Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Obyvkle moc nevyhledávám filmy s cirkusovou tématikou, ale musím přiznat, že tohle mě vážně chytlo za srdce. Nádherná atmosféra a nádherný příběh. Něco co člověka vážně zahřeje u srdce a svým spůsobem poukáže na to, že každý má právo a i šanci na to aby byl šťastný. Jediné co k tomu stačí je věřit v to a nevzdávat se. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

s Nickem jsem už viděl tohle motivační video, takže jsem zhruba věděl, do čeho se pouštím.. a jsem nadmíru spokojen, tohle by si zasloužilo celovečerák (na kterém se podle zajímavostí pracuje ? ).. "čím větší utrpení, tím větší triumf" ()

Reklama

lorette 

všechny recenze uživatele

Hranicami sme si my sami... Krátky 20 minútový film toho povie omnoho viac, než mnohé dvojhodinové trháky. Príbeh o ľuďoch, ktorí možno nemali žiadnu budúcnosť, môže byť inšpiráciou pre každého, kto si myslí, že nič výnimočné nedokáže. Že život je k nemu krutý a on sám, je len obeťou... bla bla bla! Nezáleží na tom či ste malí, či máte krivé nohy, alebo či tak ako Nick Vujcic žiadne nohy ani nemáte. Pokiaľ skutočne chcete niečo dokázať, hľadajte svoje prednosti a nerýpte sa vo svojich nedostatkoch. Veď aj prekrásny motýľ sa musel najprv vyvinúť zo škaredej larvy... (odporúčam tento kraťas :)) ()

dajenka009 

všechny recenze uživatele

Taktéž cirkusové prostředí nemusím, ale tohle mě nadchlo hned od prvopočátku. Obraz dvou světů lidí. Ten první si z Willa udělal atrakci a nedokázal jej přijmout takového jaký je. Nezažil jistě ani kouska citu. A ten druhý naopak přijal fakt, že Will je handicapovaný a všichni věřili, že také objeví své vnitřní Já, které bude moci světu dokázat, že není jen bytost bez končetin. Je to krásné 20 minutové motivační video.. Od Nicka Vujicice jsem shlédla mnoho videí, které člověku vždy dodají kousek síly a energie do života. Člověk si pak mnoho uvědomí :) Přikládám píseň "Something more" od Nicka Vujicice s českými titulkami - http://www.youtube.com/watch?v=3XqypfUZp1Y ()

dejavu26 

všechny recenze uživatele

Nick Vujicic je úžasná a inspirativní osobnost, která dodává sílu mnoha lidem po celém světě. Zasloužil by si víc, než primitivní, manipulativní, krátkometrážní agitku, téměř bez děje. Je velká škoda, že se tenhle úžasný příběh takhle filmově promrhal. Věřím, že pokud se s ním někdo setkal poprvé až tady, tak to řadě lidem stačilo, aby byli překvapeni a udiveni, ale kdyby ho znali a viděli jeho vystoupení a videa, věděli by, že se z jeho příběhu dalo udělat mnohem víc. Poetická kamera nestačí. Škoda. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama