Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy vinařské rodiny Habdžových na počátku 20. století. Slovenský seriál, natočený podle stejnojmenného románu Františka Hečka. Příběh mladých manželů Kristíny a Urbana Habdžových začíná roku 1913 ve vinařském kraji jižního Slovenska. Urban se oženil z lásky, jeho otec však nevěstu nemá rád a nedá se obměkčit ani vzájemnou láskou manželů, ani svým krásným vnukem. Hrdý Urban se jednoho dne raději zadluží a z rodného domu odejde i s rodinou do malé vinařské vesničky Vlčindol. Zápas o vlastní živobytí začíná. Kristína je těhotná, na domě i na vinohradu je spousta práce a mezi sousedy ve Vlčindole také zůstalo několik starých bolestí...
Třídílný film podle románu Františka Hečka natočil v bratislavských studiích na Kolibě v roce 1972 slovenský režisér Andrej Lettrich. V hlavních rolích Kristíny a Urbana Habdžových si připomeneme skvělé slovenské herce Emílii Vášáryovou a Štefana Kvietika, v dalších rolích uvidíme např. Ivana Rajniaka, Zdenu Grúberovou, Karola Machatu, Zuzanu Kocúrikovou a mnoho dalších. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se mimo jiné na železniční stanici Stupava. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Kameraman Tibor Biath nebol spokojný s farbou vína. Na obraze malo trochu inú farbu, ako malo mať. Keď to videl prvýkrát v projekcii, farba vína jednoducho nebola živá, preto tam pridávali farebný prášok do pečiva. Toto víno hercom vôbec nechutilo. (Raccoon.city)
  • Herec Štefan Kvietik, ktorý stvárnil hlavnú úlohu vinohradníka Urbana Habdžu, bol v mladosti aj neskôr s vinohradníctvom v kontakte a mal aj predkov, ktorí sa vinárstvom zaoberali. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama