti předchozím sériím.. Pologenius Lip má hodně nelogický přístup k Mandy a Karen,navzdory jeho nezpochybnitelné inteligenci....A korunu všemu nasazuje Steve/Jimmy,který se oproti suverénství z prvních dvou řad přesunul mezi připosrané neschopné jedince. Ovšem vše zachraňuje Frank...toho nezlomí snad nic :-) Nečekejte od tohoto seriálu nějakou analýzu života chudých či bezdomovců...a berte to tak jako se vám to podává...pak se pobavíte...(odkoukány 3 řady) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech sériích mohu s klidem říct, že je to fakt kvalitní seriál, který si drží úroveň. Je to samozřejmě přehnaný a v každym díle se buď šuká, nebo tam musí bejt nějaké tabuizované téma, ale je pravda, že je to vždycky zábava. Občas mi přijde, že se o té gallagheří chudobě furt jen kecá, ale co do huby a co chlastat mají nakonec vždycky. Je fajn, že si tvůrci uvědomili, že nemůžou furt dokola omílat to samý, a tak je čtvrtá série posun trochu jinam a postavy se vyvinuly více, než za celou předchozí dobu. Nejlepší postava je rozhodně Kevin a taky mám rád Lipa. ()

Reklama

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Nemorální, obhroublá a lascivní, ale pořád rodinná dramedie. Občas se nebáli dotknout až tragikomedie. Nádherná Hamptonová (V). Sympotrans Trevor. Mezi: Z principu Frank (jinak okouzlující Macy), přechcávač všeho a všech (vč. gay a ex-gay aktivistů). Často ufňukaná "dobrá špatná holka" Fiona (Rossumová). Jako vždy výborná Cusacková, ovšem ve velmi bizarní roli. Romance "Gallovich" - fascinující vývoj, ale na jedné straně maniodepresivní psychotik, na druhé agresivní kriminálník. Drsná ukrajinská štětka zn. Světlana. Mínusy: Taky se na to dá koukat jako na nemístnou romantizaci lůzy. Lip (White). Ještě jsem nepřestal trnout, co vyroste z Carla. Hodnocení po 7 sériích: 78%. ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

Best of the best! Britskou verzi jsem neviděla, takže jsem moc netušila, do čeho jdu. Už od prvního dílu se mi Gallaghers zaryli pod kůži tak, že jsem se jich do posledních závěrečných titulků nemohla zbavit. Nejde ani tolik o vtip (i když o ten jistě taky), jako spíše o výborný storyboard jako celek. Žádná postava nepokulhává, žádný díl není horší nebo lepší, než jiný, humor je přímo skvostný :) ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Showtime opět válí, tentokrát na těžce definovatelném poli jakési „indie dramedie“, která co do své podstaty (a už vzhledem k tomu, že ji financuje velká kabelová televize) samozřejmě není žádným „indie“ počinem v pravém slova smyslu, ale svou koncepcí a pojetím postav splňuje mnohé atributy „klasického indie žánru“ (dávám to raději do uvozovek, neboť pod KLASICKÝM INDIE žánrem si každý může představovat něco jiného). Jedná se o takovou hořkosladkou exkurzi do života jedné chudé rodiny, která se den co den potýká s existenčními problémy a do toho musí řešit časté excesy otce-alkoholika a matky, která je bipolární, tedy šílená. Střídají se zde odlehčené, někdy až extrémně vtipné epizody s poměrně dramatickými díly, které znovu a znovu vystavují jednotlivé hrdiny někdy menším, někdy větším, někdy obrovským problémům a všichni jsou velmi často nuceni spojit síly a s použitím toho nádherného klišé „táhnout za jeden provaz“. Možná by se z toho dal udělat jeden závěr, že řešení problémů je vlastně jakousi vnucenou životní filosofií celé Gallagherovic rodiny a i když jsou mnohdy způsoby, jakými se z jednotlivých patálií dostávají, více či méně bizarní, budete jim chtě nechtě v drtivé většině případů fandit, protože jsou všichni do jednoho ohromně sympatičtí… Všechny doposud odvysílané série se drží na stabilních 90%. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Steve Howey měl po celou 3. sérii na noze sádru. V seriálu padla zmínka o zlomené noze, ale ve skutečnosti se herec zotavoval z přetržené Achillovy šlachy. (Pavka5)
  • Canaryville, což je místo, kde rodina Gallagherových bydlí, se nachází na jižní straně Chicaga. (michalkubat4)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama