Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Čínský zvěrokruh použitý v tomto filmu je skutečné umělecké dílo sochaře Aj Wej Weje, akorát změnšené. Originál byl dokonce vystaven v Praze před Národní galerií v roce 2016. (PRobin)
  • Vrcholná akční scéna se natáčela 14 dní v Aerodiu, obřím vertikálním vzduchovém tunelu v Lotyšsku. (Epistemolog)
  • Jackie Chan věnoval tento film všem, kteří pomáhají navracet ztracené relikvie domů, svému mentorovi Leonardovi Ho a svým rodičům. (Terva)
  • Jackie Chan prý chce filmem upozornit na ilegální obchod s uměním v Číně. (v.indruchova)
  • Jackie Chan po premiéře uvedl, že se jedná o jeho poslední akční film. (v.indruchova)
  • Speciální oblek 31-wheel roller suit/wheel suit/buggy rollin použitý ve filmu, vybavený kolečky na rukách, nohách, břiše a zádech, vyrobil Francouz Jean-Yves Blondeau, který také Jackieho Chana pro film trénoval. Jezdci dovoluje jet v různých pozicích a dosáhnout z kopce rychlosti 112 km/h. (Rominator)
  • V roce 2013 vyhráli Jackie Chan a He Jun cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Rominator)
  • Nejdražší akční scéna přišla na více než 10 milionů amerických dolarů, přičemž celý rozpočet filmu je necelých 50 milionů. (Raztubyl)
  • Jackie Chan při natáčení filmu vytvořil dva zápisy do Guinnessovy knihy rekordů. První za nejvíce kaskadérských kousků vytvořených jedním člověkem za celou kariéru a druhý za nejvíce zápisů jednoho člověka v titulcích filmu. Těch měl Chan dohromady patnáct. Podepsal se na filmu jako Scenárista, režisér, herec, producent, výkonný producent, kameraman, umělecký režisér, produkční manažer, koordinátor cateringu, osvětlovač, skladatel, zpěvák úvodní písně, rekvizitář a kaskadér. Předchozím držitelem rekordu s jedenácti kredity v titulcích byl režisér, skladatel a herec Robert Rodriguez. (Raztubyl)
  • Jackie Chan považuje tento film za jeden z nejdůležitějších v jeho kariéře. Pracoval na něm 7 let. Napsal scénář, režíroval jej, ztvárnil hlavní roli a navíc koordinoval akční scény. (gogos)
  • V rozhovoru s BBC Jackie Chan přiznal, že se chtěl tímto filmem rozloučit s kariérou akčního herce a rád tak šel ve stopách svých vzorů Roberta De Nira a Clinta Eastwooda a "ukázal, že umí hrát." (gogos)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama