Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal výborně. Bohužel to dlouho nevydrželo. Režisér sice zvládá pohádku dobře rozpohybovat, ale opět mu hází klacky pod nohy scénář. Máme tu jednu mocnou čarodějnici a ostatní postavy jsou pasivní, protože jim to buď přikáže, nebo by takové byly stejně. A děj se skoro zastaví. Divák se navíc o nikoho nebojí, protože ví, že se zase objeví Libuše Šafránková a všechno zachrání. Některé vtipné vedlejší postavy (princ Vladimír v podání Vojtěcha Dyka) zmizí na tak dlouho, že jsem si myslel, že už na ně tvůrci zapomněli. Jiné jsou od základu tak pitomé, že je škoda, že se tu vůbec objevily (královna v podání Jaroslavy Kretschmerové). Ve výsledku další průměr (50%). ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Bída, bída, bída. Chudák Šafránková, na stará kolena se propůjčit něčemu takovému. Krmit diváky něčím tak prostoduchým, to už teda tvůrci vážně přehnali! Ta jedna hvězdička je za postavu a herecký výkon Vojty Dyka, to byl také jediný důvod, proč jsem vydržela do konce. A ještě, Dejdar snad nikdy nepůsobil tak nedůvěryhodně. ()

Reklama

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem se díval jen proto, že jednaj je to štědrovečerní tradice, a taky jsem byl zvědavý na CGI draka. Musím uznat, že na české poměry drak nedopadl vůbec špatně, ale to byla taky poslední dobrá věc, co můžu o Mucimutr říct. Vlastně předposlední - ten název samotný, coby něměcko/český novotvar tradiční kočkobáby, to se možná i chytne. Jako pohádkový příběh je to ovšem fail na všech frontách, hlavní hrdina se nakonec dostane k princezně, aniž by sám hnul prstem, a možná je to takové typické poselství dnešním dětem. Na všechno serte, stačí si říct, a on to za vás někdo odře a donese vám to pod nos... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zaručený recept, jak si zkazit Štědrý večer: Pusťte si nějakou novou, českou, moderně pojatou pohádku. ~~~ Neuvěřitelná slátanina, kterou od odpadu držel jen Bartoška, snaha Dejdara a záměrně přeháněný herecký um Vojty Dyka (kterého jako osobnost i s jeho kapelou nemám ani trochu rád - ale hrát holt umí, proti tomu ani nepípnu). Všichni ostatní byli zřejmě komparz nebo ochotníci (či žáci prvních ročníků DAMU, FAMU a dalších případných múzických umění). Film měl sice "JEN" 90 minut, mě ale přišel snad čtyřhodinový. Nudný, neúměrně protahovaný, napěchovaný zbytečnými postavami. Na to, že to byla hlavní štědrovečerní pohádka, vyznívalo všechno neuvěřitelně levně. Herci, prostředí, "efekty" (snad jen ta přeměna kočky byla pěkná), scénář, atd., atd... Ve chvíli propojení pohádky se současností jsem chtěl vstát od stolu a odejít, ale od štědrovečerní večeře se nevstává a to jediné mě donutilo "tu věc" dokoukat do konce. Celou tu dobu jsem se ale nezajímal o osud loutkáře, princezny, královského páru, prince ani kuchtíka, natož o nějakou Šafránkovou na motokoštěti nebo malého spratko-hňupa ([SPOILER]Je jedno, žes' je udal, hlavně, že jsi je na přicházející nebezpečí šel varovat, to z tebe dělá dobrého člověka. Hňupe.[/SPOILER]). Jediné, co jsem si stále opakoval, bylo jen "už skonči, už skonči, už skonči, sakra už skonči" a to bych skutečně asi u pohádky neměl. ~~~ Jedinou kloudnou pohádkou za posledních X let (ne-li století), je tak snad jen Anděl páně, jinak nic. Nothing. Nada. Doufám tak jen, že nový ředitel ČT tohle mrhání penězi a časem zatrhne a tvůrci takovýchto pohádkových zrůdností si už minimálně u ČT ani neškrtnou. Než TOHLE, to raději obrázky zasněžených hor a krajiny s melodiemi koled. ~ Hodnocení: Tfuj tajxl aka 0,5* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nešťastnou náhodou dostal ke sledování tohohle českého "velkofilmu", když už ho na mě Vánoce vychrlily. A bylo to přesně tak špatné, jak jsem čekal, že to bude. Nulový příběh, ubohé triky, trapní herci... Česká pohádková tvorba jde od revoluce do prdele a v čele s Troškou brzy narazí na samotné dno. 25% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou a na skalách Velké Ameriky, ale také na malostranských střechách v Praze. (M.B)
  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)

Reklama

Reklama