Květiny generace 60. let pomalu uvadaly a jejich smutný konec přišel jednoho prosincového večera roku 1969, kdy při koncertu v Altamontu ve Virginii přišel o život jeden z fanoušků. Po "nejhorším dnu rock'n'rollu" se zdálo, že i tento styl zanikne v ozvěnách pomalu se rodícího punku, glam rocku a nekončícího experimentu, kterým 70. léta byla. Přichází však Exile on the Main St., album nesoucí jasné poselství: nejen pro Stony rock'n'roll neumírá. Skupina si udržela svou "bad boys" image a kvůli narůstajícím problémům s managementem a daněmi se uchýlila do krásné vilky na francouzské riviéře. Americko-britský dokument Stones in Exile nám přibližuje unikátní "výrobní proces" tohoto alba s komentáři několika hudebníků a herců. (t0ny)
krvavamera
Každý dokument o Stonech je dobrý, i když je ve své podstatě špatný. Tenhle příběh je zarámovaný na svém začátku a konci do "mluvících hlav" (které se sice, jak je u podobných počinů zvykem, rekrutují z řad známých osobností, jejich postřehy jsou však již tradičně spíš fanouškovské a dětinské), jejichž nadšené výkřiky naštěstí netrvaly dlouho, sleduje zrod jednoho alba Rolling Stones. Velké množství raritního archivního materiálu z pobytu Stonů ve Francii je doplňováno "náladovými" (často tost klišoidními) záběry a vtipně a citlivě začleněnými fotografiemi a podkresleno komentáři jednotlivých členů skupiny a jejich spolupracovníky. Kolem a kolem většinu času stejně mluví Keith nebo Anita. Ač obsahově je dokument bezesporu zajímavý, přinejmenším pro fanoušky, je dosti... NUDNÝ. Zkrátka postrádá jakýkoli spád (a tím vážně myslím, že postrádá spád) a ke konci už jsem vážně byla ráda, že trvá jenom hodinu.(17.8.2010)