Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého městečka přijíždí na sjezd rodáků věhlasný profesor ekonomie Eman Veselý (L. Trojan). Dlouho se neviděli, tak ho hostinský Eda (J. Větrovec) srdečně vítá. Seznámí svou dceru Simonu (M. Hudečková) s profesorovým synem (O. Vetchý), protože nechce, aby si vzala Ríšu (D. Netušil), kterého miluje. Zamilovanému páru nepřeje ani Ríšova matka (L. Geprtová). Ona i hostinský k tomu mají svůj důvod, domnívají se, že jsou to sourozenci… Jenže Simona je ve skutečnosti dcerou profesora a hostinské (J. Bohdalová). Stejně tak je Ríša nemanželským synem hostinského a Ríšovy matky. Rozvíjí se kolotoč nedorozumění a groteskních situací a vše vrcholí v burleskním rytmu na slavnosti rodáků… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Poněkud překombinované, i na komedii přespříliš zmateční a že bych se za břicho popadal, to se rozhodně říct nedá. Jestli jsem se dvakrát či třikrát zasmál, tak to bylo hodně. Závěr mi přijde odfláknutý, v zásadních věcech nedořešený a kdyby se ze scénáře vyškrtla ta absolutně zbytečná pře ohledně nasbíraných jablek, která mě už v polovině filmu silně iritovala, stopáž by rázem byla poloviční, vyšlo by to na docela slušnou bakalářku a bylo by to koukatelnější. Takhle i přes herecké výkony Bohdalové, Větrovce a Lipského je to jen podprůměrné. 40% ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

My jsme tu ve vsi takoví prostoduchý. My když vidíme, že někdo krade, tak nás jen těžko může napadnout, že ten dotyčnej krade v zájmu celku. Jaksi v zájmu společnosti. _ Pojďte se mnou do výčepu, mně to tam líp myslí. Tohle a pár dalších hlášek trochu zachraňuje tuhle poněkud popletenou a ne zrovna režijně zvládnutou prvotinu. ()

Reklama

Spanki 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, ale na komedii to vlastně nebylo moc vtipné. U komedie neočekávám nějak extra složitou zápletku, pokud to nemá přesahy k něčemu vážnějšímu (což tedy tohle určitě nemá), ale když už , tak to musí mít nějakou gradaci, nějaké zapamatovatelné momenty, což mi tady chybí. Zkrátka, provedení nic moc. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

V případě této prostoduché taškařice máme co do činění s pokleslou, lidovou zábavou, jejíž křečovitý humor pouze zastírá bezradnost všech zúčastněných – od scénáristy až po herce, kteří se tu předhánějí v blátivých trapnostech svých exhibicionistických výlevů. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Josef Větrovec a Jiřina Bohdalová byli výborní, ale ostatní moc neměli co hrát. Celé mi to přišlo moc užvaněné a nikam se děj neposouval. V komedii se střídaly lepší momenty s horšími. Celá zápletka ale mohla mít mnohem komediálnější parametry. Nevýrazné byly i charaktery hlavně mladých postav. Chvíli to vypadalo, že se snadno nechají rodiči přemluvit, pak zase, že hodlají zůstat tvrdě neústupní, bylo těžké se v nich vyznat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama