Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 celé Německo slaví znovusjednocení, dva mladíci Veit a Tom se rozhodli vyjet do Ameriky. V kapse měli “pro začátek” 100 německých marek. Chtějí najít Veitova otce, který uprchl dlouho před pádem Berlínské zdi. Vypravili se do San Francisca, kde by údajně měl žít Veitův otec, peníze jim ale stačí jenom na letenku do New Yorku. Tady začíná odysea dvou „Ossis“ aneb Dederónů za velkou louží… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (99)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som len takú pojašenú blbinku o dvoch chalanoch, ktorí sa vydali spoznávať Ameriku, no mýlil som sa - veľmi dobre sa na to pozeralo. Ak hľadáte pohodu pri filme tak toto je to pravé orechové. Tiež sa mi páčilo, že z pomerne ošúchaného námetu o sebaspoznávaní, kamarátstve a ceste za vytúženým cieľom to dokázalo ponúknuť aj niečo iné ako len lacnú srandu. Záver zase príjemne prekvapil svojim emotívnejším vyznením. Takže vlastne tu je z každého rožka troška. Nadpriemer. 75/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi jedince vzdělané tak, že dokážu bez mrknutí oka ze sebe dostat nejméně dva rozdíly mezi USA a NDR. Vědom si těchto rozdílů jsem se těšil na zábavnou cestu dvou chudých východních Němců po amerických silnicích a ona se ta zábava nějak nedostavila. Skutečně jsem se smál jen dvakrát - při vydávání certifikátů o pravosti kusů Berlínské zdi a samozřejmě při jejich vystoupení v gay klubu. Jinak mne absolutně nebavilo sledovat ty hodné Američany, kterak dávají hladovým najíst, svezou je na motorkách a když je nejhůř, tak jim vnutí auto. Jsem rád, že jsou USA alespoň ve filmu zaplněné takovými dobrodinci, protože já jsem tam častěji koukal do hlavně pušky než bych se setkal s nabídkou pomoci. ()

Reklama

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zas tak lehce zmást a nalákat filmem. Přece jenom jet s pár doláčema v kapse do Ameriky je asi ta největší debilovina, kterou můžete udělat. No, dejme tomu, že v tom lepším případě vás jenom zmlátí a okradou bezdomovci ohřívající se u zapálenýho sudu. Ale jinak v poho, po dlouhý době něco koukatelnýho z Německa. 62% ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Mám pocit že velká část místních hodnotitelů asi koukala na úplně jiný film. Takže popořádku: Tento film rozhodně není komedie, sem tam se něco vtipného objeví ale do kvalitní komedie to má hodně daleko. Úvod začne naprosto nevinně a celkem zajímavě, ale postupem času Vám dojde, že se film transformuje do nudného drama. A nakonec se z toho stane ještě romantické drama. Ehm? No takže vlastně chyba není ve filmu, ale v tom že nějaký odborník tento film označil jako komedii a zkazil tak většině očekávání od tohoto filmu. Sečteno podtrženo: Tohle není komedie, tohle je drama! Přesto se zázrak nekoná a nepomůže mu k němu ani výborný soundtrack. 4/10 ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Být takto nadšený z Ameriky v roce 2010 je vrchol nevkusu, i když se jedná o retropohled. Zároveň získávat jakékoliv výhody u cizinců posmíváním se a záměrnou kritikou své vlasti je vrchol podlézavosti. To je hlavně záležitost a úděl disidentů, zaměřených na zahraniční odběratele, nikoliv na skutečnou konstruktivní kritiku a práci na zlepšování poměrů ve vlastní zemi. ___ Způsobem a mírou podvodu jsou tito dva dederoni (přezdívka pro obyvatele bývalé NDR) velice podobní dvojici mladíků z filmu Sibiř (http://www.csfd.cz/film/42691-sibir/), až na to, že ti druzí neprodávali svoji zemi, ale své služby. Vlastně mi ti "Sibiřané" byli mnohem sympatičtější. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama