Reklama

Reklama

Neviditelný symbol

  • Česko Neviditelné znamení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mona je dvacetiletá samotářka, jejíž otec onemocněl, když byla ještě dítě a ona se proto upnula k matematice a hledala v ní vykoupení. Nyní je Mona dospělá a jako učitelka matematiky se snaží pomoci studentům překonat jejich krize. Moniným vzorem byl její zbožňovaný otec, vynikající matematik. Náhle se u něj však projevily příznaky duševní choroby a Mona se stala doslova posedlá čísly. Používala je nejen k řešení příkladů ve škole, ale i k vyhodnocení nepředvídatelných hrozeb světa. Nyní je Mona (Jessica Alba) dospělá a její vztah k pověrám i nadále vzkvétá. Coby učitelka matematiky na základní škole však možná bude muset konečně vylézt ze své ulity. Tento dojemný příběh, vyprávěný s humorem a fantasií, s sebou přináší zvláštní citlivost k realitě duševní choroby. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

sulimo odpad!

všechny recenze uživatele

Alba je rádoby geniální, trpí, žere mejdlo a je asi panna, učí ve třídě rádoby geniálních spratků, které trpí a chtějí se zabít, ovšem co je nejhorší, jsou to ony stupidně empatické, přemoudřelé děti, které se rodí jen a pouze v USA. Do toho všeho je to katastrofálně setříhaný a hudba je prostě strašně nevhodně dosazená, navíc onen hlavní fatální muž jejího smutného zoufalého geniálního života je antikoncepční a hraje jak oživlé dřevo. Tohle vidět nechcete. ()

zipS 

všechny recenze uživatele

V istých momentoch silná vec, no prevažuje tu nudnosť a rozťahanosť. Dakedy mi to pripadalo ako film "o ničom", nie o číslach... Jessica zahrala v pohodke, ale na takúto "outsiderku" akú hrá, mali tvorcovia vybrať inú herečku, nie jednu z najkrajších na svete :) potom by bola jej postava uveriteľnejšia. anyway film má svoju jedinečnú atmosféru... three stars ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Neviditelný symbol by tak moc chtěl být něčím zasahujícím, krásným, žebříček lidských hodnot narovnávajícím a přitom sladce vtahujícím, vlídným a kouzelným. Potenciál k tomu snad i měl, jenomže Marilyn Agrelo si naložila víc, než dokázala unést a funkčnost výsledného díla je značně pochybná. Jessicu Alba je radost vidět v roli zcela obyčejné dívky, navíc snílka, herecky ji však zvládá jen s obtížemi. To víc zaujala Sophie Nyweide v roli malé Lisy. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Originální, roztomilé, svižné tak akorát, někdy přehnané...Logiku zde nehledejte, toto je spíše snímek označován stylem "krásný, pro celou rodinu či milý" což je také nicneříkající, ale lidé proti tomu naopak nemají ani slovo špatné. Alba hraje dle scénáře (doufám, ptž jestli to má z vlastní iniciativy, tak takhle ne-e), děti jsou na zabití taky dle scénáře (některé) a konec nepřekvapí. Jestli tvůli tomuto vydržet hodinu a půl u obrazovek? Jsem na rozpacích... ()

pend 

všechny recenze uživatele

Film ve mě vyvolal rozporuplné pocity. Je v něm řada skvělých momentů, které ale vůbec nikam nevedou a za chvíli jako by se vůbec nic nestalo (chování dětí ve škole). Jessica Alba hlavní postavu ovšem zahrála skvěle a tu jinakost jí docela dobře uvěříte. Škoda, že se režie nechopil někdo zručnější a důslednější. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen podle knihy „An Invisible Sign of My Own“ (2001) Aimee Bender. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Mona (Jessica Alba) vysvětluje dětem znaménka větší a menší, objeví se v jednom ze záběrů matematický symbol na tabuli ještě dříve, než jej sama napíše. (ČSFD)
  • Do role Mony Grayové byla původně obsazena America Ferrera. Nakonec ale z projektu vypadla a nahradila ji Jessica Alba. (Taninaca)

Reklama

Reklama