Reklama

Reklama

Dvojitý agent

  • USA The Double (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přes mexickou hranici se do USA dostala skupina ruských agentů. Po půl roce došlo k vraždě senátora Dennise Dardena a to přímo před očima dvou agentů FBI, kteří senátora dlouhodobě sledovali. Pachatel unikl a ani agenti nespatřili jeho tvář. Způsob vraždy ukazuje na ruského nájemného vraha Cassia, který je však podle všeho dávno mrtev. Případ přebírá CIA. Bývalý agent Paul Shepherdson věnoval více jak dvacet let, aby Cassia našel, a tvrdí, že ho zabil. Naproti tomu mladý FBI agent Ben Geary si stoprocentně jistý, že vraždu spáchal Cassius. Má o něm rozsáhlé znalosti a dokonce o něm napsal diplomovou práci, díky které se pak dostal do FBI. Podříznuté hrdlo drátem a navíc způsobem typickým pro Cassia mu dává jistotu. Paul se dozvídá, že jeden z Cassiových spolupracovníků, kterému se říká Brutus, je ve vězení. Paul se domníval, že zemřel a tak společně s Benem za ním zajdou, aby se dozvěděli, kde je Cassius. Aby mu rozvázali ústa, donesou mu rádio, po kterém Brutus již dlouho touží. Ale Paul výslech ukončí s tím, že Brutus lže. Nicméně mu tam rádio nechají. Toho Brutus využije a spolkne baterie, což u něj vyvolá zvracení krve a musí do nemocnice, odkud se mu podaří utéct. Paul s Benem ho pronásledují, a když se rozdělí, aby měli větší šanci Bruta nalézt, Paul Brutovi poví, že on sám je Cassius a podřízne mu hrdlo. Později chce to samé udělat Benovi, ale spatří jeho mladou ženu a rozmyslí si to. Před rodinou mu to nechce udělat. Ben je velmi chytrý a netrvá dlouho a začne Paula podezřívat, že je Cassius. Nechává si své podezření zatím pro sebe, ale Paula sleduje. Mezitím byl v USA spatřen ruský nájemný vrah Bozlovski. Paul za pomoci svých kontaktů zjistí, kde se Bozlovski nachází a zajde za ním. Bozlovski uniká, ale na místě je nalezen muž s podříznutým hrdlem. To Bena ujistí o tom, že Paul je opravdu Cassius. Za pomoci svého kamaráda dají dohromady fotografie ze všech vražd, které provedl Cassius a na všech je vyfotografován i Paul. Jednoho dne najde za stěračem svého vozu fotografii Paula s manželkou a synem a zjistí, že byli zavražděni. Zabil je Bozlovski a Paul zasvětil svůj život pomstě. Zabíjel lidi, kteří měli se smrtí jeho blízkých něco do činění. Zbývá Bozlovski. Paul mu je na stopě a Ben zase na stopě Paulovi... (TV Prima)

(více)

Recenze (147)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby nedělal trailer někdo s žaludem místo hlavy, mohl jsem si i docela užít ten twist ve třicáté minutě. Jinak naprosto lehce stravitelná hra na kočku a kočku, která evidentně opět nenaplnila yntelechtuální ambice některých místních tlučhubů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vesměs jsou tady filmy s Richardem Gerem decentně podhodnocený. Například Lovci stínů nebo Proroctví z temnot. Proto jsem si říkal, že ačkoliv tady ten film má hodnocení jaké chce, může se ve skutečnosti jednat o velice povedený thriller. Na ČSFD průměrné hodnocení neřeším a hodnocení filmů s Richardem prakticky ignoruju. Upřímně teda můžu říct, že jsem se na tenhle film těšil. Opravdu těšil. Popravdě jsem ale zažil docela slušný zklamání. Příběh bláznivej, zpracování béčkový, hudba tomu perfektně nahrává. Herci jediní špatní nejsou, ale to je hrozně málo na politický thriller, který by měl přijít s něčím...šokujícím, což ve filmu opravdu bylo, ale ty emoce u mě vůbec nevyvolat. Řekl bych, že pan režisér tenhle film docela slušně posral. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $137,921Tržby Celosvetovo $4,724,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $877,638 //počet predaných kusov 13,903Tržby za predaj DVD v USA $1,262,989 //počet predaných kusov 68,458║ taký ľahší thriller ktorý neurazí /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RUSKO MÁ NYNÍ V USA DESETKRÁT VÍC TAJNÝCH AGENTŮ, NEŽ BĚHEM STUDENÉ VÁLKY"..... /// Cassius je zpátky. Jak to? (mě se neptej, vím jen, že jeden senátor leží v krvi na ulici...) Richarde (Gere) je čas na návrat do služby!!! CIA, FBI, vzpomínky na minulost a oceňuju, že kameraman i rejža dělaj všechno možný (i nemožný), aby navodili iluzi atmosféry ,,áčka“. Scénář bohužel nepřechčijou, ale i tak se dá povznést nad laciný kecy, ,,nulovou hypotézu“ a překvapivě nepřekvapivou konspirační teorii. Hrátky s nestvůrou možná mají problém s rozpočtem, ale výsledek je lepší, než jsem čekal. Je to film, kterej se dá vidět a neumřít. Což by mohlo (ke štěstí) stačit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem si myslel, že se R.Gere narodil v Moskvě! 2.) V křížovkách vyplňuju jen tyhle políčka: ,,Pět svisle...Sedmdesát vodorovně...Třicet dva svisle“. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé oko již zazřelo nějaký ten agentský snímek, kdy někdo zarputile honí sebe sama, ale přesto mne to zase poměrně bavilo. Když totiž američtí herci opráší své školní znalosti ruštiny, tak je každý rozhovor v azbuce skvělým zážitkem. A za malý zázrak považuji to, že šedovlasý veterán Gere nepůsobí v bojových scénách směšně, přestože má za posledních 100 let při tréninku na tatami poměrně výrazné absence. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Retardovaný špionážní thriller zavile střídající odporné kamerové filtry s tvůrčí bezradností. Ríša má od začátku napsané centrofixem na čele „I´m Cassius“, ale film odmítá využít skutečnost, že to ví všichni kromě toporného Tophera. A aby toho nebylo málo, tomu pak dopíšou na čelo „Nyní z vás uděláme idioty“.. Brandt to svým umem téměř poslal do seagalovských vod (s mistrem Stevenem by to pochopitelně byl Dvojitý agent Trojitá brada) a já tímto žádám všechny obyvatele Washingtonu, kteří nikdy nepracovali pro ruskou tajnou službu, aby se seřadili uvnitř Lincolnova památníku. Mačkat se tam nebudete.. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Derek Haas | Hudba: John Debney | Produkcia: Ashok Amirtraj | Distribúcia: Image Entertainment | Štúdio: Hyde Park Entertainment, Imagenation Abu Dhabi | Rozpočet: ? $ | Tržba: - $ || ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Richard Gere má velkou smůlu. Když už mu dá někdo roli, ve které by mohl být excelentní, tak je to patlal, který neumí dobře udělat film. Double mohla být slušná špionážní jízda, ale místo toho je to nepromyšlená, vizuálně poměrně neatraktivní a ve výsledku i dost nudná a nepřesvědčivá záležitost, která těží maximálně z jakž takž slušných herců. Dost to zabíjí béčkový feeling, protože spoustu věcí je zde podobných a někdy i lepších (méně uhlazený) než například v THE SENTINEL, ale právě z důvodu omezeného rozpočtu a menšímu počtu zvučných jmen se bohužel ve výsledném hodnocení Double ztrácí až někde v propadlišti dějin. Jeho bratříčci a sestřičky vypadají na první pohled o mnoho více cool a to je jak se zdá v rámci žánru velmi důležité. Dvojitá katarze se dá přežít, člověk s ní už podle traileru tak trochu počítá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Solidní krimi thriller s trošku slabší pointou, ovšem s výborným tempem a drsným Richardem Geerem v hlavní roli. Překvapilo mě, jak moc mě film chytl a že jsem se u něj nenudil. Podle mě nedoceněné...75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podivné motivace jednotlivých postav nám tvůrci nakonec vysvětlí, nicméně to dělají takovým způsobem, abychom to skutečně dokonale pochopili. Právě zbytečná doslovnost strhává tuhle už tak průměrnou záležitost ještě do průměrnějších vod. Přitom toho v rámci žánru vzniklo tolik, že je s podivem, že se do toho pouští další scénáristé znovu a znovu a vyjma pár „překvapení“ nejsou sto nic (nového, jiného) nabídnout. Dvojitému agentovi chybí atmosféra, chybí tah na bránu, vizuálně je neatraktivní, nenapínavý, herecky průměrný (přitom Gere umí, ne že ne, jenže jeho výběr rolí je v poslední dekádě s poměrně velkým otazníkem). A ano, trailer musel dělat totální idiot!! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktory sa prepadol z 90. rokov. Skoda, ze za kamerou nestal skusenejsi stab, pretoze to mohlo byt velmi fajn. Takto iba cisty priemer s podivnym castingom. 5/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dvojitý agent je jednoduchý jako míchání pudinku, což by mně ani tak nevadilo, protože pudink já děsně rád, ale nesmí se zapomenout ocukrovat. Tím cukrem mám na mysli roli Tophera Grace. Richard Gere je, a klidně se uprskejte, přece jen hráč první ligy, kterému by cucák Topher možná mohl dělat spořádaného synáčka, ale chtít spolu s ním utáhnout celý film, to nemohlo dopadnout jinak, než jako kdybyste si při tom míchání pudinku odběhli na záchod. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a predvídateľné, i keď štruktúrou rozprávania, ktoré len pri dvojitých agentoch nezostáva, miestami celkom zaujímavé. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Plácám se po zádech! Ne proto, že bych měl S/M choutky, ale..., i když takovej latex.... No, supertajnýho superšpiona jsem prostě odhalil o patnáct minut dřív než ten superagent na plátně. Co ale bylo víc šokující, než návrat Jaromíra Jágra do NHL, byl supertajný cipršpión sám. Choval a pral se stejně blbě, jak bych to ve stejný situaci dělal já. A já nečumim na superakční filmy se superšpionama, aby měli na superpozicích schopnosti jako já. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Solidní špionská sračka leda tak. Zpočátku si zahrajem hru na zkušeného mazáka a mladé ucho, následně poodhalíme mezilidské vztahy mezi agentama jejich procitnutí, nerozlučnost a v závěru odkryjeme dvojitou konspiraci. Hotové krimi orgie, ach jo. Raděj nebudu pokračovat… 2/10 ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

R.Gere je ako víno, čím je starší tým je lepší. Naposledy urobil na mňa dobrý dojem vo filme Osobná spravodlivosť a aj teraz ako osoba dvoch tvári, ktorými roky úspešne fungoval ako agent a zabijak. Aj keď v pästných súbojoch pôsobí dosť neohrabane, pretože jeho pôsobenie, renomé je preslávené a poznačené predovšetkým romantickými, životopisnými a dramatickými úlohami, sa stáva čo raz sympatickejšie. Takže záverečná rekapitulácia znie následovne 1.miesto - pekné snímky a kamera s ochotou siahnuť aj za detailami (keď zavraždený muž spadne na chodník a záber ako jeho krv tečie po chodníku okolo ženských topánok, záber snímania oblohy cez hladinu jazera a podobne) , 2.miesto - spomenutý sympatický výkon R.Gereho a posledné 3.miesto - slabšie spracovanie príbehu. Súhrn spomenutých faktov mi dáva výsledné číslo 70%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Richard Gere jako agent sice působí stejně věrohodně jako Pavel Liška na vojně, Martin Sheen je trošku jako plukovník Sochor, velitel západního okruhu a pro mě neznámý Topher Grace si jistě šije repráky na džízku, ale i tak je Dvojitý agent průměrně zdatná a koukatelná detektivka pro nenáročného unaveného diváka:) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Kdyby děj nebyl tolik přeplácaný a přehnaný, tak se jedná o docela solidní kriminálku z prostředí tajných agentů. Jenže, když během dvou hodin se asi 4x změní totálně děj, tak už se film moc vážně brát nedá. ()

Reklama

Reklama