Reklama

Reklama

Superman/Batman: Apokalypsa

  • USA Superman/Batman: Apocalypse
Trailer

Když se do gothamskému přístavu zřítí vesmírná loď, Batman a Superman narazí na záhadného Kryptoňana se schopnostmi stejně mocnými, jakými oplývá Superman. Když to zvětří Darkseid, Kryptoňana unese a dostane ho pod svou kontrolu na Apokolips. Supermanovi a Batmanovi tak nezbývá nic jiného, než Kryptoňana zachránit. Toho však mohou dosáhnout pouze infiltrací darkseidova nepřátelského světa, kde hrozby nesmírné moci číhají za každým rohem. Režie snímku se opět chopila Lauren Montgomery, která stála již za filmy Green Lantern: První let, Wonder Woman, či Superman: Soudný den. (Caszidy)

(více)

Recenze (81)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby za predaj DVD v USA $6,146,621 //počet predaných kusov 381,517║ Opäť množstvo dobrých nápadov a dobrej akcie ale nie v úplne vyrovnanom príbehu, animačne samozrejme prvotriedne. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že pouze akce nestačí a současně, že Superman a Batman mohou dobře fungovat v jednom filmu. Detaily, jako je třeba příchod Batmana do domu bývalého bojovnice Bardo, kam dorazil Superman s Wonder Woman předními dveřmi dokáže příjemně rozesmát. Bohužel jsem si ale všiml také menšího paradoxu, kdy si animáky mohou dovolit divákovi předvést v podstatě cokoliv. Možná i proto jsem v závěru už byl trochu znuděný z bezhlavého mlácení. Zajímavé, u animáků se mi to zatím nestalo. Animace je průměrná, ale hlavně prostředí je nudné. Třeba Apocalypse měla být viditelně industriální wasteland, ale natolik nudná? Ohně nestačí... Potěšení ze Summer Glau nevydrželo celý film. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Supermanovi to s jeho temnějším společníkem šlape pořád dobře. Sice chybí komplexnost Veřejných nepřátel, ale akce je stále výbušná a Supergirl dodává příběhu příjemný otcovský podtext. Do průměru ho ale sráží naprosto neschopný záporák. Jestli je v DC Comics něco vysloveně špatně, je to Granny Goodness. Tahle bizarně transvestitická postava nemá v akčním komiksu co dělat. Slabou čtvrtou hvězdu tak na poslední chvíli zachraňuje dokonalý finální souboj. 70% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Úvodních a závěrečných deset minut je zase tak akčních, jak to obvykle v hraných filmech nevídáme. Celý zbytek stopáže, tedy 60 minut, se ale nese v dost volném, někdy až nudném tempu. Děj se točí okolo ženské postavy, nové superhrdinky Kary Zor-El, ale celkově tu vystupuje velké množství nejrůznějších ženských postav a mimo jiné zde vystupuje i Wonder Woman, se kterou už má Montgomeryová zkušenosti. Jak je to v superhrdinských filmech obvyklé, tak ženské postavy tu neslouží jako objekt mužova zájmu (to spíše divákova zájmu), ale Kara není ani klasickou hybatelkou děje, jako třeba Wonder Woman, k tomu se snaží teprve dospět. Stále je totiž ještě postavičkou, kterou musí někdo neustále zachraňovat, což vlastně tvoří páteř filmu. Trochu slabé, ne? ____ Film vychází z minisérie Jepha Loeba, stejně jako v případě Batman/Superman: Public Enemies, a předpokládám, že stejně jako v tom případě jde o věrnou adaptaci komiksu (ještě jsem ho nečetl). Ale nemohu se zbavit dojmu, že tenhle snímek mohl předvést mnohem víc. Celá zápletka nedokáže diváka vtáhnout, kromě již zmíněného bombastického začátku a stejně tak epického finále, což je sice skvělých 20 minut, ale i tak je to na 80 minutový film málo. Je tu náznak klasické tréninkové scény (asi 2 minuty), jenže Kara je od počátku spíš nesympatická a značnou část děje (první půlka) se Superman a Batman jen dohadují o to, jak se s ní má naložit. Blbý je, že ani návštěva Apokalypsy se mi nelíbila. Což jsou ale zase všechno výtky směřující pravděpodobně již ke komiksové předloze. Výsledek je na stejné úrovni, jako Public Enemies - jednorázová snesitelná zábava, ale nic, k čemu bych se chtěl někdy vrátit. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zrození Supergirl je fantastická lahoda. Trojka Superman, Batman, Wonder Woman jsou tu, aby zvítězili na planetě Apokalypsa, vyměnili si několik výborných hlášek a připravili prostor pro vynikající závěrečné střetnutí ve Smallville. Vše má náležitý spád, humor, napětí a nadhled. Dokonalá kombinace. Knižní předlohu najdeme pod názvem Superman/Batman: Supergirl. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Malinko úpadek v zážitku a snížení kvality napětí. Film se rozjíždí pozvolna. Trochu méně propracovaná grafika. Dobrá finálová bitva. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Trochu vlažnější sprcha po tématickém DC showcase týdnu... Nejnovější snímek z rukou talentované Lauren Montgomery postrádá jakýsi větší náboj, což se nepříznivě odráží i na akci. Ono jí tu není málo, jen je o dost zředěnější, než jak ji jsme v ostatních supermanovských animácích zvyklí vídat. Jakkoliv je vizuální zážitek v rozlišení 1080p naprosto dokonalý a bezchybný, stále je to blučková nuda. Situaci zachraňuje sympatická stopáž a kreslená sexy hrdinka, ze které mnoha fanouškům komiksu musí vypadnout oči z důlků... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti predošlému dielu Superman/Batman Public Enemies je tento diel slabší a to už preto, lebo sa mi nepáčil ten dej, ženské hrdinky (aj keď to patrí do univerza) a celá ta planéta Apocalyps.Ale inak akcie by som povedal zachraňujú celý film, pretože moc zaujímavého v tom filme okrem tých akcii nieje.Ešte, že sú dobré spravené.A myslím že sem tam padla aj nejaká hláška, takže zase tak suché to nebolo.Akurát (to už sa opakujem) len ten dej, ženské hrdinky a ta planéta my nesadli.Ale inak celkom fajn zábavička na 70 minút. 70% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zmätočný názov filmu je len korunou nad premárnenou šancou. Hlavným problémom je chaotický nezmyselný dej plný dier, ktoré prevŕtavajú film od prvých minút . Taktiež psychologické pochody postáv sú aj na komiks mimoriadne samoúčelné (záverečná premena Kary), rovnako ako motívy Darkseida, ktorý v príbehu pôsobí vycucane z prsta. Na druhej strane Wonder Woman je skvelá a Batman priam úžasný. Jeho cynické hlášky nemajú chyby (i keď pôsobí ako tieň originálnej postavy Batmana). Škoda len, že má vo filme minimálny priestor (a to má meno v názve!) a pôsobí viac ako štatista v sci-fi fantasy. No obzvlášť zamrzí animácia, ktorá je miestami odfláknutá (Batman, Superman). U Lauren Montgomery sme boli zvyknutí na vyššiu latku... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Slabší než Veřejní nepřátelé, ale pořád to stoji za shlédnutí. Wonder Woman nehorázna sympaťanda. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Batman se Supermanem utáhnou bok po boku hodně, stačí jim pár dobře napsaných dialogů a akce, aby se člověk nenudil, ale je škoda, že toho tu není víc. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák mě bavil víc než některé vysokorozpočtové hrané komiksárny. Batmanovi se Supermanem to spolu dobře klape, a když se k nim přidá i sexy Wonder Woman... hmm, pak si začínám přát, aby jednou natočili hranou Justice League. Dlouho jsem neviděla animák pro dospělé (no netvrďte mi, že se všemi těmi vytuňěnými ženskými postavičkami tvůrci mysleli na děti), takže mě překvapilo, že film dobře funguje i po emocionální stránce. Roztomilé. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

