Reklama

Reklama

Dylan se snaží skloubit časově náročnou práci novináře se vztahy, práce ale pokaždé vítězí a zanedbávané přítelkyně se s ním brzy rozcházejí. Podle poslední expřítelkyně je Dylan emocionálně nevyspělý a bezohledný k citům druhých lidí. Podobný problém má i bystrá a půvabná Newyorčanka Jamie. Také jí žádný vztah nevydržel. Dylan i Jamie přísahali, že už se nebudou k nikomu citově vázat, aby si ušetřili další zklamání, a namísto hledání lásky si budou jen nezávazně užívat. Krátce poté přijíždí Dylan do New Yorku, aby se ucházel o místo uměleckého ředitele populárního časopisu CQ. Jamie pracuje pro CQ jako „lovec mozků“, jejím úkolem je přesvědčit Dylana, aby práci přijal. Z obchodních partnerů se brzy stávají přátelé, z přátel milenci. Nezávazný sex „bez emocí“ a jakýchkoliv očekávání se ale komplikuje, s láskou Jamie ani Dylan nepočítali... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 104)

Matty 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu dává režisér Will Gluck sbohem hrdince své zdařilé „hughesovky“ Easy A (překvapivé cameo Emmy Stone). Od nevyzrálé středoškolačky přechází k dospělým postavám, které berou sex za přirozenou součást života a podmínku vlastní spokojenosti. Vypíchnul bych „vlastní“, neboť žádné city, pouze uspokojení tělesné potřeby je důvodem, proč Dylan a Jamie skončí v jednom bytě, v jedné posteli. Oproti hrdinům konzervativnějších romantických komedií nemají ostych na rovinu nadhodit, co od druhého vyžadují. Dávno pryč jsou časy, kdy TO, neustále visící ve vzduchu, nikdy nebylo vyřčeno (onen „Lubitsch touch“). Friends with Benefits svým divokým tempem během první poloviny přesto dávají vzpomenout na klasické screwball komedie (včetně pěkné práce s kontrasty mezi pohlavími i městy NY a LA), ač záměrem tvůrců zřejmě bylo nostalgicky vzpomenout spíše na sexuálně bezelstná hippie léta. Rovnou z nich do filmu přišla potřeštěná matka v podání Patricie Clarkson (která už se lehce opakuje, viz Užívej si, co to jde), v nich byla natočena v televizi běžící promiskuitní komedie Bob a Carol a Ted a Alice. Závěr filmu má celkem předvídatelně daleko k jakékoli (sexuální) revoltě, ale sympatičtí herci do něj přes trefně vystihnuté, jakkoli vratce postavené, vztahové překážky doběhnou se vztyčenými hlavami. (Připouštím, ke konci spíše klopýtají.) Ano, i Justin, z jehož herectví už si, slibuji, nebudu dělat legraci. 75% Zajímavé komentáře: Nathalie, Psema ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Timberlake hodně fajn, Mila sice klasicky krásná, ale sympatická asi jako afektovaná sociální pracovnice. Jinak mi to celé přišlo jako sbírka trapných vtipů a klišovitých situací a motivů (nemocný tatínek). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Smršť výborne napísaných dialógov nedovolí vydýchnuť, ba ani zasmiať sa, až postupne človeku dochádza, že postavy sa bavia o nesmierne vtipných veciach. K tomu opäť VÝBORNÝ Justin Timberlake, mierne otravná (ale stále hot) Mila Kunis a veľmi zábavný Woody. Veľká škoda, že to v záverečnej polhodine začnú hrať na melodrámu a film totálne stratí dych, tempo i dovtedajšiu veľkú iskru. 7/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Něco málo ze života tam je, šikovným scénáristou je to navíc načechráno do velmi efektní dialogové smršti. Bohužel film v závěru dojede přesně na to, z čeho si předtím víc jak dvě třetiny stopáže dělal srandu, tedy na obehraná klišé všech romantických filmů široko daleko… ale díky skvělým hercům mi to připomnělo, že i chlapi mají jemnou citlivou duši, která se občas nechá dojmout. :) [Blbý je, že jediným výraznějším dojmem den po zkouknutí je maximálně luxusní postavička Mily Kunis.] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kamarád taky rád je chvílemi....hlavně ze začátku...takovou trapnější komedií, ale pak začne perlit jednu úžasnou scénu za druhou, které neměly chybu. Mila Kunis a Justin Timberlake fungují výborně a Woody Harrelson v roli gaye je naprosto boží. Ve výsledku je to taková neortodoxní romantická komedie, která příběhově jde jasným směrem, ale to mi vůbec nevadí. Přemýšlel jsem, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky, ale nakonec jsem dal čtyři. Kvůli několika scénám stojí za to tuhle komedii vidět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $55,802,754Tržby Celosvetovo $150,483,765Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,232,912Tržby za predaj DVD v USA $21,554,611║ škoda toho schématického balastu, ktorý musel prísť v poslednej štvrtine filmu, však ako by to ináč bolo!!??, ale až na klasicky obohranú dejovú kostru, bolo ústredné dou Mila Kunis a Justin Timberlake dosť osviežujúce, na Milu sa dobre pozeralo však aj prečo nie, plus nejaké tie humorné scénky dobre padli /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svěží romantická komedie s dvojicí, mezi kterými funguje nejen chemie, ale i jejich dobře vypointované dialogy. Mila Kunis je totálně k sežrání a to i s těmi jejími ďábelsky velkými bulvami. Hlavní vyhodou filmu je jeho nadhled nejen nad samotnými herci (Justin zpěvák), ale i nad NY a různými cameo rolemi. Co víc chtít? Zasmál jsem se a nenudil, což byl viditelně účel a jestli to celé má smysl? Jestli má cenu mít dobrého kamaráda s kým spíte? To nechme asi na osobní zkušenosti každého z nás... (ale jestli vedle mě bude Mila někdy ve spodním prádlem říkat, jak jí chybí sex, tak do toho nejdu... až na pátém rande, přeci;-)). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nechytlo, ale postupně si mě film získal. Geniální Kopačky holt už Mila na romantickém poli asi nepřekoná. I tady byly nejvtipnější scény ty s Jasonem Segelem ve fejkové romatické komedii. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Určitá mazanost tohohle filmu spočívá v tom, že začíná koncem a končí začátkem. Jinak řečeno první půle staví na sexu bez emocí (svazek), zatímco druhá půle na emocích bez sexu (balení). Vzhledem k tomu, že každá romantická komedie řeší principielně totéž – jak co nejlépe oddálit sňatek dvou lidí – není od věci tvůrce za tento jejich originální přístup k žánru pochválit. Co víc, zejména první půle, kde postavy reflektují všelijaké romantické klišé, představuje dokonalý ekvivalent ke Stallonovým Expendables, které také holdují sebereflexi na místo tuposti. Zatímco Kamarád taky rád v této první půli vlastně ukazuje, že to, co se stane v romantických filmech po závěrečném polibku, se nazývá porno (odtud sex bez emocí), Expendables analogicky říká cosi o tom, co se přihodí akčním hrdinům po konci kariéry. Skvěle tomu napomáhá i casting herců, jelikož Timberlake z pozice profesionálního hudebníka může cosi přínosného vyslovit ve věci ohraných hudebních postupů v romantických filmech, kdežto protřelá a permanentně nad věcí Mila Kunis prostě není typ holky, který můžete coby scénárista cpát do pusy nějaký klišé, naopak (viz její role zasvěcovatelky oproti nepoznamenané Natalii Portman v Černé labuti) – ta holka proti těm klišé svou náturou a zkušenosti bojuje, nějaký romantický oblbováky na ni neplatí, je to holka na sex, což pochopí i ten dětský onkolog. Vtip je samozřejmě v tom, že o co více se v těhle filmech v první půli reflektuje, o to více do toho postavy spadnou v půli druhý, tudíž konec Expendables zaplácne obří akční sekvence, z níž se musí drolit omítka i na faře v Havířově, a tady se zas vystavují tak intenzívní emoce, že i New York je příliš malý na tak velkou lásku. Jako by si tvůrci chtěli dokázat, že vedle reflexe zvládají i to, co reflektují - že nejsou jako autor Kámasútry, který byl údajně panicem, nebo autoři knížek o akciích a investování, kteří nevydělali 90% všech svých peněz na samotném investování, ale, jak se někdy sarkasticky dodává, právě na těchto publikacích a seminářích, které pořádají. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽÁDNÉ VZTAHY, ŽÁDNÉ CITY, JEN SEX. AŤ SE STANE COKOLIV, ZŮSTANEME PŘÁTELI“. ... ,,PŘÍSAHÁM“....... /// Z dějepisu, osobních zkušeností a romantických komedií víme, že ženský stejně dostanou to co chtěj. (Záleží jen, jestli to bude (pro nás) zábava.) Tihle dva se od začátku chovaj trhle, dialogy frčej neskutečným tempem a najednou je tady spousta vtipnýho sexu. (To u porna nemáte!) Tahle děsivě ukecaná romantická sbližovačka nabitá sexem a tedy sexem s milou Milou (soráč Justine, útěchou nechť je, žes mi nepřipadal jako debil) mě dlouho bavila. A dlouho mě mrzelo, že sexi vtipnej náboj ve druhý půlce nahradila dramatická část, která ubrala na tempu, vtipu a mě i na náladě. Ale třeba to ti s dramatičtějším srdcem budou vidět jinak. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych pokecat s Shaunem Whitem. 2.) Mám raději filmy o tom, co se stane před závěrečným polibkem (než ty o tom, co se děje potom). 3.) Přesvědčím se, že W.Harrelson je vtipnej i jako bukvice. 4.) Thx za titule ,,xtomas252“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nevim, co je vtipnejsi, jestli kontrast mezi idealistickým biochlapcem z L.A. a newyorskou headhunterkou, nebo naivita, ze by koncept friends with benefits mohl dlouhodobe fungovat. Nicmene poctive priznavam, ze uz ve tretim filmu v rade Justin N´Sync Timberlake velmi dobre HRAJE. Mozna to ma neco spolecneho s tim, ze vsechny jeho postavy do jedine jsou na mlaskavou hollywoodskou facku. P.S. Zapletku otcem a podobne melodramaticke (=citovevyderacske) linie priste vynechat. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Screen Gems // Počet premietajúcich kín v USA: 2,926 // Otvárací Víkend USA: $18,622,150 // ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vtipné a koukatelné,.. Bohužel podobné story se stává jen ve filmech :o))) A Justin má super zadek, ale pořád se mi nelíbí :D ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Will Gluck završuje hattrick výtečných romantických komedií. Nebojí se sprostších slov, odvážných scén a výborných popkulturních odkazů a vychází mu to na jedničku. Zatím ještě na jedničku s mínusem, ale v žánru už je jako doma. V kadenci vtipů nepolevuje a romantická vyznání mu jdou jako málokomu (už viz nedoceněná Easy A). A když ty vtipy v chemií prostoupených dialozích solí Justin s Milou a nahrávají jim dokonale obsazené vedlejší postavy, je divácká spokojenost na maximu. Přestože tak jde v důsledku o tematicky nejméně osobitý Gluckův počin, je paradoxně technicky i tempem nejlépe zvládnutý. Slabších 90% já taky rád. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je spickovej. Romanticka komedie bez obvyklejch klise a dojemnejch vylevu, kde se pro nejaky to fuck nejde daleko, hlavni hrdinove si to neustale rozdavaj a pobihaj polonahy, film se riti skvelou rychlosti, hlaska strida hlasku, pohodova hudba, super sympaticky herci. Jenze jak uz to tak bejva, nekdy pul hodiny pred koncem se to zadrhne a zacne to hrat na typicky romanticky klise, postavy se zacnou trapit a udobrovat se a veskera svezost, nadhled a sviznost jsou pryc. Fakt je desna skoda, ze si film neudrzel tempo az do konce, jinak bych to oznacil za jednu z nejlepsich romantickejch komedii tohohle roku, takhle bohuzel jen lepsi 4* a dvojka Kunis - Timberlake je naprosto dokonala. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud se dva mají/nemají rádi a někoho napadne naprosto novátorská myšlenka o tom natočit film, tak u mne úspěch slaví pouze ten, ve kterém jsou oba tvorové sympatičtí, jejich chemické jiskření lze zaznamenat bez použití přístrojů a hláškovací škádlení nahrazuje jakýkoli stereotypní rozhovor. V rámci těchto kritérií si dovoluji vyjádřit svou spokojenost a pokud Mila Kunis dokáže dýmku míru bafat alespoň v poloviční kvalitě toho, co ve snímku předvedla, tak jsem ochoten před ni postavit novou výzvu. Kdo však hledá v romantické komedii něco hodnotnějšího, tak ať si dá Timberlake Kross- http://www.youtube.com/watch?v=XIr4CYFC2-E. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kombinace překrásné Mily a sympatického Justina je neskutečně povedená. Občas (vlastně často) spolu vypadali opravdu kouzelně. A Justin Timberlake konečně ukázal, že hrát umí. Celý děj je poutavý a plný neokoukaných vtípků a situací. Nechyběla mu přirozenost a šmrnc. Nečekaně u mně také poráží Kutchera a Portman. Za tu roztomilost mám chuť přeceňovat, 4,5*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Osvěžující, chvalitebně zábavný snímeček, jenž si neklade za cíl nic víc, než pobavit diváka v romantických intencích. Herecké duo nepřekračuje škatulky žánru, nicméně působí docela sympaticky. Přidružený Woody Harrelson je však jednoznačně překonává, škoda, že je ho na obrazovce tak málo. Friends with Benefits se může tvářit jako satira, jenže jak se chýlí ke konci, stává se čím dál víc tuctový. Jako romantickému filmu mu to sice nemůžeme neústupně vyčítat, ale drobný opar zklamání popřít nelze. 6/10 ()

Reklama

Reklama