Reklama

Reklama

Fumiko no kokuhaku

  • Japonsko フミコの告白 (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Japonsko, 2009, 2 min

Režie:

Hirojasu Išida

Obsahy(1)

Dvouminutová hříčka, v níž dívka Fumiko projevuje velice silnou touhu navázat vztah s jistým chlapcem. Ten má však jediný cíl. Soustředit se na baseball. S odmítnutou dívkou se takříkajíc točí celý svět, ale její naléhání nevede k úspěchu. Toto krátké anime coby ukázku svých schopností napsal, animoval a režíroval Hiroyasu Ishida, student Kjótské univerzity. (fmash)

(více)

Recenze (17)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nehorázně přehnané a plné "pantsu shotů" - takže "japonská klasika"... Ale jistou dávku vtipu to pro mě má, navíc jako dvouminutová záležitost mi to nic nevzalo a i jsem se trochu pousmál - takže 5,2/10. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmečků, který místo příběhu, nebo atmosféry sází jen na jeden nápad. Jenom škoda, že ten nápad je nebývale nezábavný a mohl by možná fungovat jako vtípek v nějakém odlehčeném díle v nějaké hodně dlouhé anime sérii okolo dílu tři sta padesát osm, ale takhle moc nefunguje. Za dvě minuty se sice nudit nestihne snad nikdo, ale pocit lehké trapnosti která z téhle blbosti plné zbytečných pohledů pod sukni se dostavil, což rozhodně není dobře, takový animovaný ekvivalent pocitu, kdy všichni okolo vás mají zánovní kovové vidličky a kravaty, zatímco vy plastovou vidličku s ulomeným hrotem a špinavým tričkem s logem vaší oblíbené blackmetalové kapely. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Kresba je síce perfektná, ale inak je to len koncentrovaná dávka infantilnosti, afektovaného chovania, bezbrehej detinskosti a natvrdlej rádoby vtipnej slice of life romantiky, teda presne toho, čo na anime NEMÁM rád. Ďakujem, neprosím. S Rain Town sa to nedá ani zrovnávať. 30% Video tu (anglické titulky). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sice jsem jim slovo nerozuměl, ale nic to nemění na tom, že jsem se u tohohle videa dvě minuty prohýbal smíchy. Ženiální. Mimochodem mám intenzivní pocit, že se mi kdysi zdál sen, v němž jsem zažil podobný bizarně dlouhý pád / let jako hlavní hrdinka tohoto dílka, což mě poněkud vyvádí z míry. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ty pohledy pod sukni by fakt měli krotit, ale jinak je to pěkné předvedení klasické animace a i zábavné. Nejlepší mi na tom přišla ta vyděšená kočka. Docela by mě zajímalo, co přimělo autory, aby do něčeho takového dali peníze, protože levné to na ty tři minuty rozhodně nebude. ()

ABLABLABLA odpad!

všechny recenze uživatele

To mělo být vtipné? V tom měla být nějaká pointa? Tohle mi úplně ničí moji naivní představu o japonském anime... fujky. Prostě borka přerazí babce chodítko nebo co to bylo chudákovi, pak po cestě někomu ukradne triko, baseballový míč, který ji praští do ksichtu, přitom vzbudí svým vřískotem celé město a málem zpřetrhá elektrické a telefonní dráty a nakonec sejme chudáka kluka, který chce něco dokázat... umět hrát baseball. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Fumiko odmítnutí velice vzalo, to je vidět naprosto jasně. Příběh je samozřejmě velice omezený, stručně shrnutelný do jedné věty. V tomto (skoro etchi) anime však tvůrci šlo spíš o předvedení umu, což se mu (v 21 letech) myslím celkem podařilo. Všimněte si, že zhruba v polovině úprku, ke všemu svému ponížení, dostane Fumiko do nosu baseballovým míčem. Můžeme si tak třeba myslet, že divoká cesta-necesta má i jiný význam a míček znázorňuje onu bolestivou nepříjemnost odmítnutí, jež však cestě nezabrání. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se ten kluk stihl ocitnout dole pod schody, z toho bejzbolu přeci nemohl být tak vytrénovaný, to je velice líný sport. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Pohybovka tohoto anime je taková pěkná, svižná, to mě zaujalo. Moc mě tyhle kraťučké anime neberou, ale toto bylo věru povedené. ()

Gtados 

všechny recenze uživatele

Na tomto videu mi nepřijde směšné vůbec nic! Ani nevím jak toto hodnotit! co to mělo být? Ukřičený rozmazlený fakan :)...za odvahu 1 hvězda a za ty kalhotky což by mě nenapdalo hvězda druhá... ()

Reklama

Reklama