Reklama

Reklama

Neviditelný symbol

  • Česko Neviditelné znamení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mona je dvacetiletá samotářka, jejíž otec onemocněl, když byla ještě dítě a ona se proto upnula k matematice a hledala v ní vykoupení. Nyní je Mona dospělá a jako učitelka matematiky se snaží pomoci studentům překonat jejich krize. Moniným vzorem byl její zbožňovaný otec, vynikající matematik. Náhle se u něj však projevily příznaky duševní choroby a Mona se stala doslova posedlá čísly. Používala je nejen k řešení příkladů ve škole, ale i k vyhodnocení nepředvídatelných hrozeb světa. Nyní je Mona (Jessica Alba) dospělá a její vztah k pověrám i nadále vzkvétá. Coby učitelka matematiky na základní škole však možná bude muset konečně vylézt ze své ulity. Tento dojemný příběh, vyprávěný s humorem a fantasií, s sebou přináší zvláštní citlivost k realitě duševní choroby. (HBO Europe)

(více)

Recenze (40)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jessicu Albu nemám rád, ale tady v tom filmu se to s ní docela dalo vydržet. Hrála totiž takovou bláznivou holku, která je jiná než herci v celým filmu. Příběh samotný pak nebyl vůbec špatný, ale odvyprávěno to bylo naprosto příšerně, nezajímavě a bez citů. A to mě na filmu hodně mrzelo. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Niekto sa pomýlil, kedˇ do popisku k filmu napísal, že to je dráma. Ono to je romantika nahovado a s brutálnym happy endom k tomu! No a z mojej favoritky urobili Aničku z Kopaníc, ktorú keby som stretol na ulici, tak o ňu ani bicykel neopriem! Našťastie to bolo pozerateľné a pár krát som sa i zasmial, takže tie tri sú podľa mňa ou kej. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Invisible Sign sice nenaplnil moje očekávání na 100%, ale to se dnes podaří jen málokterému filmu. Rozhodně to nebylo zklamání, spíš jen neurčitý pocit, že se to s větší důkladností dalo udělat líp. Nicméně již podle traileru člověk věděl, zda je to jeho krevní skupina a proto není třeba se poté ofrňovat, diváci. Zpětně mohu zodpovědně říct, že trailer opravdu vystihnul film, který není pro každého, není ničím násilný (kromě letící sekery), spíš v některýcj momentech úsměvný. Pro mě 4 poctivě zasloužené hvězdy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavý způsob vyprávění (kamera, střídání minulosti a současnosti), ale bohužel nemá co vyprávět. Příběh je řídký, nezajímavý a ke konci přeslazeně neuvěřitelný. /5. 7. 13./ ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Příběh o jedné roztomilé a podivné dívce, která miluje čísla a svého otce. Nenáročný film, na který si bohužel za pár dnů ani nevzpomenu. Jessica Alba je tu opět krásná a hlavně trošku jiná, než jsem na ni zvyklý. Místy zaujmou klidné, lehké písně, to je ale vše. Nic vysloveně extra, ale na klidný večer, který nechcete narušit hutnou a těžkou atmosférou vážnějšího filmu je AN INVISIBLE SIGN ideální volbou. Pro mne mírný podprůměr - cca 40%. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Námět fajn, obsazení taky, ale bohužel samotný příběh je tak nemastně a neslaně odvyprávěn (možná i díky nezkušenosti režisérky), že to až zamrzí. Škoda. 50% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Opět se mi nelíbil výběr hlavních herců. Děj byl hrozně nudný a bez jiskry. Zbytečná snaha a vyhozený peníze takový filmy točit .. 35%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Slečno Grayová, vy si nic nepamatujete ?? Jak jste se mohla stát učitelkou ??" - "Danny, běž do kouta !!" - "Hustý !!" ;) Ve své podstatě vlastně úplně prázdný, leč charaktery, dialogy i motivy nesmírně bizarní filmeček s překvapivě herecky slušnou kráskou Jessicou Albou, které nemám problém tu učitelku matematiky uvěřit, zvlášť, když učí hlavně věci, které člověk v životě musí nutně často prakticky využít s výrobou sedmičky ze sekery v čele..;) Stejně jako se mi pozdává sympatické, jak se zde citlivě s humorem a funkčně prostřednictvím dětských hrdinů nahlíží na nemoci a těžké životní situace, mě zároveň irituje skutečnost, jak se jeden marně snaží pochopit, co hlubšho chtěli vlastně autoři tímhle dílkem říct.. Dík dobře odehraným charakterům, zvlášť od zmiňované Alby, se divák po snadném napojení na její osudy ocitá uprostřed velmi nepříjemné a znepokojivé emociální bouře, která však postrádá jakékoli inteligentní rozuzlení, o případné katarzi snad raději ani není třeba mluvit.. Přesto jde stále o velmi zajímavou a vtipnou záležitost.. Ať žijí obsedantně kompulzivní poruchy..;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bylo nebylo jedno království, kde se žilo.....věčně.......... Jenže mělo to království problém z přelidněním. A tak král pravil: Každá rodina přivede jednoho ze svých příbuzných a my ho zabijeme abychom nebyly přelidněný............. Základem příběhu jsou čísla a snaha. Snaha získat zpět otce a čísla, že 1+1=3 CITÁT - Čísla - Bezpečná. Spolehlivá. Perfektní............ Zpočátku lehce zmatené ale později příjemné, romantické, smutné i veselé. Trochu mě vadilo, že některé scény jsou nedodělané a useknuté. CITÁT - Život je složitější než matematika.......... Scény z mýdlem jsou na zvracení. CITÁT - V pohádkách to bývá obráceně......... Natočeno podle knihy "An Invisible Sign of My Own" Aimee Bender. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ještě jako malé holčičce se jí vytratil tatínek do "jiného světa". Žije, ale mimo realitu. A protože měla holčička ráda čísla a matematiku a tohle byl pro ní šok, v následujících letech a dospělosti se tak takový zážitek promítl do psychické poruchy. ~ Takhle začíná film, který se snaží na začátku říkat něco jiného, mě ale nezmate. Holka je tak trochu po tatínkovi, taky je mimo. Do toho se připlete ještě její kolega z nové práce a začíná něco, kde mi chybí jediná postava a rekvizita - psychiatr pro herce a kýbl plný prášků na hlavu. Výsledek totiž není zdaleka romantické rodinné komediální drama, je to tragikomedie, která je mnohem víc tragi, než komedie. Tam je vlastně jen NĚCO , co se tváří jako humor, ale divák cítí, že je něco špatně. A zase, je to odborný dohled psychiatra při natáčení. Pokud by byl, scénárista by musel brát prášky a tohle by nikdy nenapsal. ~ Ještě je tu jedno možné řešení: Jde o umělecký záměr. Pokud tomu skutečně tak je, je zapotřebí ještě pečlivější psychiatrický dohled. ()

