Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film zobrazuje neuvěřitelný životní příběh falešného umělce Christiana Karla Gerhartsreiter (Eric McCormack), který byl skutečným mistrem podvodů a jedním z nich bylo i tvrzení, že je Clark Rockefeller, člen mocné rodiny Rockefellerů… Příběh začíná, když falešný umělec Christian Karl Gerhartsreiter (Eric McCormack) přijíždí v roce 1979 v rámci svých studií do Spojených států amerických. Používá řadu přezdívek a vydává se například za moderátora televizní talkšou nebo dokonce za poradce v Pentagonu. Gerhartsreiterova nejlepší falešná identita je ovšem Clark Rockefeller, díky níž se brzy stává členem bostonské smetánky, coby dědic a pokračovatel slavného rodu. Tento podvod byl popisován jako nejdelší v historii FBI. Nakonec se Christian oženil se Sandrou Boss (Sherry Stringfield), milionářkou, která měla nejen titul MBA z Harvardu, ale byla také partnerkou v prestižní poradenské firmě McKinsey & Co. Poté, co přišel během rozvodu o právo na opatrovnictví dcery, Christian dívku unesl. Tím však na sebe upoutal pozornost celého národa, což také vedlo k odhalení jeho skutečné identity. Nakonec byl odsouzen k pěti letům vězení za únos dítěte. (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Film natočený o geniálním lháři, který byl tak ukecaný, že musel zaujmout každou ženu. Nejen kvůli těm jeho kecům, ale hlavně tomu, jak byl prý bohatý. Alespoň to, jak o něm povídali na svatbě, je toho důkazem. Celé je to příliš umělé, snobské, prostě natočeno tak, aby se to zalíbilo ženskému publiku. Protože o geniálním lháři jde natočit film mistrně a ne takhle. Důkazem je CHYŤ MĚ, KDYŽ TO DOKÁŽEŠ od Stevena Spielberga. [271. hodnocení, 13. komentář, 54%] ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Vynaliezavosť niektorých hochštaplerov je doslova geniálna.Bol to jeden z najväčších podvodníkov všetkých čias: vydával sa za Rockefellera a žil z peňazí bohatých žien. Kedže mám rad živ.príbehy tak ma zaujala najdlhšia naháňačka v histórii FBI a bol som spokojní. Škoda, že je to tak lacno sfilmované-príbeh bol tu!!!HOD:60,11%.PS: majetek bavorského podvodníka sa odhaduje na 500 000 000 dolárov. ()

Reklama

Kariya odpad!

všechny recenze uživatele

Film je tak neuvěřitelně nudný, že by si kdejaký filmový kritik raději našel post večerního zametače žižkovských chodníků. A jeho scény, na kterých měl mistr podprůměrnosti Salomon nejspíše stavět jakési kouzlo tohoto filmu, které se však ztrácelo v zoufalých výkonech těch ubohých herců (nebo kouzlo vůbec neexistovalo-kromě scénáristovy hlavy), byly doslova a do písmene u-b-í-j-e-j-í-c-í!! Ať už mi nikdo prosím netvrdí, že HBO vysílá pouze dobré filmy. A dej pane Bože, ať již nikdy nemusím být tomuto ,,klenotu" vystaven tváří v tvář v nějaké dražší televizi, už vůbec ne v té moji, mám ji rád!! Odpad nebo jedna *, odpad nebo jedna *....? No, nakonec se mi to uleželo v hlavě a musím dát odpad! A líto mi to není. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Po nikterak zajímavém startu i finále ve stylu kanadských thrillerů vysílaných v nedělním prime timu na TV Barrandov, se film slibněji vyvíjí ve flashbekových vzpomínkách a dává nahlédnout do plánů zosnovaných mistrem přetvářky a převleků, tak jako jsem měl možnost vidět v lepších snímcích, jako jsou CHYŤ MĚ, KDYŽ TO DOKÁŽEŠ nebo I LOVE YOU, PHILLIP MORRIS. Mínusem je kvalita televizního zpracování, ale plusem je výkon Erica McCormacka, i když nijak oslnivý, ale alespoň vás nutí sledovat děj do konce. Pro dokreslení skutečného příběhu jen dodávám, že Christian Gerhartsreiter byl navíc v březnu 2011 zatčen a v říjnu 2012 obžalován za dvojnásobnou vraždu manželů Sohusových. http://www.reflex.cz/clanek/lajk/44286/nejvetsi-podvodnik-vsech-dob-vydaval-se-za-rockefellera-a-zil-z-penez-od-bohatych-zen.html ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Béčkový film se zajímavým příběhem. Jak chytrá ženská žila několik let s člověkem, který nebyl tím za koho se vydával? Podle skutečné události a dosti nedávné. Snímek asi nebyl zrovna nákladný,ale herci se docela snažili, tedy v prostoru, který jim byl nabídnut . Je škoda, že Eric McCormack od dob serálu Will a Grace-se spíše hledá, protože v některých okamžicích mi připomínal Sama Rockewella(a toho můžu). Myslím si, že plus je to, že je to koukatelné až do konce. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama