Reklama

Reklama

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (411)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Promiň Jasone ale již nemohu déle mlčet. Tenhle film je totiž TBK (Totálně blbá kravina). Režisér je amatér nehrubšího zrna a scénaristu (pokud se ten člověk dá takhle nazvat) bych nejraději nakopal do prd..e. Co se vlastně stalo s Rusáky? Jak se do děje dostaly některé postavy? Ta holka se chovala jako by jí bylo zhruba 20, otázka pak zní jestli hlavní postavě nemělo být přesně tolik a jenom vinou castingu se nepodařilo sehnat dospělejší Čiňanku. No prostě peklo. Začínám se obávat že nám Jason začíná trošku dýchat na záda rumunským veleborcům Stevenovi, Nicholasovi a Jean-Claudeovi. U nich jsme ovšem na podobnou kvalitu zvyklí. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: New York city - rusi vs. číňania a medzi nimi Jason Statham. To nemôze byť zle ... a ni nebolo. Je to kvalitná "killovačka" s dobrým tempom. Proste presne niečo také sa od filmu tohto zrna očakáva. Dobrá oddychovka pre každého chlapa. "Mayor Tremello: You got some ball, Luke. | Luke Wright: Yeah, amazing I can even walk." ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pomalsi start a pozerat na Stathama dostavat na prdel neni vobec taka zabava ako ked je to naopak. To s manzelkou som nepochopila cely film. Kazdopadne ked sa TO raz zacne, prakticky to nekonci a bum sala prask bum... :) (Pacia sa mi to komentare ako "Jason Statham se stává tak trochu žánrem sám pro sebe" a "...ochránit chodící čínskou kalkulačku":)) ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Stathamova nezlomná, dobre fungujúca bitkárska povesť sa stala dobrým a tvrdím "orieškom", ktorý akoby spadol medzi dva mlynské kamene v podobe čínskej a ruskej mafie. Jednoducho a s prehľadom narušil ich plány, čím sa spustila očakávaná akčná diskusia. V porovnaní s kuriérom sa tu divák dočkal lepšieho spracovania, keď niektoré zábery kamery pôsobili výstižnejšie a aj dejove zauzlenie sa viac skomplikovalo. Škoda, že tvorcovia nepriniesli viac kreativity v toľko opakovanej tematike skorumpovaných policajtov a ich vzťahom s mafiou a tiež škoda príliš rýchleho tempa pri akčných momentoch. Prejavilo sa to napríklad pri tom ako Luke rýchlo "vyčistil" bar plný rusov, či rýchlym a nezáživným spôsobom ukončenia súboja medzi Lukom a Alexom. Z toho všetkého mám pocit, že tvorcovia si mysleli, že Stathamova prítomnosť ľudom postačí a že si nevšimnú chyby, ktorých sa dopustili. Určite lepší priemer, takže 70%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Jason Statham si tvrdošijne ide svoje a udržuje si status sympatického ultradrsňáka, pričom ho evidentne príliš netrápi, že jeho filmy vyzerajú, ako keby boli všetky nalinajkované podľa rovnakej jednoduchej šablóny. Tipujem, že za nejakých 10 rokov bude publikum Stathamom dokonale presýtené a bude mať voči jeho akčákom averziu, akú väčšina ľudí oprávnene prechováva voči súčasnej tvorbe niekdajších hviezd strieborného plátna ako Steven Seagal či J.C. Van Damme... ja osobne som sa však Stathamom zatiaľ nepresýtil a stále mu to "žeriem". ()

Galerie (72)

Zajímavosti (7)

  • Okrem mesta New York sa film natáčal aj vo Philadelphii a na ďalších miestach v štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama