Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

tequilla

tequilla (hodnocení, recenze)

Tvl, nevěděl jsem, že už je to na DVD, tak to teda padám do obchodu!!!

DongFangXu

DongFangXu (hodnocení, recenze)

Jackie už mladší nebude - to nikdo z nás :-) Ale Chinese Zodiac jsem si užil a považuju ho za nejlepší Jackieho film od Forbidden Kingdom - což je taky fajn film, ať si kdo chce co chce říká :-)

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

GothChild

Tak ja som tým obdobím nemyslel dobu, kedy točil dobré filmy, ale len moje najobľúbenejšie desaťročie z jeho tvorby. Inak to obdobie mám tiež rád, hlavne Pomstiteľ bez mena sa vydaril, len mi už príde, ako keby sa pomaly začal pripravovať na svoj odchod do USA, už to nebola až taká divočina na hraniciach ľudských možností a aj zápletky už boli také západnejšie. 

GothChild

GothChild (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Je fakt, že Město zločinu nebylo až tak špatný, ale mě v tý roli Chan nějak vůbec nesed. Ten jeho dramatickej hereckej výkon jsem mu vůbec nevěřil a trošku na mě působil dojmem, jakoby zabloudil do špatnýho filmu:) Tuxedo a dokonce i Medailon jsem dokázal celkem snýst, i když souhlasím, že to byla fakt blbina:)

GothChild

GothChild (hodnocení, recenze)

sniper18

Já mám zase Shanghai Noon a Shanghai Knights z jeho americký tvorby asi suverénně nejradši, a dokonce Shanghai Noon, ač americkej film, patří do mojí osobní topky:) ale samozřejmě záleží na vkusu každýho. Já bych ale řekl, že jeho nejslavnější období končilo právě rokem 1997/1998, kdy byl Hongkong navrácen Číně. Na pecky jako Drunken Master II z roku 1994 a pozdější Rachot v Bronxu, Terč, Who Am I, První ránu nebo i kontroverzní Thunderbolt nedám dopustit. Bohužel v tý době přestal točit svoje tradiční hyperakční chanovky a pak, po jeho Hollywoodským období, už jsem měl pocit, že se mu nikdy nepodařilo vrátit se do starejch vod...

na příspěvěk reagoval sniper18

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Tak abych mu nekřivdil tak Město zločinu je v pohodě na to jsem zapoměl upřímná omluva Jackiemu nicméně kousky typu Chůva v akci akce nemluvně nebo ten propagandistickej náser založení republiky to je fakt jeho dno a i před tim by se našli mizerný filmy jako Tuxedo nebo Medailon což je snad vůbec nejhorší jeho film podle mě s tím zlatým obdobím bych celkem souhlasil to byl zrovna na vrcholu.

na příspěvěk reagoval GothChild

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

No tak vidím, že v tomto sa až tak moc nezhodneme, je samozrejme jasné, že jeho zlatá éra sa skončila už dávno, osobne za jeho Top obdobie považujem desaťročie 1984-1993, čo asi mnohí, ale aj tak som hlavne rád, že sa skončilo už to jeho americké obdobie, ktoré považujem za jeho dno. Napríklad aj ten spomínaný Shanghaj knights je pre mňa jeden z jeho najhorších filmov, ten typ humoru, akcie, ale aj zápletiek a obsadenia, aké mával v tých filmoch moc nemusím.

na příspěvěk reagoval GothChild

GothChild

GothChild (hodnocení, recenze)

Musím říct, že já osobně jsem si naposledy taky asi užil Shanghai Knights a od tý doby už se Chan v ničem, co by mě dokázalo alespoň trochu přilepit k obrazovce, neobjevil. Líbila se mi ještě New Police Story, ale už tam bylo znát, že je něco jinak. Poprvé se tam v plný parádě objevily ty vzpomínaný ultramoderní hongkongský pastelový supercool kulisy a podivný kamerový filtry a taková ta umělá načančanost a absolutní sterilnost prostředí, na ktereou mám čímdál větší averzi. A bohužel veškerá ta "nová herecká krev" v hongkongských filmech mě taky ňák nebere. I tak bylo New Police Story aspoň příjemně svižný dílko a ta dramatická rovina filmu na mě taky celkem zafungovala. Každopádně mi přijde, že na to, jak teď hongkongská kinematografie vypadá, mělo vliv i navrácení Hongkongu Číně v '97. Od tý doby vypadají všechny filmy natočený v Hongkongu úplně jinak a ani náznakem už to nepřipomíná tu luxusní zlatou éru, kterou jsem hltal, seč to jen šlo:)
Zmiňoval se tu Mýtus a Akce nemluvně. Musím říct, že tyhle dva filmy (plus ještě třeba Chůva v akci, i když ta nebyla hongkongská,  nebo útrpné Xinhai Revolution) pro mě byly asi největším šokem (bohužel ne pozitivním) a v mým žebříčku Chanových filmů se zařadily někam na úplné dno. A to nemluvím o otřesných propagandistických pokusech typu Hledá se Jackie nebo Založení republiky, nebo jak se to jmenovalo.... Je to veliká škoda. Přitom pro člověka, kterej natočil víc jak stovku akčních filmů přece nemůže bejt takovej problém vymyslet jednoduchej děj, naflákat do toho pár zajímavých postav, okořenit to pořádnými fist-to-face, pár skokama přes zeď, trochu se zakřenit do kamery a akční Chanovka, tak jak je měl člověk rád, musí bejt na světě.... Dneska už se u filmů trochu pozapomělo na švih a zábavnost a tyhle dvě věci plně zastoupila přetechnizovanost. Jediný dvě vyjímky, který, alespoň podle mě, tak trochu potvrzujou pravidlo, byl film S.P.L., kterej se opravdu velice vydařil a můj osobní hit z poslední doby, série Ip Man. Ale tam zase nehrál Jackie Chan....
Takže si počkám na tu novou Police Story, případně i na ty Expendables ale po trpkým zklamání z nový Božský relikvie už nic moc velkolepýho neočekávám....:(

oleg121

oleg121 (hodnocení, recenze)

sniper18

Nie že zlé, ale lepšie povedané sa Jackie zo seba snaží vydolovať niečo, na čo už nemá a tým pádom už skočí na hocijaký film bez ohľadu na kvalitu scenára atď. Žiaľ, naposledy som si ja jeho film užil v roku 2003 (Shanghai Knights) a to už je 10 rokov. Možno už skutočne nemá na nič viac, než na teraz tvorené béčka, ale ak si to uvedomuje, mal by série, ktoré ho katapultovali tak vysoko (Armour of god, Police Story, Rush Hour...) nechať tak a nekaziť im takýmito pokračovaniami dobré meno len pre to, aby ešte niečo natočil, keď na filmy tohto typu už jednoducho nemá. 

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

To vám skutočne Chanove film posledných rokov pripadajú až také zlé? Ja zase musím skôr premýšľať, ktorý sa mu nevydaril. Podľa mňa jediná skutočná blbosť bol Pestúnka v akcii, americká infantilná fraška, ani Karate Kid sa mi nijak zvlášť nepáčil, aj keď aspoň raz sa to pozrieť dalo a Križovatka smrti 3 síce nebola zlá, ale už to vidieť nechcem a to je asi všetko. Inak všetko ostatné sa mu podľa mňa vydarilo, aj keď samozrejme netvrdím, že to nemohlo byť aj o niečo lepšie, hlavne to Zakázané kráľovstvo, ktoré malo určite väčší potenciál. Ale filmy ako Mesto zločinu, Akcia nemluvňa, Malý veľký bojovník, alebo Mýtus, ktorý sa stal mojou srdcovkou si pozriem rád. 

na příspěvěk reagoval oleg121

Claude Speed

Claude Speed (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Jakože, je vidět, že si s tím dal práci, ale prostě tentokrát hrál na špatnou notu. K těm koukatelným filmům bych přidal ještě Karate Kida, o kterém si myslím, že se celkově povedl lépe (tam mněl zas Jackie trochu vedlejší roli). Jinak na PS se těším, věřím, že se Jackie z tohohle poučí a zlepší si skóre. a na EX se taky těším :)

Jinak tady je něco o té PS http://www.google.cz/#hl=cs&sclient=psy-ab&q=police+story+2013&oq=police+story+2013&gs_l=hp.3...1893.6230.0.6446.17.16.0.1.1.0.255.2910.0j9j7.16.0...0.0...1c.1.6.psy-ab.gq5es_RXw3o&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43828540,d.Yms&fp=538034d7b3cdf24&biw=1455&bih=732 

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Zase to nedramatizujte tak špatnej film to není poslední koukatelnej film měl Jackie v roce 2004 New police story tohle je rozhodně o třídu vejš než všechny ty sračky ve kterých se v poslední době objevil tohle není super pecka, ale bavilo mě to a hodnotím zasloužených 70% Jackie je pořád borec a furt na to má na nový Police story se taky těším a hlavně sem na něj zvědavej v třetích Expendables.

na příspěvěk reagoval Claude Speed

GothChild

GothChild (hodnocení, recenze)

Claude Speed

Přesně tak. Tohle jsou přesně ty scény, který stály za to, ale zbytek byla vata a prokousat se takovouhle vrstvou vaty bylo skoro nad moje síly:) Že se točí nová Police Story jsem vůbec nevěděl.... To jsem teda zvědavej, i když po zkušenostech z poslední doby už to s tím očekáváním radši nebudu moc přehánět....

Claude Speed

Claude Speed (hodnocení, recenze)

GothChild

No, ještě nás čeká poslední Police Story, tak snad alespoň to se povede... Jinak jsem taky zklamaný. Moje celkem kladné hodnocení stojí pouze na třech scénách, které byly vymakané, to musím nechat (myslím scénu v kolečkovém obleku, útěkovou scénu z vily a tu poslední  v té jeskyni či co to bylo)

na příspěvěk reagoval GothChild

GothChild

GothChild (hodnocení, recenze)

Panejo, tak tohle bylo silný kafe. Armour of God 3 pro mně byl nejočekávanější film roku, protože série Armour of God patří k mojí nejoblíbenější klasice. Věřil jsem, že si tímto filmem po všech těch hrůzách, co Chan v poslední době natočil, zase vylepší reputaci a na stará kolena nám ještě ukáže, jak se točí kvalitní hongkongský akční biják. Dokonce jsem si v jednu chvíli ani nechtěl přiznat, že se mi film nelíbí...mermomocí jsem chtěl, aby se mi líbil. Ale byla to opravdu hrůza....
Film je opět točen s použitím absolutně nechutných kulis. Nevím, co je to teď za hit, že se všechny hongkongské/ čínské filmy točí v jakýchsi nechutných pastelových lego barvách. Každý hongkongský film, co jsem cca od roku 2000 viděl vypadá úplně stejně. Nechutné umělé pastelové kulisy, špatné masky, toporní herci, tuny gelu na hlavách, přetechnizovanost, samé počítačové a hi-tech výdobytky, ze kterých má člověk spíš pocit, jako by surfoval po netu, než že by se koukal na akční film, fighty připomínající spíš plácanou, než kontaktní souboje atd. atd.
Nehledě na to, že tenhle film, ač se to dlouho dopředu slibovalo, neměl ve finále se sérií BOŽSKÁ RELIKVIE společného ani zbla. Například hlavnímu hrdinovi říkali oproti originálu J.C. (mimochodem, velice nápadité), humorný prvek se nedostavoval, nebo minimálně nefungoval, souboje aby člověk pohledal a celkový feeling filmu neevokoval ze slavných Božských relikvií vůbec nic. Je mi jasné, že Chan už není žádný mladík, takže se šetří, ale sledovat úmornou hodinu a půl naprosto nudných tlachů, oranžovo-růžových brýlích a nechutných kulis, než konečně přijde na řadu nějaká ta akce?? To na mě bylo opravdu moc a v jednu chvíli jsem si už začal říkat, že to snad ani nedokoukám. Ale z úcty k Jackiemu jsem se tím vítězoslavně prokousal.
Film začíná jakousi scénou ve společenské místnosti, kde tlachá banda nagelovaných trotlů s oranžovými cool brýlemi na ksichtech o tom, že byly ukradeny části čínského Zodiaca a že jediný, kdo by je mohl dostat zpět je právě J.C, který je momentálně na nějaké misi (nebo tak nějak to bylo). Tato scéna plná přiblblých dialogů a odporných kulis naštěstí končí asi během pěti minut (ale i těch pět minut se zdá úmorně dlouhých) a nastupuje jeden ze světlých momentů filmu. Na scéně se objevuje Jackie Chan a začíná velice našlapaná kaskadérská scéna, kdy zdrhá z nějaké vojenské pevnosti ve speciálním obleku s kolečky (??) pod palbou ze samopalů. Jako úvod je tato scéna příjemně adrenalinová a když jsem odhlédl od prvních úmorných pěti minut, tak jsem si od zbytku filmu začal slibovat minimálně příjemně akční zážitek. Ovšem po této scéně přijde střih, Chan je najednou v sídle oněch geláčů ze začátku filmu, kteří mu toporně vysvětlují, v čem že to vlastně spočívá jeho nadcházející mise. Pak už jde vše od desíti k pěti. Pořád se kecá o nezáživných kravinách, není to vtipné, není to akční (vyjma jedné kaskadérské scény v podání Chana, která také patří k tomu lepšímu, co je ve filmu k vidění) a člověk si jen zmateně říká, co se to před ním vlastně odehrává. Poté, co jsem si během toho stihl udělat oběd, uvařit si kafe a dvakrát si dojít na cígo, přišla konečně poslední cca 20ti minutovka, která se celý tenhle průser snaží alespoň trochu zachránit. Chan konečně bojuje (a dokonce to vypadá velmi dobře), skáče z letadla, přelétává nad sopkou (dobře, tohle bylo trochu přitažené za vlasy, ale ta scéna mě bavila:-)) a prostě dělá všechno to, co od něj člověk očekává a výsledný dojem se tím alespoň trochu vylepšuje. Nicméně to nic nemění na tom, že se jedná o jeden z absolutně nejslabších kousků ve filmografii Jackieho Chana a to je veliká škoda, protože šlo zřejmě o poslední možnost, kdy jsme měli šanci vidět Chana v akčně-kaskadérské roli. Pro mě každopádně obrovské zklamání. 3/10 (a to jen z úcty k Chanovi)

na příspěvěk reagoval Claude Speed

Uživatel GothChild smazal svůj příspěvek.

sonatamen

sonatamen (hodnocení, recenze)

Tak já jsem zklamanej že to snad ani nepopíšu:(( Co tohle měco společného s Armour of gods? Pojídání žvejkaček? :(( Strašně moc lidí se tam kolem něho motá, neustále se mektá... až moc se snaží dělat z toho komedii a totálně zapoměl na poctivou akci která by stačila.. Jo, má tam pár dobrých kousků, je stále ve formě ale ty zbytečnosti! Ten prostředek  vtom pralese, neskutečná nuda!! Jako by tápal co stím filmem vůbec dělat..  Duch prvních veledíl není cítit a v závěrečních titulcích.. Je to dlouhé, utahané a bohužel  zcela zbytečné :(( Takhle to sprznit a dát tomu to jméno... ach jo....  proč sakra?!! 

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Claude Speed

Tak mě to tak hrozný nepřijde pořád lepší než čekat až to tu někdo milostivě vydá mě se to líbilo to je fuk věc názoru...

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

imf

Tak mohlo to bejt kratší neříkám, že ne začátek mě hodně navnadil, ale bavil jsem se i potom... No at si na to každej udělá názor sám. Jak sem psal jsem zvědavej jak to budou lidi hodnotit.

imf

imf (hodnocení, recenze)

Obávám se, že v mých očích je to spíš další důkaz pokročilé Jackieho senilitidy. Chtěl jsem, aby se mi to líbilo... dokonce to mělo po tom úvodním skateboardování dobře našlápnuto, jenže pak se to utopí v gadgetech, kosmopolitnosti (ve filmu se střídá s otravnou pravidelností kantonština, mandarínština, angličtina a francouzština) a verbálních průjmech, jejichž recitátorům chybí nejen herecké charisma, ale i schopnost přerazit někomu sanici třeba pádlem nebo pánvičkou. Jinými slovy se tu příliš mluví, málo kope, hodně intrikaří a jen minimálně hláškuje. Film svou překombinovaností na diváka ukazuje studený čumák, protože místo aby Chan sázel na své tradiční kvality, motá dohromady gadgety z Mission: Impossible, kulisy z Indiana Jonese a čmajzlovství z Dannyho parťáků. Západní vzory ovšem nezvládá napodobit a to, co od něj máme rádi, na to už vedle vykrádání hollywoodských blockbusterů nezbývá místo. Což je smutné zejména proto, že kdyby to někdo prostříhal o hodinu, mohl z toho být o třídu lepší film. Takhle je to jen testament o tom, že kdo včas neuteče, ten prohraje.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Uživatel imf smazal svůj příspěvek.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak samozrejme nečakám film, ktorý by sa dostal napríklad do jeho TOP10, ale ak bude aspoň lepší, než čokoľvek z jeho americkej tvorby, tak budem spokojný.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

sniper18

Tak záleží na tom co od toho čekáš. Je to spíš taková oddychovka a pravda je, že Jackie tu tolik soubojů už nepředvádí na druhou stranu vzhledem k jeho věku to je pořád dost dobrej výkon. Na IMDb jsem nečetl moc příznivý ohlasy, ale kašlu na to mě se to líbilo sám sem zvědavej jaká budou hodnocení tady jinak nechci moc vykecávat děj, ale úvodní akční scéna je boží typicky kaskadérskej Chanův výkon. Pořád si to borec dává dobře no uvidíš sám.

na příspěvěk reagoval Claude Speed, sniper18

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Jednotka je dobrá, ale tiež mi dvojka príde vydarenejšia a to snáď po všetkých stránkach. Má o niečo lepší príbeh, ale je aj akčnejšia, humornejšia, svižnejšia a navyše pri jednotke som mal pocit, že sa hlavne čaká na finále a dvojka už mi príde taká vyrovnanejšia. Ale aj tak oba diely patria medzi jeho vrcholnú tvorbu a dúfam, že tento diel im bude aspoň dôstojným nástupcom.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

prasacimor: Tak na jedničku to nemá ta je nepřekonatelná tam se povedl perfektní mix akce a humoru, ale mě osobně se to líbilo víc než dvojka, protože to byla taky dost bláznivá komedie možná až moc. Souhlasim, že tohle je taky slušná taškařice, ale já se bavil skvěle. Rozhodně lepší než ty srágory co dělal Chan v posledních letech můj názor.

na příspěvěk reagoval Claude Speed

prasacimor

prasacimor (hodnocení, recenze)

Wacoslav1: 1 a 2 som nevidel takze nemozem zrovnavat, ale predpokladam a dufam ze su o triedu lepsie. Jackieho Chana mamtiez rad ale len on mi na kvalitny zazitok nestaci. Jednoducho je ten film strasny a hlavne hlupy. Vrchol bola cela pasaz v dzungli. To som skoro odpadol. Ved to bolo dementnejsie ako najhlupsie animaky pre deti.  

Joker Punx

Joker Punx (hodnocení, recenze)

Wacoslav1: Já věřim že to bude dobrý, protože mě se jednička a dvojka hodně líbí, doufám že to snad aspoň u nás vyjde na dívídíčku, když to nebylo u nás v kinech, chci to taky vidět, Jackieho Chana mám rád.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Takže přátelé vy všichni co se na to těšíte neposlouchejte škarohlídy. Je to pecka. Ve filmu najdete spoustu odkazů na první a druhý díl. Jinýmy slovy komu se líbila jednička a dvojka bude se mu líbit i tohle za mě určitě 4* Jo a taky jsem psal do Bugzu aby spustili hodnocení tak snad to v nejbližší době půjde hodnotit i komentovat.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Dneska se na to kouknu mohli by odemknout hodnocení rip už je a je velmi slušnej akorát to chce znalost čínštiny :-D No naštěstí tam jsou aspon anglický titulky.

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

No myslím že si stejně o tom filmu udělá každý svůj obrázek až jej uvidí, ja se na něj těším a věřím že se mi bude určitě líbit.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

prasacimor

prasacimor (hodnocení, recenze)

Dnes som na to bol v kine. Je to strasna hovadia, typicka cinska poplasena taskarice. Pribeh je zmetocny, akcia neprehladna, scenar a dialogy skoda reci. Nezachranil to ani 3D Imax(:

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

oleg121: to je fakt no, no uvidíme ale mohla by se udělat vyjímka

oleg121

oleg121 (hodnocení, recenze)

Sign: Na 100% to neviem, ale takto v iných krajinách než v tých, kde sa film točil to väčšinou v kine nejde. Tu sa dáva prednosť Hollywoodu...

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama