Reklama

Reklama

U2 360° - Živě z Rose Bowl

(koncert)
  • USA U2 360 Live From the Rose Bowl (více)
Hudební
USA, 2009, 58 min (Special Edition: 131 min)

Koncert irské kapely U2 z 25. října 2009 z Rose Bowl v Pasadeně v Kalifornii byl jedinečný v mnoha směrech. Byl natáčen pro pozdější vydání, ale zároveň byl živě vysílán na internetu do celého světa. Ve finále tak koncert sledovalo přes deset milionů fanoušků ve sto osmdesáti osmi zemích světa. Režisér Tom Krueger použil 27 kamer, aby co nejvěrněji zachytil atmosféru celého koncertu. Na koncertním turné U2 360° Tour kapela promovala album „No Line on the Horizon“, ale během jejich vystoupení samozřejmě odezněly i všechny největší hity irské legendy. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dne 18. 7. 2009 se to konečně stalo. Já a U2 jsme dýchali stejný vzduch na Olympijském stadionu v Berlíně a mně bylo nádherně. Pravdou je, že do tváře jsme si zrovna nehleděli a proto jsem uvítal toto DVD, abych viděl to, co jsem na koncertě vidět nemohl. Muzika mému uchu lahodila v obou případech, pohled tolika kamer mne taky potěšil a kapela svou silou dokázala, že velký koncert se dá odehrát i takřka staticky - bez megalomanských pyrotechnických efektů, zběsilého poskakování a poloobnaženého dívčího komparzu za zády. Musím uznat, že už to nejsou ti dravci jako v počátku kariéry, ale zase si mohou dovolit podobnou šílenost, jakou byli tři čeští kluci na pódiu v Berlíně při Angel Of Harlem - http://www.youtube.com/watch?v=ejdj2AiyXWg. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že U2 usměrňují svůj marketing na USA, takže často zůstává Evropa (ale i jiné světadíly) opomíjena, ač se tam odehrávají často daleko srdceryvnější a dojemnější koncerty. Je to tu znát víc než kdysi, ať už jsou to nepříliš aktivní fanoušci, chladná vesmírná stanice, Bono neinteraktující s publikem nebo setlist očesaný o snippety či jiná překvápka. Zejména, když jsem byl naživo 2009 v Chorzowě a 2010 v Mnichově, tak na tour zkrátka byly lepší koncerty. Krueger jako režisér udělal produkt, který konzumenta potěší, stejně jako kdyby přišel na koncert poslechnout si ty 2-3 písničky, co má rád a konec šmitec. S tím je úzce spojena další věc - remaster živého streamu z YouTube. Ano, viděl jsem to naživo a ano, mám na disku záznam, opravdu se to povedlo hezky vyčistit (včetně ozvěn, hlasů fanoušků, barev a i chybky Adama v In A Little While). Ovšem je to úžasný podraz na fanoušky vydávat nadvakrát něco, co bylo k dostání naživo zdarma. A to ani nepočítám "bonusové" DVD, které je v podstatě okopírovaný U2be kanál s krátkými klipy z tour. Ale díkybohu tam dali Breathe, které na několik sekund obsahuje záběry z Chorzowa. Ale i tak to byl zážitek, nejen naživo, ale i posléze, ať už kulervoucí Get On Your Boots, sirény Magnificent, With or Without You s úžasnou basovou linkou na závěr nebo 100 000ový dav zpívající O-o-ooo na konci Moment of Surrender a do toho Bono s rappem. Slabších pět hvězdiček a pokud se pánové z U2 uráčí vydat další DVD, tak snad bude lepší (tipuji z Austrálie). Navíc když teď ustálili nový setlist s krásnými obměnami. ()

Reklama

rotel 

všechny recenze uživatele

Nie že by som chcel byť kritický, no to čo som videl ma úplne nepresvedčilo. Pre mňa sú oveľa lepšie "U2: Elevation 2001 Live From Boston" a "Vertigo 2005: U2 Live from Chicago".(29.5.2011) Dnes (9.2.2012) som mal možnosť vidieť znova a druhý pokus bol lepší. Z odstupom času sa to v mojich očiach kvalitou blíži k predošlým počinom tejto skupiny ()

Robbie 

všechny recenze uživatele

DVD Live From The Rose Bowl som dostal ako predčasný darček týždeň pred narodeninami od kamarátky, tak som si ho ako skalný fanúšik púšťal stále dokola, až kým som v deň narodenín nedostal lístok na U2 360 tour koncert vo Viedni. Okrem toho, že je to môj najobľúbenejší koncert na DVD, pripomína mi ešte aj atmosféru najúžasnejšieho koncertu na akom som kedy bol. A dokáže tú atmosféru a dokonalú show veľmi slušne vystihnúť. Pre mňa top, ktorý zaručene očarí každého fanúšika U2 :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najlepšia scéna, aká bola pre skupinu kedy vymyslená a postavená. Znova prefektný playlist a prezentácia nového albumu, ktorý ma ako jedného z mála veľmi potešil. Dnes ma mrzí, že som si kúpil iba DVD, zážitok z koncertu by ešte viac vynikol v HD kvalite. Ešte že DVD má päťkanálový zvuk, aspoň čiastočne sa vďaka nemu cítite ako na koncerte. Už druhá pecka po DM z roku 1987 z Pasadenského Rose Bowl. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Koncert byla první událost, která v historii stadionu vyprodala všechny lístky. (GreatestFan)
  • Koncertu se zúčastnilo celkem 97 014 fanoušků. (GreatestFan)

Reklama

Reklama