Yi Qi Lai Kan Liu Xing Yu (TV seriál)
Let’s Go Watch Meteor Shower
Romantický / Komedie
Čína, 2008
Chu Yu Xun je chytrá a tvrdě pracující dívka, která se dostane na Alistunskou univerzitu. Zde se potkává se čtyřmi nejbohatšími studenty – Murong Yun Haiem, Duanmu Leiem, Shangguan Rui Qianem, and Ye Shuoem. Díky svému vzhledu a penězům jsou idoly všech děvčat z Alistunské univerzity. A všichni čtyři mají stejný cíl: co nejdříve být vyloučen z této univerzity, proto dělají různé žertíky a přestupky proti školnímu řádu. Jeden takový žertík provedou i Yu Xun. A tak se těchto pět lidí setkává. Společně možná dospějí, najdou neotřesitelné přátelství, zamilují se..? (Zíza)
Zíza
Nejdřívě jsem viděla tu japonskou verzi, obě série, líbilo se mi. Poté jsem zkoukla korejskou verzi a ta se mi líbila ještě víc. Kdyby se vyměnily hrdinky z těch dvou verzí, byla bych spokojená úplně na maximum. Mangu jsem nečetla, takže nevím, která verze se jí nejvíce blíží. Tato verze je velmi rozvláčná, tak rozvláčná, že mě spousta "vedlejšáků" opravdu nebavila. Na papíře to může fungovat, tady to pro mě nefungovalo. Zajímala mě hlavní dvojice (v součtu nejblbější dvojice ze všech verzí). Je tu dost velký rozdíl v detailech i "nedetailech" - hlavní hrdinka žije s mamkou a strýcem jako jedináček. Hlavní hrdina není hned kamarádem se zbylýma třema boyama. A tak dále. Jeho máma je taková mrcha, která chce to nejlepší pro své děti, má milujícího manžela... myslím, že největší mrcha byla ta v japonské verzi, tak tam se musela snažit víc, protože když se dva milují, opravdu milují a projdou si tím vším jako ti dva, není lehké je rozeštvat, tady se jeho máma zase tak snažit nemusela... což taky docela naštve - nebo spíše nepotěší. Hudba nezaujme - mě teda ne. Bavila jsem se průměrně, občas podprůměrně a od toho odvozuji hodnocení. Myslím, že pokud jste viděli japonskou nebo korejskou verzi (ještě lépe obě), tak se ani koukat nemusíte. Já bych to neudělala, kdybych nebyla zvědavá :-) Chystá se druhá série, tak jsem docela zvědavá, co do ní nacpou, takže na tu se asi ze zvědavosti jedním očkem podívám, ale neočekávám nic převratného. Třeba budu překvapená.(2.6.2010)
.maggie.
Nejdříve jsem viděla japonskou verzi, která se mi líbila. Poté jsem zkoukla taiwanskou verzi a ta se mi líbila ještě víc. Pokud tedy ignoruju její druhou řadu, samozřejmě, což dělám:-) A podle pilotu tato čínská verze vypadá také zábavně! Cute hlavní hrdinka, začátek docela "akční", a sem tam pár srandovně přehnaných efektů či komických zvuků. A vzteklé nadávky v čínštině znějí táák rozkošně!:-))) Ti čtyři boyové tady jsou vyprofilovaní podle svých koníčků/oborů. Hlavní kluk je takový roztomilejší a jemnější, není to takový dim-witted bijec jako ten ze sousedního Taiwanu, a je automobilista. Nejzlobivější boy je basketbalista. Tišší a na starší holky zaměřený hoch je internetista:-) A nakonec melancholický pianista, který vypadá dost hnusně:-p Bohužel trojúhelníky v lásce nemám zas tak v lásce, v těch ostatních verzích se to dalo snést, protože tam vždy byl někdo nanejvýš mile působící, tady mi v pokročilejších epizodách už šlo na nervy, jak se mezi ně musí (snad povinně) pořád plést, či jim u všeho asistovat.. To už mi přišel zajímavější jeden z těch vedlejších boyů a jeho zápolení se starším bratrem. Po pár dílech se v dialogu objevuje přímá citace z taiwanské verze ("neřekl už tohle někdo předtím?":-D), takže je víc než jasné, že ji tvůrci znají nazpaměť:-) Přece jen, z hraných verzí byla první. Zase tahle verze je samozřejmě o dost modernější a barevnější. Jak postupně ubývá hašteření a přibývá romantiky tak to sice už není tak zábavné, ale tak tomu bylo i v sousední verzi, kde taky platilo čím ranější epizoda, tím lepší:) Tohle má ale opravdu hodně epizod (dvě řady po 36) a místy to dost ztrácí tempo. Ke konci už mi byl osud té dvo/trojice lhostejný, škoda.. Uvidím, co bude zač ta druhá řada. Na začátek můžu jen říct, že došlo k dost bizarnímu přeobsazení řady rolí a herci, kteří zůstali zachováni, alespoň dramaticky změnili vzhled. Což je ku prospěchu jen pianistovi (tam už to horší nešlo). Hlavního hrdinu nacházíme na úvod ve svěrací kazajce, což je hodně prazvláštní a poněkud to nekoresponduje s tím, jak dopadla první řada. Do toho porce tentokrát už hodně divného humoru. A hlavní hrdince, která jako jediná zůstala normální, tady začíná "konkurovat" nová a poměrně ošklivá slečna. Už začátek tedy slibně nevypadá.. A co se mi obecně vyloženě hnusí, je onen zastaralý drama-motiv ztráty paměti, který postavě odebere její osobnost, zatímco druhou postavu poznamená chudinkovským syndromem, provázejícím její politováníhodné pokusy toho druhého přimět si vzpomenout.. Což je sice výtka spíš k Meteor Gardenu II, tady to tak přehnané není a odbyde se to po šesti epizodách, ale potom zbývá ještě 30 dalších, a je to úplně o ničem, celé jakoby beze smyslu. Není tam žádná nosná linka a žádný smysl existence slavné čtyřky, už to jakoby nemá nic k tomu původnímu námětu. Mám z toho vždy takový prázdný dojem když se na to dívám, mám pocit že bych si měla spíš pustit buď znovu jedničku, nebo něco jiného. Ať se tam děje co děje, je to kupodivu nuda.. Hodnocení je za první řadu. První díl byl nejlepší ze všeho. wiki d-wiki(21.3.2012)
Fanklub seriálu
Související
- Kgotboda Namja (TV seriál) (2009)
- Hana yori dango: Fainaru (2008)
- Hana yori dango 2 (TV seriál) (2007)
- Hana yori dango (TV seriál) (2005)
- Liu xing hua yuan (TV seriál) (2001)
- Hana yori dango (1997)
- Hana yori dango (TV seriál) (1996)
- Hana yori dango (1995)