Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Napsal jsem to u Martyrs, fláknu to i sem: Tuhle věc si dejte do black listu všeho, co nikdy v životě nechcete vidět! (jste-li normální) A vy, co už jste to viděli a nedali odpad, přehodnoťte situaci, protože je zaručeně něco špatně. Film, jehož umělecká hodnota je natolik nulová, že i poslední díl Saw působí oproti tomu jako inteligentní oscarovej velkofilm. Čumět devadesát minut na tlustýho dementa, jak v závěrečnejch čtyřiceti šije lidi hubou k prdeli, prostě neni zábava. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Extrémista Tom Six druhou Ľudskou stonožkou tak trochu zapĺňa dieru v histórii kinematografie. Láme tabu (tehotná žena, dieťa) a pozoruhodný nápad z prvého filmu doťahuje do takého extrému, že iba ignorant (a neznalec subžánru "splatter") nedocení jeho schopnosť bez humorných prvkov pretlačiť zlúčenie hororových prvkov a ultimátneho násilia a zhnusenia do takto surrealisticky komického tvaru. Nie je to ranný Peter Jackson, oproti nemu nemá cit pre nadhľad. Ale keďže má jeho produkt profesionálnou formou ďaleko od trashových parametrov a hlavná postava pôsobí realisticky, svojou úchylnosťou a zlobou vás znepokojí na citlivých a dovtedy nedotknutých miestach mysle. Samozrejme ale musíte byť správnou cieľovkou. Už v teen veku som filmamy ako Cannibal Holocaust, Pink Flamingos či NEKROmantik zvedavo skúmal mysle ich tvorcov - čo, prečo a ako nakrúcajú. A v neustálej záplave hollywoodu ma ich inakosť bavila. Rovnako ma bavila druhá Ľudská stonožka, filmársky i herecky vyspelejšia než prvý diel, ani chvíľu nenudiaca a plná nápadov, ktoré držia pokope a gradujú do "grandiózneho finále". ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Jestli vás napadá, jaký ještě horší nápad než v jedničce by tvůrci mohli v dvojce nabídnout, klidně vám to prozradím: žádný, jen to všechno jaksi povýšili na ještě větší humáč:) takže dvojku doporučuji jen opravdovým fajnšmerkrům a zarytým fandům. Tentokrát neřádí doktor Heiter, ale jakýsi obézní „pan vajíčko s astmatem“. Je božšký. Moc se mi líbilo, jak svou roli pojal. V celém filmu totiž pronese asi jednu větu, jinak všechno utáhne výrazovými prostředky, v nichž dokonale využívá onemocnění štítné žlázy a jeho bulvy vyvalené Bazedovovou nemocí ..no to je vskutku herecký koncert. Pan vajíčko vám názorně předvede, jak to dopadá, když odfláknete nastudování příručky pro samouky „Začínáme s chirurgií“. No kupříkladu ta začátečnická chyba, kdy místo anestezie používá pajsr vás jistě donutí nostalgicky zavzpomínat na mnohem humánnější přístup dr.Heitra z jedničky.... narozdíl od něj taky většinu chirurgického náčiní vyštrachá v kuchyni nebo garáži, podle toho pak ty „řezy“ taky vypadají. Takže je to celé opravdu pikantní a vy budete v duchu blahořečit tvůrcům za to, že to celé vyvedli jen černobíle. No články stonožky si užijou své, místama už možná měly zasáhnout herecké odbory!! některým scénám v závěru filmu už se ani nedá říkat „fekální humor“, prostě se zde naplno proflákne, že režisér Tom Six může směle kandidovat na koprofága roku (volný překlad: požírač hoven ). Jinak závěr mě dokonale dorazil, takže pokud režiséra ještě před natočením trojky nezavřou do ústavu, budu se opět těšit na pokračování:) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jejda, toto už nemôžem nazvať inak ako totálny orgazmus. Jeden z najlepších a najintenzívnejších hororových zážitkov, aký som vôbec tento rok mal (a možno nie len tento rok). V záverečnej tretine som si vlastne ani neuvedomoval, že je to čiernobiele. Už dlho som sa na niečo netešil tak "brutálne" a "nechutne", ako sa teším na trojku :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola šokujúca, nechutná, hnusná, zvrhlá a úchylná. Hoci má povesť mimoriadne explicitného diela, faktom je, že v skutočnosti najodpornejšie veci skôr iba naznačuje, než aby ich priamo ukazovala. V tom bola jej sila. Dvojka... nuž, dvojka ukazuje všetko. Six urobil chybu hneď na začiatku - reštartoval príbeh a zápletka dvojky je taká čudná, bizarná a svojrázna, až som mal pocit, že pozerám film od nafetovaného, extrémne umeleckého režiséra. Hlavnou postavou je psychopatický čurák a trocha aj jeho mama. Sú to postavy, oproti ktorým pôsobí banda z 8 MM ako skupinka mierumilovných, trocha nervóznejších chalanov zo susedstva. K tomu plno wtf scén a idiotských zvratov. Je to čierno-biely hnus a možno by bolo lepšie dať mu 0%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Blu-ray vydání trilogie Lidská stonožka z roku 2015 obsahuje barevnou verzi 88minutového sestřihu tohoto dílu. (LUKICKK)
  • Ve filmu aplikuje stonožce Martin (Laurence R. Harvey) projímadlo injekčně. Podle Dr. Phil Coakleye neexistuje žádné intravenózní projímadlo. [Zdroj: vice.com] (pornogrind)
  • Tretí film Ashlynn Yennie, v ktorom si zahrala samú seba. (Lukoh)

Reklama

Reklama