Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Členové legendárního souboru vyprávějí o svém divadle.

V hodinovém dokumentu Jiřího Vanýska, natočeném v roce 1997, uslyšíte rozhovory s autory i herci legendárního souboru a uvidíte krátké scénky z těch nejznámějších her Dobytí severního pólu, Švestka, Posel z Liptákova, Cimrman v říši hudby a další. (oficiální text distributora)

Recenze (23)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Laskavý a inteligentní humor k divákovi promlouvá z vybraných ukázek mistrových děl. A zároveň je z dokumentu cítit velká radost ze vzájemné spolupráce zprostředkovatelů nesmrtelného díla našeho velikána. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jako, když zrovna stojíte naprosto zničení po kotníky ve vodě díky přeteklé vaně souseda nad vámi, zazvoní zvonek u dveří a vy jste za nezvané hosty rádi, protože s nimi strávené chvíle vás vždy příjemně pohladí. Bohužel je smutné sledovat, jak s další reprízou přibývá "Cimrmanů", kteří již nejsou mezi námi :( ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

V mých očích jsou ,,Cimrmani" nejvyššími představiteli humoru u nás a tu štafetu od Jana Wericha svírají hodně pevně... Dokumentární pořad svou formou průměrný, svým obsahem však kultovní! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zábavně udělaný dokument o divadle Járy Cimrmana, jeho zakladatelích i současných hercích. A aby to nebyla taková nuda (což nemůže být při vyprávění takových kapacit jako je Svěrák či Smoljak), jsou jednotlivé rozhovory prokládány ukázkami z her. Chytlavý dokument, který cimrmanologa uspokojí, neznalce zaujme. ()

Zajímavosti (3)

  • Ukázky z her „Cimrman v říši hudby“, „Švestka“ a „Dobytí severního pólu“ byly natočeny v Brně pro potřeby dokumentu, protože ještě neměly u České televize vydání. Všechny ostatní hry jsou z oficiálních nahrávek. Poznat to jde i díky modré oponě, která na těchto speciálních záznamech je, ale na Žižkově není. (mnaucz)
  • V jedná části dokumentu řekne Bořivoj Penc: „Vetchý se Suchánkem by k nám strašně chtěli.“ Paradoxem je, že v roce 2019 začal se souborem Ondřej Vetchý skutečně vystupovat. Konkrétně ve hře „Dobytí severního pólu“, kde se právě po zesnulém Bořivoji Pencovi zhostil role náčelníka Karla Němce. (mnaucz)

Reklama

Reklama