Reklama

Reklama

Krav Maga: Bojové umění Mosadu

(pořad)
  • USA Human Weapon: Krav Maga of the Israeli Commandos
všechny plakáty
Dokumentární / Reality-TV / Sportovní
USA, 2007, 45 min

Účinkují:

Jason Chambers, Bill Duff

Obsahy(1)

Krav Maga je drsný, vše dovolující bojový styl, který se používá k odzbrojení a zneškodnění ozbrojených útočníků. Byl vytvořen pro izraelské obranné síly ve 40. letech a představuje oficiální soustavu technik pro sebeobranu a boj zblízka. Aby se naši průvodci stali skutečnými lidskými zbraněmi, cestují do některých z nejposvátnějších míst na světě, kde se učí uniknout smrtícím chvatům, zneškodnit zbraně nebo vypilovat bezohledné protiútoky. Jejich cesta končí bojem s celou elitní jednotkou profesionálů Krav Maga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Kenji 

všechny recenze uživatele

To: Devadesát Dva - "byl vytvořen v Československu" ja sa vždy len smejem: 1/ Keď bolo niečo vymyslené v Čechách počas ČSR tak Čech povie, že to bolo v Česku. 2/ Keď to bolo vymyslené na Slovensku počas ČSR, tak Čech povie, že to bolo v Československu. V skutočnosti Krav maga vymyslel maďarský Žid čo býval v Bratislave :D Inak milujem Krav maga a aj našich bratov Čechov :D ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Na tento film (porad) jsem se chtel podivat hlavne z duvodu, ze toto "bojove umeni" jiz nejakou dobu delam. Tento sminek je velmi zajimave zpracovan, skoda jen, ze je tak kratky. Neni tam ukazano vic technik a vic vesvetleni pomoci pocitacovych animaci. Velmi sikovne a poucne a obycejny clovek ma alespon povedomi, co je to KRAV-MAGA a o to hlavne jde v tomto filmu. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Jeden z atraktivnějších dílů (polo)dokumentárního seriálu Human Weapon, Krav Maga je známá jako nejdrsnější, nejbrutálnější a pro "ulici" nejefektivnější bojové umění, které může končit často i smrtí. Základní charakteristikou oproti bojovým uměním, která v sobě mají i trochu sportu je slvoo "nefér". Izreaelské elitní jednotky nám představují obranu proti všemožným zákeřným úderům, více oponentům najednou a také obranu proti/se zbraněmi. Cílem Krav Magy není přímo zabít, ale co nejrychleji útočníky vyřadit z boje, tento dokument právě na toto poukazuje. 8/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jedna z epizod vynikajícího počinu Human Weapon. Nechápu, proč je tu zvlášť, ale to je jedno. Rozhodně díl o Krav Maga byl jedním z nejzajímavějších, takže nemohu s hodnocením jinak. Chtěl bych umět alespoň zlomek toho, co instruktor, který Jasona a Billa učil. Hned bych se na ulicích cítil bezpečněji. ()

Zajímavosti (1)

  • Zakladateľom Krav Maga bol Imrich (Imi) Lichtenfeld. Lichtenfeld sa narodil 26. mája 1910 v Budapešti a detstvo a dospievanie prežil v Bratislave. (navigator)

Reklama

Reklama