Reklama

Reklama

Náš den přijde

(festivalový název)
  • Francie Notre jour viendra (více)
Trailer

Co uděláš, když jsi dospívající zrzavý budižkničemu, který až na jednoho staršího chlápka nemá kamarády? Když tě všichni nenávidí a nejvíc ze všeho tvoje vlastní rodina? Když se ti všichni kámoši vysmívají? Odpověď: Ty a tvůj ubohý kumpán seberete všechny svoje prachy, koupíte si sportovní auto, elegantně se oháknete a zamíříte do země zrzavých, do Irska. Co ale začíná jako hledání ideálu se promění v divoké řádění plné nenávisti, násilí a sebedestrukce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Terva 

všechny recenze uživatele

Bůh < > Vlast. CITÁT - Jak dlouho budeš tupím zrzounem ?.......... Musel jsem se smát okolo 16 minuty, když psycholog vyvolal tu rvačku. CUTÁT - Nedokázali tě ani zabít, to že jsou teroristi ??!!......... Vlastně skoro všechny situace, do kterých se buzerantsky tvářící fanoušek Arzenalu a a agresivní psycholog, dostanou, jsou legrační i přes fakt, že by vlastně měly být k pláči. Dva rozdílní muži, kdy starší učí mladšího, se chtějí někam začlenit. Maj totiž komplex, že jsou zrzavý. Jenže jednoho dne se učeň stává větším svého učitele. ( < > ). CITÁT - Jdem pěšky.......... Nějakou náhodou,ale zjišťují, že v Irsku je to skoro samí zrzoun a tak se rozhodnou tam vyrazit. Okolo 60 minuty jsem chcal smíchy. Situace - Mladší šlape na rotopedu, míří kuší na staršího, který se tváří jako dement a chčije do vířivého bazénu, kde se koupou další dva hosté - no a nesmějte se, je to vlastně k pláči., ale já se smál. Žádná morálka, žádné hodnoty. Zpočátku jsem vůbec, ale vůbec netušil, že příběh nabere takové obrátky a takový směr. Měl jsem při sledování smíšené pocity a někdy ani nevěděl zda se scéně smát nebo ne. Černý humor ale převážně zvítězil. Tak se rozhodněte, zda našim dvou postavám fandit nebo je litovat nebo je odsuzovat. Já jim docela fandil. CITÁT - Zajebaná Francie.......... Konec filmu sice podchytil jejich svobodu, ale jinak........... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nechápu. Už začátek byl hodně divný. Nemyslím si, že by zrzavý lidé měli nějaké výrazné problémy, ale tak budiž. Bral jsem že nějaký osamělý pán bere samotářského zrzka na absurdní road movie. Ale co bylo ze začátku vtipné, je na konci opravdu absurdní a dokonce bych řekl i dementní. Jako existencionální drama by Náš den přijde mohl fungovat, jenže na to je až moc velká kravina. Samozřejmě závěrečná scéna ze skvělou hudbou je fajn, jenže to co jí předchází je prostě hovadina. ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který může diváka drapnout v několika rovinách a stejně jednoduše ho může i odradit... Já jsem si to užil náramně, protože snímek úžasně funguje prostě jako černohumorná route-movie-komedie a režisérovu výpověd k násilí a xenofobii ve společnosti můžete brát pouze jako bonus, na který se osobně zaměřím při druhém sledování. Prozatím tedy rozkošnické a zcela zasloužené 4*. Děkuji Oko-naslepo za tento snímek. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla víc než ucházející a skutečně neotřele vtipná. Llíbil se mi Olivier Barthelemy v roli zakřiklého nekňuby, kterému nikdo nerozumí a který navazuje vztahy přes WoWko. Ovšem druhá polovina přináší pro mě nesympatický amorální humor ala bizarní sexuální scény, bezdůvodné explicitní násilí, rádoby komické umírání, atd. Ve výsledku se tedy jedná o průměrný filmový počin, na který se jednou podívat dá. A mimochodem jestli má ta hlavní postava zrzavý vlasy, tak já je mam asi zelený:/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAK DLOUHO JEŠTĚ BUDEŠ TUPÝM RYŠAVCEM?“...../// IRSKO – KRAJINA SNŮ. Film o rezatý bukvici a doktorovi Vincentu Casselovi, kterýžto odborník na zvyšování sebevědomí buduje panoptikum, které by mu (někdy) záviděl i dr. Parnassus. Tohle šlo lehce mimo mě. Jasně, většinu věcí o kterých tu píšete jsem našel v závěrečný půlhodince, ale zvolená forma je poutavá hlavně díky Casselovi. Vlhko doma nemám, utiskovanej nejsem, sebevědomí mi (většinou) nechybí a do Irska se nechystám. IRSKO – KRAJINA SNŮ všech rezavých (lidí), symbolicky (?) tam jde Patrick (Cassel), a kde jsou trpaslíci v zelených oblečcích? Film, který může navádět (svádět) k násilí. Ale co by člověk neudělal pro splnění snu.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám vlasy ,,do červena“ a sbaleno do Irska. 2.) Nechápu, proč mám na zahradě strom ověšenej zajícema. 3.) Vincent Cassel má charisma ať hraje cokoliv a s kýmkoliv. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama