Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je filmovým přepisem deníků Colina Clarka, pracujícího jako třetí asistent režie na tvorbě filmu Princ a tanečnice, v hlavní roli s Marilyn Monroe. Colin Clark si svou na první pohled nevděčnou pozici v realizačním filmovém týmu vydobyl svou pílí a odhodláním. Postupně si získává sympatie i hlavní hvězdy a zároveň režiséra připravovaného snímku Sira Laurence Oliviera. Ten je zprvu velmi zklamaný zdánlivou neprofesionalitou herečky Marilyn Monroe, která si je i přes svou neskutečnou popularitou v práci nejistá a nespolehlivá. Tvůrčí proces je kvůli jejím pozdním příchodům a neschopnosti naučit se text již v počátku zpožděný. V tento moment zasahuje právě mladý Colin, který si velmi rychle získává její důvěru. Odkrývá její křehký charakter a také její psychické problémy pramenící z velké mediální popularity a nedostatku lásky v životě. Marilyn i přes svůj sňatek s Arthurem Millerem navazuje s Colinem důvěrný až intimní vztah. Záhy je Colin jediným člověkem, který dokáže Marilyn opravdu zvednout náladu a přimět ji tak i mimo jiné docházet včas na natáčení a docílit tak zdárného konce natáčení... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (20)

  • V záběru v šatně i v domě si můžeme všimnout, že Marilyn (Michelle Williams) čte ne úplně lehkou knihu – v obou případech leží na stolku román "Odysseus" od Jamese Joyce. (Chřástal)
  • Jedná se o první film Emmy Watson s ratingem R. (Cheeker)
  • Do role Colina Clarka byl zvažován James Jagger. (Cheeker)
  • Colinovo (Eddie Redmayne) auto je MG TC Midget. (Cheeker)
  • Aby se Michelle Williams co nejvíce podobala Marilyn Monroe, musela při natáčení nosit speciálně vycpané kalhoty. (danielosbourne)
  • Simon Curtis začal na přípravách svého debutního snímku pracovat již v roce 2004. (DivX)
  • Natáčení probíhalo ve Velké Británii, konkrétně v Londýně, na letišti Heathrow, v Saltwood Castle, v Eton College nebo na zámku Windsor. (DivX)
  • Kostýmy byly převážně originální kousky z 50. let, zakoupené v aukcích a výprodejích. Některé však musely být ušity přesně podle dobových záznamů. Cenným artefaktem byl filmový kostým Marilyn z filmu Prince a tanečnice (1957), který existoval pouze v jediném vyhotovení, kvůli čemuž panovala obava, aby při natáčení nedošel újmy. (DivX)
  • Michelle Williams všechny skladby, které se ve filmu objevily, nazpívala sama. (DivX)
  • Michelle Williams získala za roli v tomto snímku Zlatý globus v kategorii nejlepší herečka v komedii nebo muzikálu. (Terva)
  • Aby Branagh pochytil Olivierovu dikci, poslouchal před natáčením audio nahrávku Bible, kterou Olivier namluvil. (StarsFan)
  • Když hrál Derek Jacobi v divadelní hře „The Critic and Oedipus“ roli, která Oliviera proslavila, dostal od Oliviera v den premiéry telegram se slovy „Ty drzý zmetku.“. Na dotaz, co by si Laurence Olivier pomyslel o ztvárnění své osoby, Kenneth Branagh odpověděl: "Myslím, že bych byl velmi šťastný, pokud bych dostal jen 'drzého zmetka.“ (StarsFan)
  • Aby se Branagh více podobal Olivierovi, trávil každý natáčecí den dvě hodiny v maskérně, kde mu připevňovali umělou bradu i se spodním rtem. Později žertoval, že bylo příjemné zjistit, jaký je to pocit mít rty. (StarsFan)
  • Postavu Sira Laurence Oliviera ve filmu ztvárnil britský herec Kenneth Branagh. Právě Olivier a Branagh jsou považování za nejlepší tvůrce adaptací Shakespearových her. (Stanislaus)
  • S nabídkou ztvárnit postavu Vivien Leigh byla oslovena Cathrine Zeta-Jones, avšak odmítla, protože si přála trávit čas se svým nemocným manželem. (oje)
  • Emma Watson a Zoë Wanamaker či Kenneth Branagh spolupracovali už na filmovej sérii Harry Potter. S prvou menovanou v časti Kameň mudrcov (2001) a Branaghom na snímke Tajomná komnata (2002). (oleg121)
  • Simon Curtis sa zapojil do projektu natáčania po tom, ako ho očarili memoáre Colina Clarka, ktorý v knihe popísal život s najslávnejšou ženou sveta na jej vrchole kariéry. (Greenpeacak)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

11.04.2012

Po Mém týdnu s Marilyn a právě natáčeném Alfred Hitchcock and the Making of Psycho se vynořil další projekt, jehož děj se točí kolem vzniku slavného filmu. Tentokrát se dozvíme, jak vznikala… (více)

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

06.03.2012

Aneb „Můj týden s Janet Leigh“. Snad nám odpustíte drobný bulvární trik. Pokud nás ale čtete dostatečně dlouho, už jistě víte, že téma bude čistě filmové. Ano, Scarlett si zahraje legendární Janet… (více)

Reklama

Reklama