Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (194)

freddy 

všechny recenze uživatele

Vyznění snímku asi nejlépe prozradí následující dialog. Hlavní hrdina sedí v kanceláři kurátora po svém předčasném propuštění z vězení: "Já jsem váš ku-rá-tor." "Proč mluvíte tak zpomaleně?" "Když někdo prodá marihuanu policajtovi v uniformě, tak jako vy, tak musí být určitě dementní". A přesně v tomto snímku se nese celý film. Hlavní hrdina, dobrosrdečný důvěřivý trouba, prodá poldovi trávu, jde si sednout, po předčasném propuštění se nemá kam vrátit, a tak postupně vystřídá bydlení u své matky a svých třech sester. Každé ze svých sester nějakým způsobem zasáhne do jejich zaběhnutého života, a každá tak má dobrý důvod se na něj zlobit a vyhodit ho ze svého příbytku. Celý film měl z mého pohledu jednu chybu, a to rozvleklost a několik zoufale nudných míst, kdy jsem skoro usnul. V těch částech, kde se něco dělo, se ale jednalo o docela zajímavý nezávislý film, který se snažil i divákovi předat nějaká ta moudra a rady, a i díky tomu se jedná o film, který stálo za to vidět. Paul Rudd v hlavní roli byl výborný, stejně jako skoro všechny vedlejší postavy. Tomuto filmu se vůbec ten casting hodně povedl a nebyla zde žádná postava ani žádný herec, který by mi vadil. I z toho důvodu hodnotím relativně dobrými třemi hvězdami. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Titulní hrdina je strašnej blb. Ani to není vtipný jak je přihloupej, protože je to tak nějak samozřejmý a hluboce lidský, nebo jak to říct. On je to především dobrák, kterej neumí držet hubu a vždycky na to dojede. Mě moc sympatickej nebyl, zatímco jeho sestry mě bavily mnohem víc. Zcela průměrnej film zdobí příjemná atmosféra a výbornej cast. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Our idiot brother rozhodně není tou komedií, u které bych slzela smíchy. Ale celková myšlenka (bezprostřední brácha, který svět kolem sebe vnímá svým vlastním - bezelstným - způsobem, a jeho tři na pohled normální sestry) se mi líbila. Je to zkrátka další z těch zvláštně romantických komedií o rodině a jejích alternativách, kde je každý tak trochu blázen. Nedova expřítelkyně je tedy extrémně nesympatická a ten její přítel... je prostě takový domácí pomocník :D ()

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Když je člověk hodný, upřímný, říká pravdu a je takový lidový "dobrák" je automaticky chápán dnešní společností jako idiot nebo pošuk. Všichni berou hlavního hrdinu jako neštěstí, přijde jim, že jim kurví život a na co sáhne to zkazí. Nicméně na konci si uvědomí, že vlastně jim ten jejich ve skutečnosti hrozně smutný a povrchní život zpestřil a v dobrém slova smyslu ovlivnil a uvědomují si, jak moc ho mají vlastně rádi. Celý film provází hrdinova láska k psovi a vlastně je to víceméně to jediné, o co mu jde. Mimo téhle hlavní myšlenky je ve filmu spousta vtipných scének, bavil jsem se dobře. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Vtipné a jednoduše krásné. Ned (Paul Rudd) tu ztvárňuje naprosto nevinný přístup k životu, který je tak krásný, jak si ho uděláme - bohužel nám v tom občas "překáží" zákon a nevyřčená pravidla :-). Film, který určitě stojí za podívání. Není nijak hlubokomyslný ale o to více plný jednoduché krásy a pochopení....je to film o vztazích a lidské spokojenosti s prostým, jednoduchým životem, kde vám stačí láska a pochopení rodiny a váš věrný pes :-) + nějaká ta pěkná slečna ;) Zaujaly mě (a to jsem byl překvapený) i dialogy, které díky kvalitnímu ženskému obsazení měly tu pravou hašteřivou šťávu s obsahem životní reálnosti....žádné tlachy bez emocí a o ničem. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama