Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál s výbornou výpravou, neurazí, nenudí a pokud stejně jako já neznáte předlohu, užijete si ho nejspíš i tak. Po první epizodě jsem hodnotil 4 * , po shlédnutí celého seriálu jsme musel jednu * ubrat - těch osudových zvratů a náhod (a také vyložených logických lapsů a za vlasy přitažených scén - viz bleskový a zcela hladký porod pod zřícenou klenbou) bylo na mne už přece jen trochu moc. V tom se zcela shoduji s kolegou flankerem, stejně jako v tom, že - přitom jak svévolně se tu zachází s některými historickými fakty a dobro vítězí nad zlem až příliš hladce - "Pilíře země" jsou spíš než historickým příběhem pohádkou - ovšem takovou, na jakou se vždycky rád podívám. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Velkolepá seriálová sága oplývající mnohými klady i nezanedbatelnými zápory. Začněme těmi klady: hudba, výprava, povedený herecký ansámbl, slušná režie. Děj je jaksepatří rozmáchlý, ale zároveň místy nemálo naivní a limonádový. Většina záporáků je černobíle zlá a charakterově plochá, že by se za ně nemusela stydět ani Bondovka nebo Disney. Pokud ale přistoupíte na fakt, že se jedná o (někdy až pohádkově naivní) příběh, kde nechybí mocenské intriky, úkladné vraždy a pomstychtiví zloduši, ale i velká láska, víra ve vlastní vizi a přátelství, budete asi spokojeni. Nechte mozkové buňky odpočívat a užijte si středověký příběh o stavbě jedné katedrály... ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

"Nech je ti odpustená každá preliata krv, ktorú si kedy prelial a pre cirkev preleješ!" Takže i u sektárov pracuje na plné obrátky mužská ješitnosť. I tam si porovnávajú, kto má väčšiu... katedrálu. I keď ich majú tak maximálne na vystavovanie. Po odhalení, že niekto má tú katedrálu o pár cenťákov predsa len väčšiu, prichádza náhla kompenzácia v budovaní si kariéry, aby som to tomu parchantovi dal poriadne vyžrať. A pôjdem i cez mŕtvoly! Toto ma fakt prikovalo na 6 a pol hodiny pred obrazovku! Skvost, ktorý nejednému fanúšikovi historických jatiek (i keď ich tam veľa nie je) navodí nejeden mokrý sen! ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Dříve pro mně poměrně neznámá televize Starz se po skvělém Spartakusovi opět vytáhla. Vzhledem k tomu, že se jedná o tv zpracování, je to našlapaný miniseriál ze středověku protkaný intrikami, církvi, stavbami a také bitvami. To hlavní, co mě zaujalo bylo to, že zde není žádný Vilém Tell, Robin Hood apod., ale kupříkladu Tom Builder, který umí především stavět. Všechny postavy jsou, dá se říct, na své úrovni a mají jenom pocit moci. Příběh se zaměřil na stavbu katedrály, co bylo nutno obětovat a že na každého jednou dojde. Herci se tady sešli dost charakterní, charismatičtí, ať už jde o Rufuse Sewella, kterému historické filmy svědčí, nebo také good guy Matthew MacFadyen, bad guy Ian McShane a další. Oproti knižnímu bestselleru se sice nestihne zacházet až tak do detailu, ale hodnocení mi to nijak neovlivní. Příjemné osmi hodinové ponoření do středověké doby. Konec potěšil. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Pielmeier; Based on The Pillars of the Earth by Ken Follett | Hudba: Trevor Morris | Produkcia: John Ryan | Distribúcia: The Movie Network, Movie Central, Starz, Sat.1 | Štúdio: Muse Entertainment Enterprises, Tandem Communications | Rozpočet: 40 miliónov $ || Scenár je pre mňa vždy najdôležitejším článkom u každého filmového alebo seriálového projektu. The Pillars of the Earth s tým nemá najmenší problém, stavia totiž na knižnú predlohu, ktorá je svojou prepletilosťou, no pritom zrozumitelnosťou dokonalým základom. Vykreslenie vtedajšej doby je priam na úrovni filmovej výpravi (dnes sa to už stáva štandardom), no vzhľadom na to, že sa nejedná o americký počin, hviezdička naviac je istá. Zaujímavé, napínavé, kanadsko-nemecko-maĎarské seriálové sústo aj pre tých náročnejších. ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • Kingsbridge, ako je známy z románu a seriálu, je len fiktívny. Mnoho neinformovaných turistov však napriek tomu navštevuje Kingsbridge v anglickom grófstve Devon, aby navštívili jeho svetoznámu katedrálu. Nakoniec odchádzajú sklamaní, keď zistia, že cestovali, aby videli katedrálu, ktorá nikdy neexistovala. (Arsenal83)
  • Autor knižní předlohy Ken Follett se v seriálu mihl v roličce obchodníka, který řekl Jackovi (Eddie Redmayne) o jeho otci. (PogoJoe)
  • Niektoré techniky použité pri stavbe katedrály v tejto sérii sú historickou chybou, pretože ide o techniky a štýly, ktoré v tom čase neboli známe. (Arsenal83)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

11.10.2010

Zatímco probíhá boj o dvoudílný prolog k Vetřelci (studio 20th Century Fox chce přístupnost PG-13 a rozumný rozpočet, Scott trvá na tvrdém R-ku a rozpočtu 250 miliónů pro oba filmy... a chce si… (více)

Reklama

Reklama