Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Filmový druh zpracování, zajímavé postavy, ale až moc zašmodrchanosti a propletení. Tento seriál mě ovšem bavil, dokázal zaplnit pár všedních nocí když nebylo do čeho "píchnout". Některé epizody jsou průměrné, jiné zase až geniální, škoda, že se neudržela určitá stejnost kvality dílů, zvlášť když jich je jen osm, občas to sice působí až naivně a děj je přeskakován o roky během jedné vteřiny, ale mezi seriály rozhodně nadprůměr. 70% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. A přesto, (po shlédnutí prvního dílu budu pokračovat.) Z prvu velice pomalý rozjezd, hlavní postavy mě vůbec nevzaly... Z mého pohledu nemastné neslané. Ale čím se blížil konec, tím více jsem se dostával do příběhu a začínala mě přepadat zvědavost co bude dál. V tuhle chvíli dávám cca 80% uvidíme co přinesou další díly. Tak jsem shlédl první 4 díly. a už víc nedám. Nejenže mi nesedí snad všechny hlavní postavy, ale ani jim nevěřím. celý příběh je v podstatě o tom kdo je králem a kdo bude vydělávat z tržiště. Z prvotních 80% dávám 45% Dle mého seriál který nemusel být vůbec natočený.! ()

Reklama

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Dajú sa hľadať v tomto seriále škulinky, tak ako skoro v každom filme...dej je ochudobnený a čiastočne zmenený, ako v knihe, ale tento film ma zaujal natoľko, že som si prečítal knihu... tým pádom sob bol aj rád, že je dej zmenený a ochudobný.Herecké obsadenie bolo vynikajúce, hudba takisto (nechcem kopírovať Kleopatru), ale nemôžem tomuto seriálu uprieť 5* ... mám v pláne si ho po niekoľkých rokov znovu pustiť. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Velkolepá seriálová sága oplývající mnohými klady i nezanedbatelnými zápory. Začněme těmi klady: hudba, výprava, povedený herecký ansámbl, slušná režie. Děj je jaksepatří rozmáchlý, ale zároveň místy nemálo naivní a limonádový. Většina záporáků je černobíle zlá a charakterově plochá, že by se za ně nemusela stydět ani Bondovka nebo Disney. Pokud ale přistoupíte na fakt, že se jedná o (někdy až pohádkově naivní) příběh, kde nechybí mocenské intriky, úkladné vraždy a pomstychtiví zloduši, ale i velká láska, víra ve vlastní vizi a přátelství, budete asi spokojeni. Nechte mozkové buňky odpočívat a užijte si středověký příběh o stavbě jedné katedrály... ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Good God! Tuhle esenci středověku se všemi jeho dobovými znaky - hrady, rytíři, bitvy, bláto, špína, smrt, intriky a všeobjímající (a všehoschopná) církev - jsem si nesmírně užil. Narozdíl od jiných seriálů (či spíše minisérií), které jsem v poslední době viděl, mě tenhle chytil hned od prvního dílu a vyplivl až po dalších sedmi, které jsem nadšeně zhltnul téměř najednou. To co se mi nejvíc líbilo na skvělé Hře o trůny, totiž poutavý příběh se spoustou intrik, zvratů a výborně vykreslenými postavami, je tady naplněno v podobné míře (i když je pravda, že Hra o trůny je přeci jenom příběhově vrstevnatější a epičtější). [Spoiler] Pravda, finále bylo trochu přeslazené... ale když já jsem si už od prvního dílu tak strašně přál, aby ten slizkej biskup a neméně odpornej zrádcovskej synáček shnili v pekle! [konec spoileru] To je právě ono - postavy jsou (stejně jako ve vzpomínaném Game of Thrones) tak skvěle napsané a zahrané, že Iana McShanea budu už asi navěky nenávidět :-). Naopak kladní hrdinové byli nadmíru sympatičtí (Jack, Tom Builder, Philip, Aliena - ta obzvášť :-), takže jsem jim fandil až do konce a tajil dech v momentech, kdy to měli nahnuté. A navíc, jako eso v rukávu, je tu ústřední motiv - stavba katedrály, která je jedním slovem úžasná a hrozně mě bavilo pozorovat, jak se celá stavba vyvíjela. Vlastně výprava je celkově na televizní poměry dost rozmáchlá a prachy, které mj. bří Scottové sehnali, jsou vidět. Zkrátka Pilíře země hodnotím jako jedno z nejlepších přiblížení středověku divákovi prostřednictvím pohyblivých obrázků. Už teď se těším na Svět bez konce. EDIT 10.3.2012: Tak mi to nedalo a musel jsem si koupit více než tisíci-stránkovou knižní předlohu v originálním znění, kterou se teď budu prokousávat. Jsem zvědav, co všechno se do televizního zpracování nevešlo.. ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • Během celé série jsou Stephen (Tony Curran) i Maud (Alison Pill) titulováni jako "Majesty". Angličtí králové a královny ale tento titul neužívali až do poloviny 16. století, tedy téměř 400 let poté, kdy se odehrával příběh tohoto seriálu. (PogoJoe)
  • Po filme Ucho ihly (1981) ide o druhú adaptáciu diela autora Kena Folleta, v ktorej sa predstavil Donald Sutherland (Bartolomej). (misterz)
  • Pro natočení finálových leteckých záběrů posloužila katedrála v anglickém městě Salisbury. (GeusX)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

11.10.2010

Zatímco probíhá boj o dvoudílný prolog k Vetřelci (studio 20th Century Fox chce přístupnost PG-13 a rozumný rozpočet, Scott trvá na tvrdém R-ku a rozpočtu 250 miliónů pro oba filmy... a chce si… (více)

Reklama

Reklama