Reklama

Reklama

Andyho film

(amatérský film)
Experimentální
Česko, 2009, 43 min

Obsahy(1)

Andy jede s kamarády na chatu, natáčet film... (oficiální text distributora)

Recenze (27)

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Jediný nedostatek filmu shledávám ve vyobrazení násilných scén. Ty svou do očí bijící kečupovostí bohužel trochu ubírají na síle jinak dokonale budované tíživé atmosféře. Je až zarážející jak autenticky celý film působí - velkou zásluhu na tom mají maximálně uvěřitelné herecké výkony - žádná křeč očekávatelná od amatérských herců se nekoná. Na poměry amatérských filmů se jedná o, nebojím se říci, skvost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Autentičtější než Blair Witch a všechny díly Paranormal Activity dohromady. Koncepce výborná (mírně podobný nápad na FF mi nějakou dobu vrtal hlavou a divil jsem se, že někdo něco takovýho už dávno neudělal - a ono jo), realizace maximálně přesvědčivá. Znepokojivé jak Hannekehe Funny Games. Překvapuje mě, že jsem se o jednom z nejzajímavějších found footage filmů posledních let dozvěděl až nyní ... a ještě víc mě překvapuje, že přišel z českých luhů a hájů. ()

Reklama

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Jen další důkaz toho, že, až na pár propracovaných a promyšlených výjimek, found footage degraduje film, respektive příběh jako takový. Tohle je prostě nic. Bez příběhu, bez napětí, bez... prostě bez čehokoliv. Pointa je kde? Alespoň trochu, se zavřenýma očima a ohluchlýma ušima se to dá přijmout pouze jako filmařské cvičení, v první třídě. Přitom zpočátku jsem čekal alespoň trochu nápadu, invence, nadšení, jelikož se mi ty lidi jevili docela sympatičtí. Možná asi měli méně fetovat a více se věnovat filmu. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Koncepčně ujasněné, minimalistické a místy i poměrně znepokojivé. Vlastně to má všechno, co chybí většině české (nejen) studentské tvorbě. A celá ta estetika amatérského filmu či homevidea mě příjemně potěšila a povýšila tak snímek na formálně hravou podívanou, která se nebojí ani přeexponování či pomalé závěrky a nepotřebuje jako berličku pěkné barvičky, falešné filtříky nebo dynamický soundtrack. Že by přece jenom měl v Česku ještě šanci styl, který by se nesnažil za každou cenu naplnit filmové standardy, a nestat se tak bezbolestnou průměrnou sračkou? Jupí :) Andy, je tak dál! Já věděl, že Vesnická zábava je jen začátek :) ()

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když naši vnitřní jistotu o předpokládaném, ze zkušenosti odvozeném řádu a toku naší každodennosti konfrontujeme s Jistotou „nepatřičně“, „absurdně“ vykloubenou z tohoto řádu. Ten střet křehké a konejšivé vnitřní jistoty s „nemyslitelným“ vnějším faktem, ta cesta ze stavení do stodoly a její nepopsatelný účinek na nejjemnější receptory mé mysli. Skutečný filmový asteroid! Ostatně: jak snadno by vzal náležitě hmotný asteroid jistotu celému lidstvu. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama