Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 3

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Recenze (291)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku to zavání okoukaností, ale potěší aspoň přítomnost hereckých tváří a hezky vykreslená vztahovka mezi nima. Po hororové stránce je to ale naprosto nefunkční. Alespoň nějaké thrillerové napětí se dostaví až ve finální scéně. Neoriginalitu, místama blbý střih a vůbec špatné režijní vedení to ale nezahrání. Nemluvě o hloupostech ve scénáři. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Budu hodnej a dám tomu trojku, i když o doporučující trojce nemůže být řeč. Je to spíš přežil-jsem-to-ve-zdraví trojka. On je to takovej nevýraznej thrillerovej průměr, ale jako jednohubka, proč vlastně ne. Vyloženě blbý ten film není, realizace profesionální a Lawrence je v porovnání s ostatními postavami teenage hororů a thrillerů ještě dost dobrá. Už po traileru se filmu všichni vysmívali, jak strašně bude průhledný, a to se alespoň zčásti nepotvrdilo. Jo, jasně, tenhle typ thrilleru může přijít snad jen s jedním druhem pointy, ale "kdo, proč a jak moc" divák snad úplně hned nerozkryje. Smířlivých 50 procent. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Väčšinu filmu som mal pocit, že varia z vody a nevedia, ako tú jednoduchú zápletku natiahnuť na poldruha hodiny. Logicky tam teda pchali úplne zbytočné postavy (spolužiaci) a dejové línie (bitka kapiel?!). Finále ma ale dokázalo obstojne prekvapiť, herci sú celý čas fajn a aj niekoľko solídnych ľakačiek sa urodilo. Vo výsledku priemer, ktorý nezanechá až taký prázdny dojem, ako sa dobrú polovicu filmu javí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $31,611,916Tržby Celosvetovo $40,494,035Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ preplácaná tuctovina, nič viac /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍM, ŽE SE TU BUDEME MÍT DOBŘE.....“ /// (stará Jechová by flákla něco ve stylu: ,,to se mi to tady bude hezky věšet“…) … Jelikož dvojitá vražda (tzv. double mord) snižuje cenu nemovitostí, můžou si dovolit bydlení s výhledem na domek se špatnou pověstí i mamča s dcerkou. Ale jak praví místní legenda VŠECHNO MÁ SVÝ TAJEMSTVÍ... Teenegerskej, vobčas ,,trapňoučkej“ vývoj, kterej naštěstí voživujou nečekaný překvápka a příběh tak aspoň na chvíli opouští starý známý a vyjetý rejhy. Všichni se tady chovaj tak i tak (chvíli jako Bond, chvíli jako Kráva…), ale svůj účel to plní, a hlavně – ani moc to nesere! Ale mám li bejt upřímnej, místo návštěvy baráku na konci ulice, radši doporučuju ten barák nalevo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ségra mi jebla z houpačky. 2.) Na horor seru, zajímaj mě zvraty! 3.) Už mě to naše město tak nějak sere. 4.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně po delší době dobře natočený thriller se sympatickým hereckým obsazením. 60%. Už mám po krk těch amatérských horrorových sraček. Dneska točí horrory kdejaká frnda! Kečup, nůž, třepající kamera, kompars z ulice a horror je hotov. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

To zase bola prekombinovaná, domotaná kravina. Od stovák TV thrillerov (pojem horor vynechávam gigantickým oblúkom) sa to vlastne líši výbornou kamerou a toľko vychvaľovanou pointou, ktorú som síce neuhádol (ani po pár minútach v úvode, a ani pár minút pred koncom), lenže za to utrpenie počas väčšiny stopáže mi to tak či onak nestálo. Ako dobre, bolo to ku koncu celkom zaujímavé a nemôžem povedať, že by ten film bol úplne tupý a nelogický, ale bohužiaľ, nemám rád nekonečné motačky okolo horúcej kaše, pri ktorých od nervov pomaly mlátim hlavou do steny a čakám ako na zmilovanie satanovo, KEDY!.... Asi mi chýba trpezlivosť, to už nezmením - ale vyše hodiny sa dívať na úplné hovno, potom na mnohokrát videnú a na smrť očakávanú štipku "action" a na jeden-dva zvraty, na ktorých celá táto mizéria stála a ktoré to celé mali akože zachrániť, tak to mi rozhodne nestačí. To už radšej poloamatérsky gorekrvák bez deja. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najväčšími ťahákmi Domu na konci ulice sú Jennifer Lawrence, scenár naprataný twistami a temná atmosféra. Do budovy sa nasťahuje dcéra s matkou a oproti stojí starý dom s neblahou povesťou. Vraj v jeho ponurých útrobách nikto nebýva, ale poznáte to... V minulosti sa medzi jeho stenami odohrala strašná tragédia. Najviac mi na Dome na konci ulice prekážala zastaranosť, čo je trochu zvláštne, lebo námet napísal režisér Terminátora 3, čo nie je dokonalý film, ale v mnohých momentoch je príjemne osviežujúci. Keby som v titulkoch uvidel rok výroby 1986, nečudoval by som sa. Staromódnosť fakt bije do očí. Ironicky povedané: vyzdvihnúť musím predovšetkým „nečakané“ oživenie zastreleného zlosyna alebo len jeho omráčenie a ponechanie mu dýky v ruke (!). Tempo občas stagnuje a niektoré scény sú ozaj jedno obrovské klišé, ale ako celok ma to príjemne zaujalo. Solídna jednohubka, žánrovka. Diváci mali podobný názor, takže komorná snímka s rozpočtom ani nie 7 miliónov ich na celom svete trhla 40. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Název, evokující hned několik jiných titulů, je stejně dlouhý jako sám film, a stejně nezajímavý jako hlavní hrdinka. Tenhle vykleštěnec postrádá jakékoliv napětí (snad s výjimkou prvních 10 minut), výraznější násilí (bylo tam vůbec něco?) nebo sebemenší nápad či moment překvapení. Neříkejte mi, že po lámání chleba.. ehm, pardon, tedy vazu, jste ještě netušili, v čem je zakopaný pes. Zkrátka slaboučký thriller, z kterého nemůžou být nadšeni snad ani diváci školou povinni. Ruce pryč. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Velký smutek z toho, že se Jennifer sama nezpívá. Ne že bych tedy rozuměla tomu, proč tam linka vůbec byla, ale když už tam byla, tak bych se alespoň chtěla pokochat jejím hlasem. Další velký smutek je to, že scénář a vlastně vůbec nic nedává smysl. Chvíli jsem měla dojem, že by to mohl být jeden z takových těch zapadlých filmů, na které vedením boží ruky narazím a ony jsou tak divné, až se mé hipsterské dušičce zdají jako geniálně nevyhnutelný vrchol kinematografie. Ale nebyl, byl jenom špatný. Další dílčí zklamání bylo z toho, že jsem (teď už vlastně nevím proč, jo už vím proč) měla ze začátku dojem, že se dočkáme revoluce v podobě toho, že hlavní hrdinka takovéhle žánrovky bude rozumná a "normální", tzn. pomlouvační lidé se jí zdají divní, nepadne idiotovi, co se vytahuje, do náruče při první příležitosti a tak. Ale bohužel nakonec v průběhu filmu dostala všechna charakterová klišé hororových puberťáků, jaká jen snad existují, od pokaženého vztahu s matkou, který nejlépe utuží zabiják se sekerou, po zvědavost jak asi vypadá sklep v tomhle tmavém starém prázdném cizím domě. Po dlouhé době jsem se také dívala na zvratový film aniž by se mi podařilo si někde předem přečíst spoilery a tak jsem na sebe byla náležitě pyšná, že jsem všechny zvraty odhadla ještě předtím, než přišlo oficiální odhalení. Scénář byl ale poskládaný opravdu zle a nesmyslně, to mám potřebu ještě zopakovat, profesně byl špatný, ne že bych jenom vyčítala neoriginalitu nebo schématičnost. Na žádná schémata právě ani moc nedošlo, bůžek dramaturgie musí někde v koutě brečet. Jediná linka, nad kterou bych se pozastavila, je tvář v kmeni stromu. I když jsem obě scény zkoumala několikrát, tak jsem žádnou tvář neviděla, ale zase jsem četla příspěvky lidí, kteří ji tam prý viděli. A ono je to docela důležité, protože pokud tam není, tak to znamená, že to je jediná chytrá věc ve scénáři (jeho očima ji tam napoprvé viděla, protože její vědomí chtělo, aby tam byla - a potom s matkou je vyléčená a jejich vztah se zlepšil a nemusí to obě postavy vyjadřovat slovy, ale takhle to pěkně ukážou akcí). Jenomže pokud tam ta tvář je a jenom já ji nevidím, protože jsem slepá, tak ve scénáři není žádná chytrá věc. Tak doufám, že tam ta tvář není. - No sakra a zrovna chvíli po dopsání jsem tu tvář asi našla. Tak ona tam je. Tak žádní chytrolíni. Ach jo. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Rozvedená matka s dcérou Elissou sa prisťahujú do malomesta, kde sa onedlho dozvedia, že v susednom dome zmasakrovala pred rokmi dcéra svojich rodičov. Býva tu však ešte ich syn, ktorý sa s Elissou čoskoro spriatelí, no nikto netuší, že vo svojej pivnici ukrýva malé vražedné tajomstvo. Na tento film som sa po režisérovom výbornom road-horore "Hush" výrazne tešil, no bohužiaľ sa mi dostalo určitého rozčarovania, keďže v podstate ide iba o neškodný teenagerský horor, pri ktorom som sa po chvíli pozerania začal dosť báť. Báť toho, že sa ten film nezlepší, keďže s výnimkou úvodu bola celá prvá hodina nezáživná, predvídateľná a miestami až nechutne zdĺĺĺhavá. Ústredná dvojica bola zrejme vybratá čisto pre výzor, no asi nie som cieľovou skupinou, keďže ma akosi nebavilo pozerať sa na utrápeného fešáčika, ani na hlavnú hrdinku so spuchnutou hlavou, ktorá si tu odbehla v prestávke medzi "Hunger Games". Tretiu hviezdu dávam iba za záverečnú tretinu, kedy sa to konečne začalo podobať na horor, objavil sa aj šikovný zvrat a celkový dojem sa pomaly vylepšil. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Podobným obdobím si musela projít i Elisha Cuthbert, doufám jen, že pro Jennifer Lawrence je tato kapitola už nadobro uzavřená, marnit talent v těchhle scénáristicky bezradných vodách je zbytečné. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak Ti pripadá nový sused ako osamelý čudák a navyše sa s ním spája temná minulosť rodiny (jeho sestra zavraždila oboch rodičov), nevadí. Tento film radí, že potom je je potrebné sa s ním bližšie zoznámiť a začať chodiť. Pri prvej príležitosti preňúrať dom, v ktorom žije osamelo. Inak by nebol thriller. Stokrát prevarený z nemenných thrillerových klišé. A "originálna pointa"? Norman Bates sa z nej musí v moteli obracať. Pár pozitív: civilná zápletka, uveriteľné herecké výkony. Napriek popisu žánru filmu v profile na čsfd, som priamo v deji žiaden horor ani mysteriózno nenašiel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Určitě je osvěžující vidět dospívající hrdinku v zaoceánském thrilleru/hororu, která není rozmazleným spratkem a ještě ji hraje čerstvě oscarová Jennifer Lawrence. Tím ale pochvalná slova končí. Tvůrci kanadskoamerického thrilleru totiž půl druhé hodiny vaří z vody a snaží se divákovi vnutit, že jednoduchá zápletka má něco do sebe. I když… To bylo tak. Sedmnáctiletá Elissa se se svou matkou-lékařkou stěhují do domu na okraji města. Byla to rozumná koupě, protože hned naproti stojí dům s tragickou minulostí, což tak nějak snižuje cenu okolních nemovitostí. Před čtyřmi lety tam totiž dcerka zabila svoje rodiče. Místní sice tvrdí, že dívka se krátce po tragédii utopila, tradují se ale různé báchorky o tom, jak pobíhá po lesích – však to znáte. Své o tom ví i osamělý Ryan, bratr mladé vražedkyně, který byl toho času u nemocné tety (!). Divák se samozřejmě záhy začne dozvídat, že leccos je jinak, ne však všechny indicie ho uspokojí. Před finále, ve kterém se vše vysvětlí (a přiznejme si, že ne úplně hloupě, i když pár nezodpovězených otázek po projekci přeci jen zůstane), musí diváctvo vydržet zbytečně natahovaný děj. Odměnou je ale zmiňovaný finiš, který nabídne už dřív odhadnutelnou pointu. Přesto „kdo, proč nebo jak“ divák předem jen tak nerozkryje. House at the End of the Street je navíc řemeslně slušně natočený, zbytečné vizuální kudrlinky poměrně rychle zmizí a zbyde tak moderní záležitost, která se srdnatě šplhá do průměrných čísel. Potěší i to, že matka s dcerou hned od začátku vědí, že se v domě vraždilo, takže žádné nadpřirozené kousky nebo nalézání starých vysvětlujících knih a dokumentů nás naštěstí nečeká. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V poslednom dome na ulici sa stala strašná tragédia. Mladé dievča tam brutálne vyvraždilo svoju rodinu. Jediný kto prežil, bol jej brat, ktorý vtedy žil so svojou tetou v inom meste. Do neďalekého domu sa nasťahuje matka s dcérou, ktoré chcú začať nový život. Mladé dievča sa s opovrhovaným mladíkom väčšinou obyvateľstva malého mestečka, kvôli dávnej minulosti zbližuje viac ako by bolo treba. Má matka oprávnené obavy, alebo ju novobudovaný materinský inštinkt zbytočne mätie? Po celú dobu pocit na úrovni dvoch hviezd. Ale nakoľko sa s rozuzlením príbehu a záverom dosť slušne vyhrali (presne podľa môjho vkusu) - pridávam o jednu navyše. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, který bych v žádném případě nenazvala hororem, rozhodně se bát nebudete a bát se nemusíte ani lekaček. Úplně film odepsat nechci, je tady vidět alespoň snaha o něco, jistý zvrat jsem do jisté míry nečekala a nemůžu říct, že by sledování bylo nějaké utrpení, nuda to byla, ale v letošním roce jsem viděla horší filmy. Nejhorší je, že divák musí snad hodinu přetrpět klišé příběh o tom, jak se dívka nastěhuje do nového města a zamiluje se do outsidera, čeká vás všechno to, co jste již mnohokrát viděli v klasických teenagerovských filmech. Film se rozjede až v závěrečné půlhodině, u které se však několikrát nelze nepousmát. Jennifer Lawrence je výborná herečka, ale zde neměla co hrát, já se na film vlastně podívala jen čistě ze zvědavosti kvůli ní. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný teen horůrek s fajn lekačkama a celkem překvapivým zvratem ke konci filmu. Jen škoda toho nedodělaného scénáře, ve kterém je hodně naprosto zbytečných a pitomých odboček, které jsou nakonec naprosto k ničemu. Ale Jennifer Lawrence na sebe dokáže upozornit i v obyčejném horůrku. Vzhledem k současnému hororovému marastu je to však stále hodně fajn film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Prachsprosté lekačky bohužel fungují na výbornou (tedy pokud se koukáte ve tmě, tak určitě), takže tady se moc shazovat nedá. Když je ale celý unylý film záživnější než uzívané finále, asi bude přeci jen na tom "hororu" něco špatně. Na Jen se tak možná kouká dobře, ale jinak... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

J. Lawrence sa slušne rozbehla, kráča z filmu do filmu a po Hunger games vstúpila do podobného žánru. Tento temnejší thriller alebo soft horor, vyberte si, neprináša nič nové, od dôb Hitchcockovho Psycha sme už toho videli dosť, preto neprekvapuje, že dej ani chovanie postáv nijako nevybočujú z žánru. Napriek tomu film dokáže zaujať a miestami udržať diváka v napätí a film zbehne pomerne rýchlo. Film v pôvodnom znení s titulkami a dobrým ozvučením mi vždy príde o málinko atraktívnejší, isté je, že v tv s dabingom to až také atraktívne nebude a film rýchlo zapadne medzi, síce zručné, ale predsa len priemerné thrillery. 60%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, jak tu někteří píšou. Problém je v tom, že lidi, co to tu zpravidla hodnotí, viděli už desítky hororů, takže je tenhle kousek může něčím překvapit už jen dost těžko. V podstatě to je ale celkem dobrý horor, s dobrou atmosférou, s několika fajn lekačkami a především s docela povedenou pointou a zvratem. Pro obyčejného nehororového diváka zvenčí může být pak zdejší hodnocení dost zavádějící a film ho může naopak překvapit, vyděsit, může se mu prostě líbit a bavit ho. Já si to celkem užil, taková "neurazí/nenadchne" hororová jednohubka se sexy Jennifer Lawrence. Horších hororů jsou tuny! 55% ()

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama