Reklama

Reklama

Každý druhý týden (a půlka prázdnin)

  • Česko Každý druhý týden (více)

Obsahy(1)

Tato něžná francouzská sága sleduje osudy osmiletého chlapce a jeho dvanáctileté sestry, kteří se musejí vyrovnat s rozvodem svých rodičů a nepříjemným pendlováním sem a tam mezi mámou a tátou. Dvanáctiletá Léa by snad raději vyrůstala v jiné rodině. V rodině, kde rodiče nežijí každý zvlášť v jiném domě. V rodině, kde by jí matka lépe rozuměla, kde by stál otec nohama pevně na zemi a kde by jí její mladší bratr nevyčítal, že tráví příliš času ve sprše, v důsledku čehož na planetě Zemi brzy nezbude žádná voda. Tento rok nastupuje Léa do druhého ročníku na střední škole a zatímco se oba její rodiče ze všech sil snaží vybudovat si nový život, jejich dcera se poprvé zamiluje. Tato zkušenost zásadně otřese jejími přesvědčeními o světě i jejích rodičích a to ji zcela promění. Tento rok všichni postupně objeví svou rovnováhu a otevřou se ostatním. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

"Pokud tomu dobře rozumím, rozvod je jako svatba: stačí říct ano." Dvanáctiletá Léa se snaží vyrovnat s rozvodem svých rodičů a se svojí první láskou Hugem. Podobných filmů chrlí - nejen Francouzi - v poslední době víc než dost. Vzhledem k současné krizi rodiny není divu. Každý druhý týden se od těchle filmů příliš neliší. Chvílemi je vtipný, chvílemi nenabízí nic objevného. Ale není to špatný film a líbilo se mi hlavně to, jak se to celé nakonec vyřešilo. Žádné americké pohádky, ale spíše evropská střízlivost. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rozvod rodičů a první láska. Příběh vyprávěný dvanáctiletým děvčetem velmi nádherně poukazuje na přehlížený fakt v takovýchto situacích. Jak se na to dívají právě děti a co samy přitom prožívají. Nejde však o psychologickou výpověď, ale o zcela vyrovnanou poklidnou rodinnou podívanou, kde si každý najde to své a snad si z toho odnese i nějakou tu myšlenku. Bertille Chabert ztvárnila Léu přirozeně a opravdu kouzelně. Větší sympatie z ní snad už zářit ani nemůže. Život ve vztazích je různorodý ve všech směrech a tento příběh je jen takovou malou ukázkou. ()

Reklama

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Pošli video, musím to vidět!" Docela úsměvné rodinné drama, stavějící svůj příběh na paralele konce jednoho manželství a jednoho období dospívání, doprovázený komentářem a představami jeho hlavní hrdinky, která má vstoupit mezi teenagery a přestože je její, dosud beztarostný život přerušen, lze z jejího chování i jednání jejich rozvedených rodičů, postupně cítit pocit smíření se s tím, že už nic nebude takové jako dřív i jakýsi nadhled a přetrvávající chuť po rodinné sounáležitosti, spojenou s nadějí na vznik nových milostných vztahů, týkajících se i samotné dívky, vstupující do nové etapy svého života. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Typicky európsky pomaly plynúci film s neamerickým koncom, prekvapivo na francúzske pomery veľmi dobre spravený s vtipnými monológmi. Jeho jedinou nevýhodou je, že konštatuje status quo vo vzťahoch - rozvody a deti rozvedených rodičov film síce vníma s pochopením , ale zároveň ako nevyhnutnosť dnešnej doby. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama