Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké vojnové námorníctvo poverilo úlohou nájsť nejaký efektívny prostriedok, ktorý by bol účinný v boji so somálskymi pirátmi, spoločnosť Blue Water, špecializujúcu sa na genetické inžinierstvo. Produktom ich výskumov je tvor, ktorý vznikol skrížením bieleho žraloka a chobotnice. Ako to už býva, objaví sa malička chybička a tento netvor sa dostane na slobodu a okamžite sa začne predvádzať v plnej kráse ... (beso74)

(více)

Recenze (67)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak jestlipak víte, jaká mořská bestie je ještě strašlivější a krvežíznivější, než žralok? Nebudu vás napínat, je to žrabotnice! Nebo snad žraloknice? On v tom totiž neměl jasno ani český titulkář. No prostě po anglicku sharktopus. Děsivá obluda, nebudete věřit, že taková kreatura může existovat, žraločí hlava a tělo chobotnice, skoro jako nějaká bájná antická nestvůra. Ale ona existuje, důkazem budiž tenhle parádní kryptozoologický kousek, patřící do stejné pomyslné složky jako Birdemic, Arachnid apod. Film oplývá geniálním scénářem se spoustou oduševnělých dialogů, bohatou výpravou, zdobí ho dechberoucí herecké výkony všech zúčastněných, ale jeho největší devizou jsou triky. Sharktopus je totiž doslova jako živý, jen vyskočit z obrazovky, ani vás v zápalu diváckého zaujetí nenapadne, že se jedná o digitální mystifikaci. Takže tenhle mňamózní biják důrazně doporučuju každému inteligentnímu a náročnějšímu divákovi! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Ale ne, takhle ne....uááááá!" Jistě, když už si vybrat smrt, tak rozhodně ne v podobě chapadel a žraločích zubů. Napínavý příběh o honbě za laboratorním zabijákem, jenž byl navíc upraven tak, aby byl agresivnější, nepostrádá škopíky krve, řev trhaných a požíraných obětí, hrůzu a děs. Kamera také zprostředkuje nádherné lokace v Mexiku (Puerto Vallarta, Jalisco) - moře, pláže, útesy, džungli, tamější zábavu i adrenalinový bungee jumping. Samozřejmě největší slabinou jsou efekty, které jsou občas až příliš laciné, s čímž se ovšem u těchto snímků musí počítat. Film má i řadu komických scén a takových, kdy víte, jak dopadnou, a máte radost, že jste se nespletli. „Ne, nic takového neexistuje, neboj se. Áááááá!" Eric Roberts je standardní slizký padouch, a i když je hvězdičkou béčkových filmů, tak jako jediný zde skutečně hraje. Pro fanoušky podobných snímků příjemná sci-fi komedie se slušnou kamerou a pěknou hudbou, ostatní by se měli poohlédnout po něčem onačejším. Za mě očekávaná spokojenost. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Tohle by si zasloužilo nějakou zvláštní cenu za střih. Skoky mezi (pravděpodobně) záběry z dovolených různých členů štábu a filmovým dějem byly velmi humorné. A ano, po chapadlech samozřejmě lze chodit, jednoho dne chobotnice v bojové pohotovosti vystoupí na povrch a kdyby ho v závěru ten blboun bez trička neodpráskl, možná by je vedl Sharktopus. První Trololo ♥ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Corman má už v produkci a i v režii dost kravin a asi mu to bylo málo tak přidal další. Shakrtopus je neuvěřitelná kravina která si to ale naštěstí uvědomuje a tak si dělá občas srandu sama ze sebe. Já si myslím že kdyby film režíroval někdo jiný než průserář O´brien dopadlo by to lépe. Takhle mám jen směsici scén kde stejnak každý čeká kdy se objevý žralok. Scény s ním jsou nejlepší jsou zábavné a překvapivě i krvavé. Roberts odvádí svůj špatný standart a ostatní herci tu jsou jen kvůli vzhledu. Scéna s Cormanem byla hodně divná, ale celkem úsměvná. Já film řadím do průměru. ()

Jan.S.Harold 

všechny recenze uživatele

No, upřímně, čekal jsem víc... má to dobrý momenty, ale je to takový rozvláčný... Je spousta mnohem zábavnějších špatných filmů... ()

