Reklama

Reklama

Insidious

  • Česko Zákeřný (více)
Trailer

Když se rodina přestěhuje do nového domu, začnou se dít podivné věci. Zjevují se zde děsivé postavy a je slyšet šepot. Situace vygraduje ve chvíli, kdy se jeden ze synů neprobudí. Lékaři příčinu jeho kómatu nedokážou vysvětlit... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 350)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Film priam s excelentnou atmosférou! Desivých scén bolo nadmieru a takisto aj scén, ktoré vedia nalakať. Insidious si držal svoje tempo počas celého filmu. Tiež musím pochváliť hudobný doprovod a masky. Wan nám ukázal ako má vyzerať dobrý horor, ktorý určite nenudí! Jeden z najlepších hororov za poslednú dobu. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Slušný horor, zpočátku jsem se bál docela dost. Ovšem jakmile asi v polovině nastoupí na scénu lidé, kteří vědí a přišli pomoci, tak se atmosféra pomalu vytrácí, což je bohužel nešvar, do něhož drtivá většina hororů o posedlých domech nebo lidech dříve nebo později zabředne. Z filmů, které tímto netrpí, si momentálně vybavím jenom The Shining nebo Šestý smysl. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

První čtvrt hodiny to bylo blaho. Pěkně (hodně) jsem byla napnutá a sem tam jsem se i bála. Wan má výbornou schopnost využití klasický scény jako lekačka při vejití do pokoje tak, že to znovu člověka překvapí a lekne. Stačilo i obyčejný mumlání v dětský chůvě. Jenže pak se začaly objevovat první "zdroje strachu" a já jsem nestačila žasnout, že se fakt mám bát černě pomalovanýho domorodce s chlupatýma kozačkama po kolena, co nejvíc připomíná bojovníka kmene Samburu, chyběl mu jen ošťep. Rozpočet možná nebyl největší, ale snad by se daly pořídit lepší masky nebo duchové. Neoslnila mě ani ta babka, kterou si zřejmě vypůjčil z Dead Silence. Ke konci se sice ještě objevilo pár fajn scének jako ta s tou rodinkou na gauči, ale film nabral naproti začátku jinej směr, kterej mě právě moc nebral. Já radši stupňující se náznaky, než natvrdo prolejzat jinou dimenzi, málokdy to funguje. Asi jsem po Dead Silence od dalšího Wanova kousku čekala mnohem víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejdřívě bych shrnul pár negativ, aby nedošlo k dojmu, že považuju Wanovu novinku za geniální filmové dílo. Pár scén je docela nešikovně sestříhaných, herci občas nepůsobí úplně přesvědčivě a i scénář by mohl být trochu důmyslnější, jednu malou pointu jsem rozuzlil hned, když se na ni snímek začal připravovat. Ale čert vem tyhle malé chyby na kráse, protože od REC (2007) jsem se u filmového hororu takhle strašně nebál. Co se týče vzbuzování strachu, pak opravdu platí "INSIDIOUS is insidious". Už v úvodních titulcích je pomalu víc atmosféry a paranormálních jevů než v celém Paranormal Activity a už v první klidnější půlhodince jsem sebou u dvou lekaček tak trhnul, že mi bylo jasné, že tenhle film v zapomnění neupadne. A pozor, tohle nejsou žádné laciné lekačky, kdy bubák vybafne za zvuku o hlasitosti milionu decibelů. Tady bubák prostě tiše stojí v koutě a vy se ho leknete až tehdy, když si ho všimnete (společně s postavami). No a v druhé polovině se to pak rozjede pořádně - seance a astrální cestování - to už jsem sebou nervózně škubal takřka nepřetržitě. Saw mě svého času šokovalo a nadchlo, Dead Silence příjemně překvapilo, ale pravý hororový klenot natočil Wan až nyní. Insidious není žádným módním videoklipovým hororem 21. století, nýbrž pravá křišťálově čistá hrůza jak od starého mistra. Jako horor 10/10. Horror movie of the year ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Parádní rozjezd této skvělé série. Na úvod tedy pojato spíše umírněněji a tak to není tak strašidelné jako navazující filmy. Nenechte se však mýlit, stále je to děsivá jízda s perfektně budovanou atmosférou. Každopádně se to však poměrně dost věnuje seznamování se všemi pojmy, hlavními postavami a porozumění světům. Z toho důvodu se mi právě mnohem více líbila dvojka, kdy už jednak člověk přesně ví, o co půjde a hlavně je to celé mnohem temnější. Abych však dílu příliš nekřivdil, tak i zde lekačky fungovaly na výbornou a atmosféra byla po celou dobu slušná. Nicméně vidím jisté nedostatky u zvoleného červeného monstra, jenž nebylo tak děsivé jako bubáci v ostatních filmech. 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy Dalton Lambert (Ty Simpkins) spadne na půdě ze žebříku a rodiče se za ním rozběhnou, má v přízemí Josh Lambert (Patrick Wilson) košili rozepnutou. Když však přiběhne nahoru k synovi, má jí vzorně zapnutou s perfektně uvázanou kravatou. (luka4615)
  • Dívčí dvojčata, která se ve filmu objevují, jsou odkazem na horor Osvícení (1980). (Anagram)
  • V 43. minúte si možno všimnúť, že Rose Byrne (Renai) má v okolí podpazušia na tričku mapku od potu. (ČSFD)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Blum, Wan a vražedná panenka

Blum, Wan a vražedná panenka

19.07.2018

James Wan (Saw, Aquaman, V zajetí démonů) už má s filmy o děsivých panenkách nějaké ty zkušenosti. Jak se tak zdá, pořád jej tohle téma ale neomrzelo, čerstvě totiž oznámil spolupráci na novém hororu… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama