Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorého pointa je skrytá podstate celý čas a dozviete sa ju až na konci. Rozprávanie niekoľkých príbehov posplietaných medzi sebou. Príbehy hrdinov, rytierov, stavbárov a nakoniec príbeh samotnej katedrály. Ale ako urobiť príbeh o stavaní jednej budovy pútavým?? Samozrejme odpoveď Vám dala dvojica producentov Ridley a Tony Scottovy. Treba pridať bitvy o anglický trón medzi anglickom a francúzskom, záporákov, ktorý sa neboja zradiť aj vlastnú rodinu. Tento mini seriál má silné stránky v zrade, intríg a obviňovania nevinných. A to všetko za krídlami cirkvi. V 12. storočí to bola silná mocenská spoločnosť, ktorá vládla v pozadí. Veľmi som obdivoval výkon Hayley Atwell a Eddieho Redmaynea. Tí svojím príbehom ťahali celý film. A samozrejme kňaz Filip, pre ktorého sú charakter, morálka, spravedlnosť a cirkev všetkým. Občas sa vyskytli hluché miesta a to ubralo seriálu na tej atmosfére, ktorú má. A hlavným pozitívom je skvelá hudba od Morrisa. Bol som veľmi milo prekvapený. História je niečo, čo by mal vedieť každý. Lebo históriu píšu ľudia. A to boli reálny ľudia, ktorí históriu žili. A bol som rád, že mi Sergio Mimica-Gezzan opäť ukázal kus histórie. Ale k dokonalosti to má ešte ďaleko. 89% - 4* ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Velkolepá seriálová sága oplývající mnohými klady i nezanedbatelnými zápory. Začněme těmi klady: hudba, výprava, povedený herecký ansámbl, slušná režie. Děj je jaksepatří rozmáchlý, ale zároveň místy nemálo naivní a limonádový. Většina záporáků je černobíle zlá a charakterově plochá, že by se za ně nemusela stydět ani Bondovka nebo Disney. Pokud ale přistoupíte na fakt, že se jedná o (někdy až pohádkově naivní) příběh, kde nechybí mocenské intriky, úkladné vraždy a pomstychtiví zloduši, ale i velká láska, víra ve vlastní vizi a přátelství, budete asi spokojeni. Nechte mozkové buňky odpočívat a užijte si středověký příběh o stavbě jedné katedrály... ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Filmový druh zpracování, zajímavé postavy, ale až moc zašmodrchanosti a propletení. Tento seriál mě ovšem bavil, dokázal zaplnit pár všedních nocí když nebylo do čeho "píchnout". Některé epizody jsou průměrné, jiné zase až geniální, škoda, že se neudržela určitá stejnost kvality dílů, zvlášť když jich je jen osm, občas to sice působí až naivně a děj je přeskakován o roky během jedné vteřiny, ale mezi seriály rozhodně nadprůměr. 70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Že se tam všechno, ale fakt snad úplně všechno točí jen kolem boha, to bych přežil s ohledem na to, že tenkrát věřil snad každej (takže spolu klidně všichni mohli dělat). Nemůžu to teda kritizovat podle mojeho striktně ateistického vnímání světa, kterej říká, že kdo věří, musí být asi úplně blbej. Bohužel většina postav mi tady přijde taky docela blbá a já za to nemužu - prostě to už v sobě mám nějak zakořeněny. Intriky bych aji docela pobral, zmatek v postavách jsem nezaznamenal, ale co mi hlodalo hlavou - je to podle pravdy nebo ne? Došel jsem k závěru, že asi ne a že jenom někdo využil stavby katedrály k tomu, aby kolem toho omotal příběh podbarvenej krví, láskou a nudnejma středověkejma klišéma. Pravda, někdy to mělo jakž takž šťávu, ale nelíbilo se mi laciné televizní zpracování, které se vyhýbalo detailním zobrazením zabíjení, velkým válečným střetům, dobrým hercům a čemukoliv, co by sežralo moc z rozpočtu. Stavba katedrály bylo asi to jediny, co měli tvůrci docela zmákly. Ale jinak bych se pomalu bál, že když tam přijdu, tak na mě spadne strop, když vidím, jací umělci bez zkušeností to tenkrát stavěli... ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Dvě překvapivé věci. Ta první je, že až do nedávné doby pro mne totálně neznámá TV Starz přichází po vynikajícím Spartacovi s dalším výtečným seriálem. A ta druhá, že je to údajně celkem věrná adaptace 1000 stránkové knihy, o které jsem taky nikdy neslyšel, přitom je na západě velmi oblíbená a ceněná. A soudě dle kvality této minisérie i podařená, takže v budoucnu si na ni snad najdu čas. Casting se povedl, kde nad všemi ční zlotřilý záporák Ian McShane a jako protipól klidní Matthew MacFayden a Rufus Sewell. Kulisy nevypadají papundeklově a soundtrack si taky přidám do sbírky, takže jsem ochoten odpustit někdy trochu méně povedené triky a někdy téměř žádné stárnutí charakterů, když se děj táhne přes desetiletí. 9/10 ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • Vizuální efekty má na svědomí pražské postprodukční studio UPP. (mr.filo)
  • Na otázku o jej sexuálnej scéne Hayley Atwell povedala: "Nahé scény môžu byť veľmi oslobodzujúce. Cítim sa veľmi ľudsky. Toto som ja, so všetkými mojimi malými nedokonalosťami." (Arsenal83)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

11.10.2010

Zatímco probíhá boj o dvoudílný prolog k Vetřelci (studio 20th Century Fox chce přístupnost PG-13 a rozumný rozpočet, Scott trvá na tvrdém R-ku a rozpočtu 250 miliónů pro oba filmy... a chce si… (více)

Reklama

Reklama