Reklama

Reklama

Borgiové

(seriál)
  • Česko Borgiové - moc a vášeň (více)
Trailer 2
Kanada / Irsko / Maďarsko, (2011–2013), 24 h 42 min (Minutáž: 46–58 min)

Tvůrci:

Neil Jordan

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Jeremy Irons, François Arnaud, Holliday Grainger, Peter Sullivan, Sean Harris, Joanne Whalley, Lotte Verbeek, Colm Feore, David Oakes, Gina McKee (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Řím roku 1492, centrum křesťanského světa, sídlo papežství. Papež měl moc korunovat krále a mohl je také koruny zbavit, měl sílu ovlivnit chod impérií. Papež Innocent VIII. umíral, církev se utápěla v korupci a papežský trůn byla výhra, kterou chtěl každý… Seriál Borgiové je ucelený nepřikrášlený portrét jednoho z nejvíce fascinujících rodů minulosti. Oscarem oceněný Jeremy Irons hraje Rodriga Borgiu - vychytralého, manipulativního patriarchu rodinného klanu, který stoupá do nejvyšších kruhů moci na pozadí renesanční Itálie. Buduje své impérium prostřednictvím korupce svaté katolické církve a nastoluje nelítostnou nadvládu síly a okázalé krutosti. Seriál začíná v době, kdy Rodrigo podplácí, kupuje si a protlačí se na cestu k papežství, stává se papežem Alexandrem VI. Po boku mu stojí jeho dva machiavelističtí synové Cesare a Juan a skandálně krásná dcera Lucrezia. Seriál se odehrává v jednom z nejvýznamnějších období historie - právě vrcholí renesance a je objevován Nový svět. Současníci Da Vinciho, Michelangela a Medicejských - Borgiové byly kontroverzní a kacířští, ani ne tak proto, že prováděli činy do té doby neslýchané, ale proto, že v tom byli lepší, než jejich nepřátelé. A přitom se dopustili prakticky každého ze seznamu hříchů a nemálo dalších sami vymysleli. (HBO Europe)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (184)

Nach 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jsem začal sledovat po Tudorovcích, nejprve vypadal jen na ten typ snímku, co chce participovat na slavném bratrovi, ale nakonec se z něj vyklubalo výborné, historické dílko plné zvratů, intrik, vražd i charismatických i nenáviděných postav. Prostě velká pochvala a vlastně od druhé řady není slabého dílu. Smekám. První řada: 80% Druhá řada: 85% Třetí řada: 90% Celkové procentuální hodnocení: 85%! ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Oproti skvostu jako Řím nebo velmi dobrým Tudorovcům je tento seriál dost slabý. Místy tragické dialogy, mnoho zbytečných zápletek, špatné bojové scény (jaký rozdíl oproti Tudorovcům!), nepřesvědčivé herecké výkony (překvapivě i u Ironse!). Nedostatky film divákům vynahrazuje neustálým šukáním mezi postavami a nicneříkajícím blábolení na postelích po šukání...slabé 3 hvězdy. ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

1. séria: Solídna seriálová kvalitka, nasiaknutá renesančnou atmosférou. Výborná výprava, zaujímavé a hlavne životné postavy, skvelí herci (vládne objav François Arnaud). Vytkol by som absenciu výraznejšieho dramatického konfliktu (posledná epizóda vlastne žiadne "vyvrcholenie" série nepredstavuje) a taktiež fakt, že Jeremy Irons počas celých deviatich epizód dookola strieda asi tri herecké polohy bez výraznejších nuancií. Veľmi rýchlo som sa ho prejedol a prakticky ma ani raz neprekvapil. Síce ho nepovažujem za hlavnú postavu seriálu, ale zamrzelo ma to. Napriek všetkému ale spokojnosť a teším sa na druhú sezónu. (7/10) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Borgiové jsou seriál, který má všechno, co má úspěšný titul mít, velkolepou výpravu, kostýmy, především však perfektně vybrané herecké obsazení a vysoce zajímavý příběh z historické látky pozdně renesanční Itálie, kde se tvrdě bojovalo o moc a Borgiové nebyli o nic horší ve své touze o moc, než ostatní. Seriál je tak dobře scénaristicky zpracován a má tak vysokou úroveň herectví, že má obrovskou působivost i při repríze. Všichni mě i po letech stále baví, Holliday Grainger jako Lucrezia, Francois Arnaud jako Cesare, David Oakes jako Juan, navíc i vedlejší role jsou dobře obsazeny (hvězdná camea jako Emmanuelle Chriqui nebo David Bamber). Všemu vévodí charismatický Jeremy Irons jako papež Alexandr/Rodrigo Borgia. Seriál vypadá jako oživlé renesanční obrazy, práce kamery, mizanscéna, interiéry, vše je úchvatné, propracováno do geniálních detailů. Charaktery nejsou ploché, ani černobílé a vyvíjejí se. Seriál je krásnou ukázkou reál politiky a toho oč v historii běží, mocenský boj ve všech podobách, náboženství, ani rodina nemůže touhu po moci zastavit. Nelze ani opomenout působivý opening, a především geniálně napsaný OST Trevora Morrise. V této dekádě je to nejpovedenější historický seriál, který jsem viděl. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kostýmní drama na pokračování, aneb třetí řada Říma, posunutá hodně do budoucnosti. The Borgias je seriál kterému toho chybí docela dost. Postavy jsou trochu ploché, intriky občas průhledné, a vyprávění nepřehledné, ale i tak funguje víceméně uspokojivě. Trochu jsem se bál že se ztratím v množství linek a osudů, ale stačilo soustředit se na nejvýraznější individuality a neměl jsem problém pochopit všechny záludnosti. Herci jsou skvěle vybraní, nejvíc mi asi učarovala Lucrezia a z těch vedlejších francouzský král Karel a Niccolo Machiavelli. Slabé čtyři hvězdičky, přesto však čtyři. ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Při scéně společné večeře papeže s kardinály se všichni nápadně posadí do podoby obrazu „Poslední večeře“ od Leonarda da Vinciho. (Red_Fox)
  • Giovanni Sforza (Ronan Vibert) ve skutečnosti nebyl zabit Cesarem Borgiou (François Arnaud), jak je tomu v 5. díle 2. série, ale pouze napaden. Zemřel mnohem později až po Cesareho samotné smrti. (Helo)
  • Po príchode do Talianska si Rodrigo Borgia zmenil meno. V Španielsku sa volal Borja, ale kvôli tomu, že vo vtedajšom Vatikáne bola obrovská prevaha Talianov, nechal sa premenovať na Borgia. (vander19)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

03.07.2012

Máme tu herecké posily pro Hru o trůny 3 a nový historicko-dobrodružný seriál od History Vikings. Začněme se Seveřany. History, které se věnuje hlavně dokumentům, se rozšouplo i s hranými věcmi –… (více)

Reklama

Reklama