fremy 

všechny recenze uživatele

Nepochopený příběh, beztvarý snímek. Bod snad jen za Jessicu Albu, která ovšem není tak sexy jako v jiných filmech. ()

sulimo odpad!

všechny recenze uživatele

Alba je rádoby geniální, trpí, žere mejdlo a je asi panna, učí ve třídě rádoby geniálních spratků, které trpí a chtějí se zabít, ovšem co je nejhorší, jsou to ony stupidně empatické, přemoudřelé děti, které se rodí jen a pouze v USA. Do toho všeho je to katastrofálně setříhaný a hudba je prostě strašně nevhodně dosazená, navíc onen hlavní fatální muž jejího smutného zoufalého geniálního života je antikoncepční a hraje jak oživlé dřevo. Tohle vidět nechcete. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Divně zajimavy a zajimavě divny. A to tak zajimavě, že mi neni divny, že mě zajimalo, co se bude dít dál a chtěl sem se dál divat a divit a zajímat. Já vim, neni to žádnej zázrak lidstva, ale ta divnost mě na tom docela potěšila. Neni třeba na to koukat znovu, ale nelituju jednoho skouknutí... ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Tentokrát budu opravdu velmi stručný. Hodnotím jednou hvězdnou kvůli závěrečným minutám, ale film blížící se více odpadu snad ani neznám. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Není mi -náct, aby se mi ten film líbil :D Za mě je to děsná slátanina - hlavně co se se hereckých výkonů týče a možná je předloha lepší, ale tohle je spíš film pro menší diváky. Nicméně i tak mi přijde, že by to neměli vidět :D ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Příjemně podaný příběh poněkud zvláštní dívky, která před strastmi života uniká do světa čísel a rovnic, aby se finále pochopila, že potřebuje především dospět. V hlavní roli exceluje Jessica Alba, která úlohu mladé učitelky matematiky se všemi jejími charakterovými podivnostmi zvládá opravdu na výbornou a prokazuje, že tyhle osobité role jí svědčí daleko více než skotačení v akčních ptákovinách. Samotný příběh je sice poněkud přitažený za vlasy, ale výborná Jessica a velmi milý způsob vyprávění diváka přes tuto obtíž hravě přenesou, byť někdy se až příliš okatě hraje na city, což ne vždycky tak úplně funguje. V hlavní dětské roli solidně obstála Sophie Nyweide, ze které nejspíš brzy vyroste nová Abigail Breslin. Co se filmu týče, hned od počátku je zřejmé, že určitě neskončí špatně, ovšem že autoři přijdou s tak obludně vykonstruovaným happyendem, to jsem teda nečekal a abych pravdu řekl, moc mě to nepotěšilo. I když co jiného se dalo čekat, že? V globálu to však špatný film určitě není. ()

Kanca 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem čekala až Jessica Alba konečně změní mimiku a přestane bejt jen vyvalená a konečně políbí toho vousatýho fešáka. Trvalo to 85 minut a musela se jí zabodnout sekyra do nohy ve třídě malejch třeťáčků, aby se konečně usmála a toho fešáka políbila. A pak byl konec! Velká ztráta času! ()

Reklama

Reklama