Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jen doufám, že i když matka koček vyhrála ve sledovanosti nad Popelkou, že si snad někdo v České televizi nebo produkčním týmu nebude myslet, že se nedá nic zlepšovat. Místy blbě odehrané, nepřirozeně až bídně napsané, hloupě statické a tak dále. Možná slibné, možná potenciální, ale ani ne dobré, jen náznak něčeho lepšího v budoucnu. Hodně štěstí do příště, i kdyby bez Libuše Šafránkové, která tvůrcům v podstatě zachránila krk před blamáží. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám překvapivý návod pro pedofily přímo od Libušky (Máš rád pohádky? Pojď se mnou do pohádky, ale musí to být naše tajemství, tak pojď, neboj se.), byla to milá nenáročná zábavička s ne moc hezkou princeznou a krásným loutkařem (už v Lidicích jsem na něj koukala s pusou dokořán, fešák, že jo?). ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, že když česká televize chce a pustí k režii někoho mladého a inovativního (a nemusí to být pořád jen Jiří Strach), tak může vzniknout velice povedený film. Hlavně mě překvapil povedený digitál - o 100% lepší a vkusnější než v Saxaně (hlavně drak, který není k smíchu - samo o sobě úspěch), přitom neruší a není zbytečně exhibicionisticky napatlaný i tam, kde by spíš překážel. Hezké je i nasvícení mnoha scén pomocí "obyčejných" svící a ohňů - v tom si v některých scénách nezadá ani s podobně koncipovaným mnohem dražším Anonymem od Emmericha. S herci je to o trochu slabší, ale k úžasně "hipísácké bábě" Šafránkové a vtipnému glosátorovi Bartoškovi se přidává solidním výkonem i milá princeznička z lidu Marika Šoposká. Jen ten Dejdarův Pepé je trochu moc za setrvačnosti ... Jedinou menší výtku bych dal za o něco slabší druhou polovinu pohádky (chybělo výraznější finále), ale na debut i tak velice slušný. Zapomeňte na nějaké Kocoury v botách a vemte caparty raději na tohle ... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nešťastnou náhodou dostal ke sledování tohohle českého "velkofilmu", když už ho na mě Vánoce vychrlily. A bylo to přesně tak špatné, jak jsem čekal, že to bude. Nulový příběh, ubohé triky, trapní herci... Česká pohádková tvorba jde od revoluce do prdele a v čele s Troškou brzy narazí na samotné dno. 25% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dokonalé určitě ne,ale je vidět,že když se chce,tak to jde a ve své podstatě standartní pohádka dokáže být nejen zábavná ale i dobře udělaná,navíc bez troškovské nasládlosti a naivity.Tady vedle povedeného digitálu (hlavně drak se na české poměry povedl nadmíru),vévodí herci v čele se sympatickou princeznou,charismatickým králem,nestárnoucí Libuší Šafránkovou a správně přehrávajícím princem Dykem.Na štědrý večer dobrá volba...70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou a na skalách Velké Ameriky, ale také na malostranských střechách v Praze. (M.B)
  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Marika Šoposká a Vojtěch Dyk se setkali před kamerou již v roce 2009 při natáčení televizního filmu Rytmus v patách. (claudel)

Reklama

Reklama