Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Che Rivera (Benjamin Bratt) vyrostl v San Franciscu a život pro něj vždy byl otázkou přežití. Všichni ho vždy respektovali pro jeho mužnost a sílu. Současně se ho ale lidé bojí, kvůli jeho násilnickým náladám a hrubým způsobům. Napravený vězeň a alkoholik Che tvrdě pracoval, aby byly vykoupeny všechny jeho hříchy. Jeho radostí a pýchou je jeho jediný syn Jes, kterého po smrti své manželky vychoval úplně sám. Jenže pak Che zjistí, že jeho syn je gay a vše se dostane do víru vášní. Che ve vzteku Jese zbije s tím, že už ho jako jeho syn nezajímá. Ztratí ho a s ním i sám sebe. Osamělý Che si uvědomí, že jeho otcovská pýcha pro něj nic neznamená a aby ještě více posílil svou mužnost, obětuje jedinou věc, na které mu nejvíce záleží – lásku svého syna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost tvrdý drama ze života Hispánců a Mexičanů na kraji USA. Tvrdý lidi zajišťují tvrdý film, kolikrát i dost drsný film, který se nesere jak s divákem, tak s postavami ve filmu. K postavám jsem si ale dokázal udělat vztah a zajímal mě život komunity, kterou ve filmu zase tak často nevídám. I proto jsem u filmu vydržel a nakonec můžu říct, že špatná takřka dvouhodinovka to určitě nebyla. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama, které volným tempem vypráví v neotřelých kulisách příběh o tom, že život se nedá lámat násilím přes koleno a že přinutí-li jej člověk běžet podle jeho vůle, vždycky je to jen na chvíli, která se zvrtne v neštěstí a nespokojenost. Vyrovnanost vězí v pokorném poddání se běhu světa - tohle zde skvěle podává režisér a zahráli herci. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Srovná se mužný macho se svým homosexuálním synem? 1) Poněkud nudný příběh, kdy každý další krok je zřejmý půlhodinu předtím, než se stane. Nicméně život Mexičanů ve Spojených státech je podán uvěřitelně a v tomto smyslu má snímek atmosféru. 2) Nejvíce mě zaujaly trolejbusy české výroby prohánějící se po San Franciscu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

drsna drama zo zivota hispancov v USA. Stary chlap sa dostal z alkoholizmu /to je super/, nasiel si kostolik a uznava cernoprdelniky a ich snahu pchat mu nabozenstvo do hlavy. Co je vsak horsie, jeho syn je bukvica a uznava zbuznelu homoromantiku, s cim ma otec dost velky problem. Cely film je potom o tom. Pch. Haranty nemam, takze mne je tema cudzia : 45 % ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Další z řady výborných filmů tady, co je trošku opomíjen … Já bych ocenil především výborné herecké výkony, a to nejen hlavních představitelů. Mohl bych se tady zase rozepsal, ale nechci zdržovat. Výborný zážitek, osobně doporučuji … 91099 ()

StDavid 

všechny recenze uživatele

Agent z filmu Slečna Drsňák a jeho bratr odvedli velmi slušný výkon. Film má výbornou atmosféru, jen ten konec trochu zaskřípe. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

celkem v pomalém tempu plynoucí film, v kterém se ovšem skrývají velké emoce. Neseděla mi příliš muzika, ale jinak přesto, že se jednalo o prostředí i téma příběhu mě dost vzdálené, tak mě film dokázal zaujmout ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Odveká otázka prudérnej spoločnosti, ktorá sa nevie zmieriť so zmenou. Trochu dlhé a z časti až dokumentaristicky pojaté. Benjamin Bratt išiel s použitím fúzov zo slušňáka k tvrďasovi ale zas nie až tak zásadne v podstate zostal svojmu imidžu verný. ()

Troniq 

všechny recenze uživatele

Excelentní, citlivá a zároveň solidně nabroušená sonda mezi mexickou komunitu ve Friscu. Nevzpomínám si, kdy jsem tak fandil všem postavám, jako v La Mission s drsným a dokonale přesvědčivým Benjaminem Brattem v čele. Krásné, neokoukané kulisy, vybroušené dialogy, přítomné emoce. Okej, v několika momentech tempo trochu drhne, ale i tak vím, že tenhle snímek uschovám ve filmotéce a někdy znovu pustím. Škoda, že není víc známý, nemá se za co stydět mezi ostatními filmy, co mají být sondou do života menšin/komunit/gangů. Takže brácho, hlavně low and slow! ()

Reklama

Reklama