Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„S dětmi jsou starosti“ – je věta, kterou často slyšíme z úst rodičů nebo jejich přátel. A co teprve, je-li tím dítětem dcera tak říkajíc na vdávání. Na toto téma nám mladý začínající autor Miroslav Buberle napsal malou televizní komedii a nazval ji Mít tak holku na vdávání. V rodinném dvojdomku žijí Havelkovi a Vavřincovi. Otec Havelka (P. Nárožný) žárlí na souseda (K. Augusta). Ten musí hlídat svou šestnáctiletou dceru Zuzanu (I. Andrlová), která nemá o nápadníky nouzi, zatímco za Havelkovou o šest let starší Janou nikdo nechodí. Najde tedy Janě (R. Honzovičová) ženicha sám. Vůbec netuší, že dcera už vážnou známost má… (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dobré obsazení a herci, kteří se snaží seč mohou (zvláště Petr Nárožný se tu opět předvedl v tom nejlepším světle) ani při nejlepší vůli nemohou zachránit křečovitou a zoufale předvídatelnou "komedii", která postrádá nejen smysluplný děj, ale - což je u veselohry mnohem podstatnější vada na kráse - i vtip a přirozený humor. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"To jsem já... Škopek... v trenýrkách" (Oldřich Kaiser). Sympatická jednohubka, která by si vystačila i dýl než na půlhoďku, zvláště po příchodu tetičky (Jana Dítětová) a opraváře televizí (Jiří Lábus). Má to pár pěkných momentů a hlášek, ale musím zůstat soudnej - takovejchhle věcí se tehdy točily mraky, takže víc jak na dva knedlíky to nevidim. A mimochodem, to ať mi někdo vykládá, že si vykali, když spolu léta žili v dvojdomku. ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Velmi krátká televizní inscenace, která má asi půl hodiny a určitě by si zasloužila být ještě jednou taková… teď říká člověk, co miluje televizní inscenace. 👍🏻😭 Proč má tak bídné hodnocení, tomu sice nerozumím, ale její herecké obsazení se opravdu povedlo. 🛐 Děj je sám o sobě na svou dobu dokonalý (jen tak v hospodě řekne otec náhodnému klukovi, aby se začal zajímat o jeho dceru a on s tím souhlasí bez jedné jediné výtky - Petr Nárožný v překladu dohazovač ženichů). 🕺🏻 Objevuje se i spousta vtipných? hlášek - na dobu, ve které je to točeno. Dneska jsou to jen fráze, kterým bychom se ve společnosti z principu… ani z principu nezasmáli. 👍🏻 Ale i tak snímek pokládám za velmi přátelský, takže doporučuji minimálně crushe Oldřicha Kaisera. :D ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Tolik výborných herců a nakonec z toho byla taková pitomost. Nechápu také obsazení Potměšila, který je o patnáct let starší než Volfová nebo Andrlová. Vypadal jako mladší brácha Augusty nebo Nárožného, kteří tam hrají tatínky dospělých dcer, přitom tam bylo mladých herců dost (Pešek, Schwarz, Juřička....) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musím jít za vyšším hodnocením. Mini komedie o tom, kterak rodiče chtějí provdat svou dospělou dceru je výborná. Je to komedie plná omylů, vtipných hlášek hlavně ze strany Petra Nárožného a navíc výborně zahraná skvělými herci. Je pravdou, že P. N. všechny předčí, Oldřich Kaiser ovšem též nebyl špatný, a z děl Miroslava Buberleho je to to nejlepší. A to můžu říct zodpovědně, protože jsem všechno co napsal viděl. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama