Reklama

Reklama

VOD (1)

Pro mladou právní koncipientku Janet Gregoryovou jsou na světě nejdůležitější jen dvě věci, a to její práce a syn Ryan, kterého po smrti manžela sama vychovává. Jednoho dne se jí dostane do ruky případ černošského mladíka Calvina Willise, který si odpykává doživotní trest za znásilnění dítěte. Při prostudování případu narazí Janet na řadu nesrovnalostí a brzy dospěje k závěru, že byl Calvin odsouzen neprávem. Rozhodne se vzít případ do svých rukou, aniž by si dokázala představit, jak těžký boj ji čeká na cestě za spravedlností. Případ se postupně stává její posedlostí a podepisuje se i na jejím soukromém a profesním životě. Janet celou dobu nepřestává věřit, že dosáhne spravedlnosti a Calvin bude očištěn. (TV Nova)

(více)

Recenze (18)

djcremo 

všechny recenze uživatele

Film mal veľký potenciál, ale tvorcovia tohto filmu ho neskutočne premrhali. Na to že ide o film podľa skutočnej udalosti, ktorý rozoberá 22 rokov života nespravodlivo odsúdeného,tak herci akosi nestárli a pôsobili vždy rovnako. A podľa mňa sa film zaoberal nepodstatnými vecami, miesto toho aby šiel do hĺbky jadra a venoval sa dôležitejším veciam pre tento prípad. Veľké sklamanie pre mňa. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Vo filme KRIVO Obvinený nám režisér T.McLoughlin,rozobral podrobne charakteristiku hlavných postáv-doslova na šróbiky.Ale,paradoxne to vôbec nemusel-lebo to celé zbytočne zdržiavalo celý príbeh a miestami to bolo nudné.Na to,že je to TV-FILM,tak je to slušné dielo.Za čo môžeme vďačiť,hereckému výkonu ,,koncipientke’’ Janet Gregory vo filme prezývaná ako,,kráska’’(J.Ormond),ale aj krivo odsúdenému Calvina Williseho ,ktorý si odsedel 22rokov,ktorého stvárnil (Mahershalalhashbaz Ali).HOD:68%.10% som pridal za záver filmu,kedže McLoughlinovi sa podarilo zahrať aj na emočnú strunu.PS: 5% navyše zato,že USA justícia sa Calvinovi Willisemu ani neospravedlnila a nijako ho neodškodnila-JE to veľmi poľutovania hodné! ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

"Kráska" ako vo filme oslovujú Juliu Ormond, je počas celého filmu, ktorý zachytáva cca 25 rokov života úplne rovnaká, bez najmenšej zmeny. Film síce rozpráva o súdnych ťahaniciach hlavného hrdinu, ale ak chcete vidieť prácu vyšetrovateľa, advokáta, alebo život rodiny a pod to tu nenájdete. V tomto filme budete vidieť rozhovory "advokátky" a klienta, ktoré nemajú žiadnu výpovednú hodnotu a ani nijak nezdramatizujú neskutočne dramatický a ubíjajúci život hrdinu a jeho rodiny. .... .... ... Vtiahnutie do deja: * Akcia:* Realita: **** ()

Arehanah 

všechny recenze uživatele

Film by si zasloužil delší stopáž. Do necelých 90 minut narvat 22 let života je poněkud zavádějící. Chtělo by to, propříště, lépe vykreslit hlavní postavy. Beznaděj, utrpení, pocity a myšlenky, kdy je člověk neprávem odsouzen na doživotí. Jako by tohle všechno chtěl režisér nacpat do posledních asi 10ti minut. Nicméně, Julia Ormond a Ali z tohoto podprůměrného snímku "udělali", v rámci možností, koukatelný film. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Drama, které nijak nevybočuje z řady filmů o boji za svobodu nevinného vězně. Ne, že by to bylo špatný, ale nemůžu se zbavit pocitu, že jsem to už viděl několikrát předtím. Navíc, v tomhle filmu je naprosto nemožné najít byť jedinou postavu, která by mi byla alepoň trochu sympatická. A jen tak na okraj, tentokrát se vyznamenali i tvůrci českého dabingu, kdy syna hlavní hrdinky dabuje po celý film stejný dabér. Je ovšem nutné podotknout, že na začátku filmu je mu asi 7 let, zatímco na konci mu táhne minimálně na 20... To jsem opravdu ještě nezažil. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Stát Louisiana za 22leté vězení Calvina Willise neodškodnil ani se neomluvil. (Piercee)

Reklama

Reklama