Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta Páně 1492 patří Řím jakožto sídlo papeže k centru celého křesťanského světa. Hlava církve má moc korunovat krále nebo naopak vladaře koruny zbavit. Může tak ovlivňovat osud celých impérií. Církev se přitom utápí v korupci. Je veřejným tajemstvím, že každý z mocných představitelů církve zneužívá své postavení k obohacení, že smilní dle libosti a že má řadu dětí. Když papež Inocenc VIII. umírá, dobře ví, že kardinálové svedou o jeho nástupnictví nesmiřitelný boj. A tak se i stane.

Největší úsilí o zvolení vyvine papežův místokancléř, kardinál Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), který sice vystupuje jako bohabojný člověk, avšak bez skrupulí porušuje pravidla konkláve a s pomocí poštovního holuba posílá zprávy synovi Cesaremu (François Arnaud) s pokyny, které kardinály tučně podplatit. Z outsidera, který v první volbě získal jen pár hlasů, se tak nakonec stane papež, jenž přijme jméno Alexandr VI. Jeho protivníci, mezi něž patří zejména zhrzený kardinál Orsini (Derek Jacobi), však chystají zradu a krutou pomstu... (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Léto je obdobím repríz, takže jsem se rozhodl, že si zopakuji další seriál, který jsem viděl už před lety. Hned úvodní epizoda mě okamžitě vtáhla do děje, a jako zavilého odpůrce náboženství obecně a všech možných církví zvláště mě velice bavila. Jen jsem měl pocit, že byly některé pasáže (jako třeba korunovace nového papeže) příliš zdlouhavé. ()

Reklama

Reklama