Reklama

Reklama

Recenze (4)

Narcis

všechny recenze uživatele

Vzpominam si na scenu, kde trenovali strelbu - zamirit, odvratil oblicej smerem od strelby a zmacknout spoust - byl tam pripad, kdy se jedna vojanda do terce netrefila ani jednou ... ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Podle mne to komedie vůbec není, je to příběh ze života vojand /s občasnými řertovnými scénami, to ano, ale zápletka je zcela vážná). Kdyby byl ten příběh o klucích, bude to taková skoro bakalářská story, nijak odlišná od stovek jiných, nováček se těžce sžívá s kolektivem, rodiče nechápu, proč jde na vojnu, partnerský vztah naráží taky na problém že s vojákem z povolání bechce každý být, předsudky atd . Nakonec ale síla kolektivu zvítězí. Zajímavé je jenom to překlopení genderu. ubylo scén ze sprch a střeleb 'ty mi nechybí). Uvěřitelsnot Mahuleny Bočanové, Pavlíny Mourkové, Petry Vančíkové a dalších v uniformě se mi nezdá velká, ale kouká se na ně zase dobře. Takže je to takový naprosto rutinní vojenský příběh z té doby, jen s genderovou záměnou. Nadřízení jsou rutinně tolerantní a moudří, chybí stranická organizace, a někdo chápavý v rodině. ()

Reklama

wodnar 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý mladú generáciu dnes už neosloví a na mnohé dejové línie sa bude pozerať s absolútnym nepochopením. Staršia generácia si možno s nostalgiou zaspomína. Televízna oddychovka a sonda do života študujúcich vojačiek-vysokoškoláčiek. Vzhľadom na svoj obsah sa pravdepodobne tento TV film už na obrazovkách tak skoro alebo vôbec neobjaví. V podstate takmer celý film je natočený v bývalých priestoroch Vojenského učilišťa podjavorinských partizánov Novom Meste nad Váhom a iba zopár záberov pochádza z iného prostredia. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ženská varianta Chlapci a chlapi o studentkách vysoké vojenské školy? Oproti prvně jmenovanému tohle působilo kapku inteligentněji ( ale zase to pak není taková rudá zelená hlína ) , ale je znát, že to je pravěk tv tvorby. Dvě hvězdy za zajímavý námět, který by se dal klidně přenést do dneška - něco jako české G.I.Jane, ale to už moc fantazíruju. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v areáli kasárni a Vojenského učilišťa Podjavorinských partizánov v Novom Meste nad Váhom. Pred kameru sa postavili aj niekoľkí zamestnanci tohto učilišťa (dvaja vojenskí lekári, zdravotná sestra i niektoré osoby z dôstojníckeho zboru) a v roli komparzistov sa objavili obyvatelia Nového Mesta nad Váhom. (wodnar)

Reklama

Reklama