my38k 

všechny recenze uživatele

Po obřích žralocích a vraždících olihních přišla na řadu žraloknice ovládaná joystickem, která po menší nehodě vyrazí do Mexika za zábavou. Netvor který umí i chdit navíc obstarává scény za, které by se nemuseli stydět ani v absurdním dramatu. Reakce lidí na to, že se knim blíží osmi nohý žralok opravdo stojí za to. Je to o ničem, ale stojí to za to. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas až tak hrozný, abych dal odpad. Ten nápad se "Žraloknicí" bych hned neodsuzoval. Kdyby to bylo víc uspořádané a ne jen jednotlivé útoky tohoto mutanta, bylo by to ještě lepší. Efekty samozřejmě hrozné, ale to podobnému výtvoru nemůžeme moc zazlívat. Některé scény stály za to a i děj nebyl nudný. Nesmí se to brát moc vážně, na vyzevlené odpoledne se to celkem hodí. 30% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trochu to zachraňuje to, že se tam furt něco děje.. žraloknice dává lidem pohlavky chapadlama a tak dále.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Eric Roberts a Roger Corman se na stará kolena snad zbláznili. Absolutně nechápu jejich spolupráci se společností Syfy, která se zřejmě v posledním roce rozhodla začít konkurovat Asylum. Novým hitem se staly přerostlá a zmutovaná monstra, které díky otřesným digitálním efektům stojí za h...o. I Sharktopus vypadá hodně k smíchu zvláště pak, když vyleze z vody a za pomoci svých chapadel si to šněruje po břehu. Asi nejzajímavější jsou holky v bikinách, kterých je tu opravdu hafol a tak se je alespoň na co dívat. Jinak je to ovšem podprůměrná tragédie, u které se musím smát už jen z povinnosti. Občas se tu však vyskytly docela zajímavé gore scény, které rovněž zvedly mé hodnocení. 3/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Sharktopus“ je skvělý nápad, stejně jako jiné, které se v poslední době v levných monster hororech objevují. Jenže tvůrci těchto filmů prostě nechtějí psát scénáře, které budou zajímavé. Jim samotným to očividně přijde jako ztráta času. Je to škoda, protože já bych se docela rád podíval na film „Sharktopus“, který bude mít trochu lepší scénář, který nebude jen křečí. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Pocity z tohoto... jak to jen říct - asi filmu, by se daly shrnout do jednoho emotikonu, který by vyjadřoval mé pocity během sledování a zároveň dokonale vystihoval kvality tohoto díla - : D. Ale mám pocit, že Sharktopus si zaslouží těch slov minimálně pár. Tak předně, jak často má divák tu čest dívat se na výtvor neúspěšného studenta Víta Olmera, kterého tento "režisér" vyhodil ze studií pro nedostatek talentu? Když si k tomu navíc připočtete dialogy jako z toho nejlacinějšího péčka, na které si vzpomenete, a obludu, jež vypadá, jako by si přikráčela z nějaké hry na NES, řeknete si, co tomuhle, sakra, chybí. A já vám to hned povím, Hulk Hogan nebo aspoň David Hasselhoff v hlavní roli. Jinak ale komedie roku. ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé. Kto sa odhodlá na takýto film pozrieť a čaká od toho niečo viac ako totálne amatérsku, nelogickú peachovinu, musí byť ešte viac blbý ako ten film. Ja som si to pozrel, lebo som mal náladu práve na takýto film. Čiže som rátal s odpadom, poprípade *, bez toho aby som potom plný znechutenia a rozčarovania nad filmárstvom 21. storočia, vychytával chybičku po chybičke, ktorá sa v tomto opuse vyskytla. Nakoniec to však ani nebolo potrebné, lebo po skončení filmu som bol celkom príjemne prekvapený. Je vidno, že ľudia za kamerou nie sú úplný idioti, čo dokazovali celkom schopne postrihané zábery mesta, pláží a celková práca s kamerou, zvukom a hudbou, ktorá tiež nebola najhoršia. Stačilo by trochu viac peňazí, hlavne na efekty a mohlo to mať skoro Áčkovú formu. Horšie to už bolo s príbehom a hereckými výkonmi. Keď si to tak spätne premietam, tak vlastne skoro všetci herci, až na zopár vedľajších rôl, odvádzali príjemný béčkový štandard. Eric Roberts diktoval ako sa patrí, ale to už nikoho neprekvapí, keďže je to harcovník ostrieľaný, ktorého ani 4 odpady do roka nezložia. Jeho dcéra tiež ušla, takisto ako bezškrupulózna novinárka, ktorá nakoniec dostala co proto. Najhoršie asi dopadol hlavný hrdina, ktorý sa síce snažil aby na väčšine záberov boli jeho vypracované ABSy, no ani to nedokázalo takého zdatneho kritika ako mňa obalamutiť a musím povedať, že chlapec ešte má čo doháňať. Teraz k príbehu: ...Heh. heh...Veľmi oceňujem snahu tvorcov, síce veľmi kostrbatú, urobiť si prdel samých zo seba a to štýlom: Dj on air: "So what is this Stephanie? Is this some mad experiment gone horribly wrong? - Maybe they´r doing a movie. - Oh yeah, I can see that now: Former navy seal/oceanographer is tracking down his abomination before it takes any more lives!" a na konci: "That better not jump at us again. -no, that only happens in movies" xixixi. Takisto sa mi páčil štýl Erica Robertsa, ako milujúceho otca, ktorý svoju jedinú dcéru pošle chytať na malom člne zabijácku, zmutovanú príšeru, o ktorej dobre vie aká je nebezpečná, zatiaľ čo on si vklídku popíja whiskey na obrovskej jachte. Krása. Film odporúčam všetkým milovníkom vody, šíreho oceánu, žralokov a v neposlednom rade chobotníc. Ak sa vám páčila Magická Hlbočina, Flipper alebo Lassie sa vracia, určite nebudete sklamaní! ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Žralok zkřížený s chobotnicí ? To je fakt dost divný. Chvíly jsem přemýšlel co tomuhle filmu dát. Odpad tomuhle určitě nedám , a to protože my tohhle přišlo jako dost srandovní film. Jako horor je to blbost , ale k zasmání je tenhle film dost dobrej. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Sharktopus,uz len z toho nazvu je jasne,ze sa bude jednat o nieco velmi podivne a musim povedat,ze skrizenie zraloka a chobotnice je cudne,no samotny film je amatersky,herci,triky a vsetko s tym spojene,ale zachranuje to cele kopec akcie a sranda,cize dve hviezdicky dam...:-) ()

Související novinky

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Reklama

Reklama