Reklama

Reklama

FRACEK vypráví příběh třináctileté Luli McMullen (Chloë Grace Moretz – KICK-ASS), která utíká ze zapadlého farmářského městečka v Nebrasce, aby za sebou nechala domov plný smutku a problémů a vydala se do třpytivého Las Vegas vstříc svým bláznivým a často naivním snům. Během svého strastiplného putování potkává řadu podivínů, odpadlíků i outsiderů a brzy ji společná cesta svede dohromady s dvojicí protikladných tuláků: Eddiem (Eddie Redmayne – TEORIE VŠEHO), kulhajícím kovbojem s dětskou tváří a ostrým jazykem, a půvabnou podvodnicí jménem Glenda (Blake Lively – TV seriál "Super drbna"). Díky nim Luli pozná mnohem víc, než čekala. Setká se se zármutkem i nebezpečím, stejně jako se zázrakem, něhou a těžce vybojovaným vědomím, že vše ještě není ztraceno. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Typický rukopis nezávisláku, který cílí na Sundance. Rozklížená dramatická struktura, vlastně jen road-movie, kde hlavní hrdinka potkává různé ujeté vidláky. Není to ani psycho-thriller ve stylu U-Turn ( i když si to na něj místy hraje) a už vůbec to není komedie. Většinu času sledujeme nějakého burana ( nejčastěji Eddieho), jak opilý blekotá nesmysly a dělá scény. Jak píše Studko, není tu motiv, není tu nic. Na imdb je spousta nadšených recenzí (10 z 10), řekl bych, že si tvůrci filmů uměli udělat slušné promo, tak jim na to neskočte, tak jako já. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když je život posraným navrch, člověk asi nemá moc možností jak ho změnit. Mladá Luli se rozhodla opustit své zcela troskoidní rodiče a dát si road movie.To se ovšem odehrává zcela ve scénáři jejího předchozího života, těžko překročit vlastní stín. Divný film plný divných lidí, jehož sledování vyžaduje tvrdou sebekázeň. Málem jsem nevydržel. Závěr nakonec film posunul o hvězdičku nahoru, ale jen tak tak....55% ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film. Těšil jsem na na Chloë, ta nezklamala, nějakých 20 minut mě bavila, ale celý film neutáhne, takže jsem po 40 minutách začal přetáčet. Je to road movie ze zapadákova. Chloë chce do L.A., stopne jednoho blbečka, pak Blake Lively, oba jsou smažky. Děj se nikam nehrne, nemá žádnou linii, je o ničem, prostředí nudný. Plakát je naprosto zavádějící, vypadá akčněji. # Párkrát mi Chloë připomněla Natalii Portman v Léonovi; pevně doufám, že časem se taky tak vypracuje, protože ta holka umí. A jen na okraj jsem tu viděl i malou paralelu s Ellen Page z Hard Candy. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 3 | hudba 4 | humor 1 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 2 ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Road movie o třináctileté holce, která má po krk života se svými rodiči a rozhodne se, že se vydá do Vegas. Na cestě potkává pár zajímavých postaviček, z nichž nejvíce ji ovlivní Glenda a Eddie. Děj na první pohled docela předvídatelný s typickou pohodovou hudbou se posléze zvrtává v cosi jiného a nabírá na určité tísnivosti. Není to to nejlepší, co v daném žánru existuje, ale výkony herců jsou dost dobré. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Mám rád nezávislé filmy a ty, které se odehrávají na nějakém americkém zapadákově na jihu, ještě radši. Mám rád i Chloë a Redmayne mě zase zaujal v My week with Marilyn. Takže logicky jsem se na Hick i docela dost těšil, o to víc po shlédnutí traileru. Bohužel ve výsledku jsem hodně zklamanej, děj nudnej až běda, herecké výkony nevýrazné, stejně jako hudba. A Chloë? Podle mě má na podobné role ještě pár let čas, ale každopádně patřila mezi to lepší, co může tento snímek nabídnout... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen podle stejnojmenné novely, kterou napsala Andrea Portes, jež stojí také za scénářem k filmu. (Claude Speed)

Reklama

Reklama