SUPERMAN/BATMAN: VEŘEJNÍ NEPŘÁTELÉ sa mi páčil viac. Tu je príbeh trochu nezaujímavý (mladá baba nezvláda svoju silu). Ale vedľajšie postavy sú fajn (Wonder Woman!), akcie dravé. Superman nepatrí k mojim obľúbeným (výnimka SUPERMAN: SÚDNY DEŇ) a aj tu funguje hlavne ako protipól skvelého sarkastického Batmana. Pri "doplnkovej" finálnej gulervúcej scéne, ktorá nemá so Supermanovskou nonšalantnosťou nič spoločné, som zaváhal, či neprihodím štvrtý šuter... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju Batmana,drsného,bez citného pesimistu,kterého každy nemůže vystát.Slušnej animák,kterej sem si vyloženě pustil z nudy,protože Superman nepatři do mé oblíbené kategorie.Filmá dobré tempo,plno fantaskních postav a je až nečekaně nabušený akcí.Velice příjemné překvapení,hlavně postava Batmana....proč mě nemáš rád?ty si mi ukradená,já jen musim dohlídnout,aby neudělal Kal-El nějakou chybu! :-) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Také ploché postavy by si už dnešný ani animovaný komiks nemal dovoliť. Mali tomu potom dať aj retro atmosféru, pôsobilo by to inak, divák by bol zhovievavejší. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Po posledních skvělých animovaných počinech ze stáje DC Comics je nejnovější snímek Lauren Montgomery přeci jen krokem zpět. Příběh je takový nemastný, neslaný, ale jak říká Hellboy, nejspíš to bude jednoduše tím, že věrně kopíruje komiksovou předlohu. Superman a Batman tu mají stejně jako Wonder Woman roli jakýchsi "přicmrndávačů", či chcete-li mentorů pro hlavní postavu, kterou je ať se nám to líbí, nebo ne, Super Girl. Pochválím pěknou animaci a bitvu armády Amazonek s klony Doomsdaye, která jako by lehce připomínala 300. Snad se příště ve Warner Bros. Animation rozhodnou pro zábavnější námět. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Předtím když jsem tě vycítila, myslela jsem, že slyším tlukot tvého srdce.. Ale spletla jsem se, Batmane !! Ty žádné srdce nemáš !!" ()

Reklama

Reklama