Wayne Gretzky - Vysoko nade všemi (video film)

Wayne Gretzky: Above and Beyond

Dokumentární / Sportovní

USA, 1990, 60 min

Hrají:

Wayne Gretzky

Co víc dodat....prostě "The Great One", sympaťák pyšnící se cca 60 stále aktuálními rekordy, některé z nich patrně už těžko někdy překonatelnými. Videokazetu zakoupenou na burze v 90 letech, mám dodnes doma:-)(20.4.2011)

Wayne je na cestě, Wayne je na cestě...škoda, že ten dokument nebyl natočen o 10 let později, takto končí lehce za půlkou jeho kariéry, byť zřejmě na jeho vrcholu...(29.10.2010)

Za Wayna hovoří statistiky které nikdo nikdy nepřekoná a nikdo se ani nepříblíží. Great ONE !(21.6.2010)

dokument, kterému k dokonalosti chybí snad už jen smrt hlavního hrdiny během kličky do bekendu(25.6.2011)

Fenomén, který předbruslil dobu.(1.4.2011)

"The Great One". Právem je takto Gretzky označován. Je to největší legenda ledního hokeje.(14.7.2011)

Vynikající dokument o tomhle fenomenálním sportovci, který ukazuje vrcholné chvíle a mezníky v Gretzkyho životě. Vzhledem k tomu, že dokument byl natočen roku 1990, tak pojednává pouze o první polovině Gretzkyho hvězdné kariéry, tedy působení v Edmontonu Oilers a jeho nečekaném a nechtěném přestupu do Los Angeles Kings. Dokument je obohacen o hodnotné komentáře samotného hokejisty, tak lidí z jeho okolí, jiných hokejistů či samotných fanoušků.(27.6.2011)

Dokument mapuje první a tu lepší polovinu kariéry Gretzkyho, přesto v ní bylo o mnoho víc milníků, než zaznělo v dokumentu. Osobně mě hodně vadilo "ignorování" spoluhráčů, se kterými Gretzky hrál. Zmíněn byl jen Kurri a pár vět prohodil Messier, ale ostatní hvězdy jako by nebyly. Mrzelo mě i málo statistických údajů, které jsem si chtěl osvěžit. Jako milovník hokeje jsem o Gretzkym četl nespočet článků a tudíž jsem se nedozvěděl vůbec nic nového, ale spoustu jsem toho v tomto dokumentu ani nezaslechl a myslím, že to je velká chyba. Kdybych hodnotil The Great One, tak samozřejmě dám 5 hvězd, ale hodnotím dokument a možná proto, že se o hokej hodně zajímám, tak hodnotím tak kriticky. Pokud má někdo zájem, tak existuje rozsáhlejší film o Waynovi z roku 2003 Nedostižný Gretzky, kde už je zmapována celá jeho kariéra v roli hráče.(22.7.2011)

Velmi obecný až pohádkový (ale realistický) příběh, zaměřený pouze na rekordy a hlavně směřující k tomu největšímu rekordu ze všech.(24.3.2012)

• MEW2

me hodnoceni se tyka POUZE CESKE VERZE. neschopnost prekladatelu a daberu na zacatku 90. let me neprestane prekvapovat. dokument jsem musel po 6 minutach vypnout.(5.5.2012)

myslím,že byl přeceňován,reklama z něj udělala poloboha(20.1.2012)

Tento dokument je veliká pocta pro Wayne...Dokument nám ukazuje raketový vzestup legendy jménem Wayne Gretzky.Ve filmu můžete také vidět gretzkeho svadbu,soukromí život nebo třeba jeho taktiku,kterou rád používal...Ve mě dokument vyvolal velké emoce(19.3.2012)

Wau a to jsem si myslel že toho vím hodně, obzvláště část, kdy Wayne dospívá je neskutečná a jeho příchod do NHL, to muselo být něco! Škoda že nic podobného nezažiju protože takový hráč jako byl Wayne Gretzky už se nikdy neobjeví.(10.4.2012)

Dokonalý dokument o dokonalém sportovci - nic jiného si Wayne ani nezaslouží!(16.10.2010)

wayne je na ceste! wayne je na ceste!___________10/10(25.10.2011)

na jeden hlt....(5.1.2012)