U2 360° - Živě z Rose Bowl (koncert)
U2 360 Live From the Rose Bowl
U2: 360 Degrees at the Rose Bowl
(USA)
Hudební
USA, 2009, 58 min (SE: 131 min)
Tom KruegerHrají:
Bono, Adam Clayton, Larry Mullen Jr., The Edge, Jay-ZObsah
I když se skupina U2 na svém turné i letos vyhne naší republice, jejich příznivci si mohou na HBO vychutnat atmosféru koncertu v americkém Pasadena Rose Bowl, kde se sešlo více než 97 000 diváků, a který se přenášel přes stream na youtube.com do celého světa.
Konečně se dočkají i čeští fanoušci a budou moci zhlédnout poslední velké turné U2 s názvem „The 360° Tour“. U2 se sice při svém více než dvouletém turné opět vyhnou České republice, ale budou nablízku - například ve Vídni (30.8.2010) nebo v Mnichově (15.9.2010). Mezitím si můžete vychutnat atmosféru jejich koncertu na HBO a to vše v nebývalé kvalitě a s komfortem. Koncert se natáčel na 27 kamer v americkém Pasadena Rose Bowl, kde se sešlo více než 97 000 diváků, a přenášel se přes stream na youtube.com do celého světa, takže celkový počet diváků překročil 10 miliónů! (oficiální text distributora) -
360° AT THE ROSE BOWL je záznam irské rockové kapely U2. Dvd bylo vydáno 3.6.2010. Natáčelo se na 27 kamer v americkém Pasadena Rose Bowl. Sešlo se tam více než 97 000 divákú. Koncert se tehdy přenášel přes stream na youtube.com do celého světa a celkový počet diváků překročil 10 miliónů!
Track list:
17. MLK
18. Walk On
19. One
20. Where The Streets Have No Name
21. Ultra Violet (Light My Way)
22. With Or Without You
23. Moment Of Surrender (Raro)
EdaS
Výtky by se našly: nepochopitelné vynechání úvodní písně koncertu, Bonův chraplavý hlas, místy dost podivný střih, absence Stay (nejsilnější moment berlínského koncertu). Ale k čertu s tím - u Vertigo tour jsem se lehce nudil na samotném koncertu i v třetím filmovém rozměru, teprve 360 stupňů mi navrátilo víru. :) Jo a HD téhle show obzvlášť sluší. 90%(18.6.2010)
petaspur
Dne 18. 7. 2009 se to konečně stalo. Já a U2 jsme dýchali stejný vzduch na Olympijském stadionu v Berlíně a mně bylo fajn. Pravdou je, že do tváře jsme si zrovna nehleděli a proto jsem uvítal toto DVD, abych viděl to, co jsem na koncertě vidět nemohl. Muzika mému uchu lahodila v obou případech, pohled tolika kamer taky potěšil a kapela svou silou dokázala, že velký koncert se dá odehrát i takřka staticky - bez zběsilého poskakování a poloobnaženého komparzu za zády. Musím uznat, že už to nejsou ti dravci jako v počátku kariéry http://www.youtube.com/watch?v=GxFMAb-_1g4, ale zase si mohou dovolit podobnou šílenost, jakou byli tři čeští kluci na pódiu v Berlíně při Angel Of Harlem - http://www.youtube.com/watch?v=ejdj2AiyXWg.(29.5.2011)
predators
Tak Vy taky? Speciální dvouhodinová edice má jedinou vadu na kráse...nebyl jsem tam "live"! 90%(8.1.2012)
Chrustyn
Jeden z vizuálně nejlepších koncertů co jsem měl možnost vidět. A navíc ... je to U2, což samo o sobě znamená nezapomenutelný zážitek.(20.10.2010)
mysiak
Vynikajúca atmosféra, ale niečo tomu chýbalo ku plnému počtu...(14.7.2010)
Popluh
Žádný velký fanda U2 nejsem, ale ty jejich největší hitovky samozřejmě dobře znám a byl jsem zvědavý jak se předvedou ve stínu monstrózního pódia (a taky ve "stínu" mých oblíbených předskakujících Muse). No a musím říct, že jsem byl příjemně potěšený. Pódiové vychytávky, osvědčené hity, kapela ve formě a všudypřítomná politika, to jsou prostě klasičtí U2 a já si je více či méně užil od prvního do posledního songu. Být fanda, je mé hodnocení asi maximální. P.S.: Ve vší úctě k Bonovi a fanouškům si nemůžu pomoct, ale Where the Streets Have No Name v podání Muse feat. the Edge na letošním Glastonbury 2010 mi přišla mnohem mnohem lepší.(27.8.2010)
zdepapepa
Velká škoda, že U2 usměrňují svůj marketing na USA, takže často zůstává Evropa (ale i jiné světadíly) opomíjena, ač se tam odehrávají často daleko srdceryvnější a dojemnější koncerty. Je to tu znát víc než kdysi, ať už jsou to nepříliš aktivní fanoušci, chladná vesmírná stanice, Bono neinteraktující s publikem nebo setlist očesaný o snippety či jiná překvápka. Zejména, když jsem byl naživo 2009 v Chorzowě a 2010 v Mnichově, tak na tour zkrátka byly lepší koncerty. Krueger jako režisér udělal produkt, který konzumenta potěší, stejně jako kdyby přišel na koncert poslechnout si ty 2-3 písničky, co má rád a konec šmitec. S tím je úzce spojena další věc - remaster živého streamu z YouTube. Ano, viděl jsem to naživo a ano, mám na disku záznam, opravdu se to povedlo hezky vyčistit (včetně ozvěn, hlasů fanoušků, barev a i chybky Adama v In A Little While). Ovšem je to úžasný podraz na fanoušky vydávat nadvakrát něco, co bylo k dostání naživo zdarma. A to ani nepočítám "bonusové" DVD, které je v podstatě okopírovaný U2be kanál s krátkými klipy z tour. Ale díkybohu tam dali Breathe, které na několik sekund obsahuje záběry z Chorzowa. Ale i tak to byl zážitek, nejen naživo, ale i posléze, ať už kulervoucí Get On Your Boots, sirény Magnificent, With or Without You s úžasnou basovou linkou na závěr nebo 100 000ový dav zpívající O-o-ooo na konci Moment of Surrender a do toho Bono s rappem. Slabších pět hvězdiček a pokud se pánové z U2 uráčí vydat další DVD, tak snad bude lepší (tipuji z Austrálie). Navíc když teď ustálili nový setlist s krásnými obměnami.(26.9.2010)
themic
Bomba! Zážitek.(1.6.2011)
lu-cinka
to je neco! takova neuveritelna atmosfera a energie..(6.11.2010)
MAJkLSON
Zastihl jsem dobrou půlku koncertu živě na HBO a byla to výborná podívaná a hlavně výborný poslech a to U2 zrovna nijak nefandím.(13.10.2010)
hero_bk
Doby monstrózních show jako byl POPMart už jsou asi dávno pryč.(23.1.2011)
rotel
Nie že by som chcel byť kritický, no to čo som videl ma úplne nepresvedčilo. Pre mňa sú oveľa lepšie "U2: Elevation 2001 Live From Boston" a "Vertigo 2005: U2 Live from Chicago".(29.5.2011) Dnes (9.2.2012) som mal možnosť vidieť znova a druhý pokus bol lepší. Z odstupom času sa to v mojich očiach kvalitou blíži k predošlým počinom tejto skupiny(29.5.2011)
pOne
Takovou smršť hitovek si nemůže dovolit jen tak někdo.(26.8.2010)
martyraz
Myslím, že stačí spomenúť U2 a nemôže to byť zlé !!! Toto bol jeden z mojích snov , splnil sa mi v Chorzowe(Polsko2009) a môžem povedať: tam spieval Bono lepšie. Ale velice príjemný zážitok Vás stretne aj s týmto koncertom(filmovým). Ked ste dosť empatickí, dokážete vnútorne prežiť to čo na kopncerte )).(17.2.2011)
melkin
Atmosféru to má, ale..... Bono ztrácí hlas nebo co? Kytary se mi zdají až moc čisté na živák, takže to vidím na dodatečné domíchávání ve studiu. Musím uznat, že chvílema mi mráz po těle přeběhl. Tak kdy se dočkáme koncertu u nás?(2.8.2010)
jprmusic
Čím dokonalejší je produkce U2, tím se z koncertu vytrácí ta původní živočišnost a autenticita (viz například DVD Rattle And Hum). Je to velkolepá show, ale nějak v ní už nemůžu najít ty skvělý U2 z dob The Joshua Tree.(4.7.2011)
Martysek31
Skvělí zážitek.Děkuji :)(22.7.2010)
BigKarel2
Je to teda opravdu monstrózní....(20.12.2010)
mr.filo
Ano, bravo! 360x bravo!(30.1.2012)
Naghavi
Nejdelší turné v hudební historii si zasloužilo lepší Dvd, eventuélně doplněné spoustou bonusů v podobě skladeb, kterých nakonec odehráli přes padesát, nicméně ''Rose Bowl'' je výborný pro pořádání koncertů a ty davy lidí vypadají spokojeně...90 % za nedokonalý setlist...(22.3.2012)