Reklama

Reklama

Insidious

  • Česko Zákeřný (více)
Trailer

Když se rodina přestěhuje do nového domu, začnou se dít podivné věci. Zjevují se zde děsivé postavy a je slyšet šepot. Situace vygraduje ve chvíli, kdy se jeden ze synů neprobudí. Lékaři příčinu jeho kómatu nedokážou vysvětlit... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 350)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James Wan je v současné době hororový bůh. Škoda, že zrovna, když jsem viděl Insidious, začal hrdě pronášet, že v jeho portfoliu bylo hororu dost a rád by se orientoval i na jiné žánry. Horor mu prostě jde. Umí lekačky, umí naprosto luxusní atmosféru a nejkrásnější je, jak se v těch svých filmech pořád na někoho v oboru odkazuje. Je vidět, že filmy jsou pro něj obrovským koníčkem. A i když tomuhle filmu dávám "jen" tři hvězdy, pořád je to film, který měl přesně to, co správný horor mít má. Jen mi trošku neseděl samotný příběh. Ten se ale druhým dílem parádně rozvinul... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V první polovině Wan dokazuje, že má řemeslo pevně v rukou a opravdu jsem nečekal, že si v mém věku ještě někdy užiju lekačky. Stále totiž tvrdím, že kdo ulítává na brakovém žánru a není náctiletý, tak je zřejmě naprostý magor. Insidious by v té záplavě sraček působil jako klenot žánru posledních let, pokud by ovšem nepřišla druhá polovina, která to neskutečně sráží. Nebudu tady jako někteří tvrdit, že astrální cestování bylo přímo k smíchu, ale nudilo mě neskutečně a film hodně ubral z tempa. To však nic nemění na tom, že Wan je v současnosti jediný zajímavý tvůrce hororů, jejichž systematické nakoukávání se mi tak stále zdá naprosto dementní a hlavně zbytečné. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja ti verím. Len neviem, čo mám urobiť.“ Hoci trailer a režisérove propagačné reči o "absolútne fantastickom scenári" sľubovali žánrovú udalosť roka, nakoniec Insidious zostáva „len“ poctivou ducharinou pre fanúšikov. Mohlo to byť lepšie, ale na to sú masky príliš nevýrazné (duchom na rešpekte nepridajú ani akčné scény, v ktorých pôsobia ako ázijskí tréneri bojového umenia, v tej chvíli ide temná atmosféra ozaj dočerta) a scenár totálne neoriginálny (je to takmer to isté, čo Poltergeist pred 22 rokmi, len s inými hercami) a nezaujímavé „astrálne“ finále (aj keď musím uznať, že práve TO robí z Insidious aspoň trochu originálny film). Úplný koniec potešil, pár scén nepríjemných (v zmysle „slabšie povahy by ich nemali pozerať v noci“). Dvojka ma bavila viac. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Wanova parketa přestavět šedou realitu v bizardní strašidelný hrad, z kterého divák odchází značně roztřesen. Pozvolný rozjezd nehraje na originalitu, ale na atmosféru a je takovým předskokanem pro velice silný dojezd, při kterém se budete strachy dívat před sebe, za sebe a možná i na strop. Horor roku! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $54,009,150Tržby Celosvetovo $99,870,886Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,455,852Tržby za predaj DVD v USA $11,323,454║ Na začiatok som sa ľakol mena Oren Peli na producentskom poste, či zas film a samotný príbeh nebude trpieť na prílišnej vatovej prázdnote a lá Paranormal Activity, našťastie je tu James Wan a ten sa vie ako tak obracať a aj keď príbeh nie je možno úplne vybrúsený, príde na niekoľko dosť dobrých vypätých scén a dusnú atmosféru, slušný priemer. /60%/ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy Dalton Lambert (Ty Simpkins) spadne na půdě ze žebříku a rodiče se za ním rozběhnou, má v přízemí Josh Lambert (Patrick Wilson) košili rozepnutou. Když však přiběhne nahoru k synovi, má jí vzorně zapnutou s perfektně uvázanou kravatou. (luka4615)
  • Dívčí dvojčata, která se ve filmu objevují, jsou odkazem na horor Osvícení (1980). (Anagram)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Blum, Wan a vražedná panenka

Blum, Wan a vražedná panenka

19.07.2018

James Wan (Saw, Aquaman, V zajetí démonů) už má s filmy o děsivých panenkách nějaké ty zkušenosti. Jak se tak zdá, pořád jej tohle téma ale neomrzelo, čerstvě totiž oznámil spolupráci na novém hororu… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama