Reklama

Reklama

Třicetiletá Annie (Kristen Wiig) má za sebou těžké období, ale život se jí nečekaně obrátí naruby ve chvíli, kdy jí nejlepší kamarádka Lillian (Maya Rudolph) pověří přípravami na její svatbu. Starostí je s tím až nad hlavu, Annie se přesto s odhodláním ujímá skupiny nedočkavých družiček (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey a Ellie Kemper) a společně se vrhají do svatebních příprav, během kterých ale nic nevychází podle plánu. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (545)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ak to mala byť ženská variácia na Hangover, tak podľa mňa to nevyšlo. Niežeby tomu chýbali zábavné scény, ale pre mňa tam bolo priveľa hlušiny - príliš často som sa nudila, sladkobôľne rozhovory ma vyslovene otravovali a stále som čakala, kedy bude zase sranda. Občas aj bola... nuž ale ja som asi iný typ ženy, než cieľovka tejto komédie (mám radšej tie bláznivé, než romantické, ktoré vlastne nemám rada vôbec, česť výnimkám). Na to som si už síce zvykla, len som bola sklamaná, že po úžasných odporúčaniach som narazila na taký riedky a dosť nevyvážený scenár. V komentároch súhlasím skôr s B!shopom, než nadšenými štvor-hviezdičkármi - hlavnú postavu vystihol presne :-) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně není obyčejný chic flick (biják pro baby). Dámy jsou tu už docela otřískané životem, ale stále vtipné, pohotové, šarmantní (když zrovna nemají otravu jídlem!) a mají i něco v hlavě. Je tu hodně vidět, že většina představitelek jsou zkušené komičky, především Kristen Wigg je tu odzbrojující a hláškuje jako o život. A přesto jí věříte celou tu romantickou vložku s irčanským policajtem alias "ajťákem Royem". Pánové se nemají čeho bát, ačkoli se tu vlastně jedná o předsvatební boj družiček, díky (většinou) povedeným vtipům tenhle film rozhodně nemusejí odtrpět vedle svých drahých poloviček. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Ano, chvílemi je to poněkud over the top. Na druhou stranu, má to koule za každou cenu a nebojí se to ničeho. V tlačení na pilu jsou jsou na tom Ženy sobě podobně jako Sandler, narozdíl od něj vtipy a frky chytřeji zakotvují v příběhu a v sofistikovanosti humoru jdou i mnohem dál. Hlavně co se týče prodávání klišé, která doteď patřila jen do "mužských" komedií. Bavil jsem náramně. Apatow, kterého je tu cítit odevšad, je mágem, který ždíme z mezilidských vztahů to podstatné a dokáže to servírovat ve skvěle vybalancované usměvavě-nostalgické rovině. Víc takových filmů, které se nebojí jít do toho po hlavě a mají za sebou chytré tvůrce. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Značne nevyrovnané v kvalite humoru a trochu roztrieštené ale za to s až na menšie výnimky zaujímavými postavami a s celkovo príjemným feelingom. Kristen Wiig a Rose Byrne ako rivalky prekvapivo skvelé a príjemne teší aj fakt, že Chris O'Dowd sa zaslúžene čoraz viac prediera do pozornosti Hollywoodu. Aj kvôli nemu filmu ten úspech v kinách a u kritikov prajem. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ženský manifest, upozorňuju jen na to, že žádná tzv. "pařba" se nekoná. Annie je taková normální holka až na to, že se jí totálně všechno sere. Opustil ji chlap, zkrachoval podnik, bydlí v pronájmu, a aby toho nebylo málo, její nejlepší kámoška se vdává... a jejda. Snaha o pirátskou kopii je tady značná a to se mi nelíbí Paule, naštěstí to všechno zachrání Kristen Wiig, které to člověk fakt věří. Jinak jsem tak dumal, proč se tu sakra nedostalo víc známých ksichtů, no pak jsem si uvědomil, že těžko by tyhle situace někdo věřil Jenifer anebo Jolie. Mravních ponaučení je tady požehnaně, taktéž "normalních" situací ze světa žen. Každopádně pravdu? Bavil jsem se a vřele doporučuju. 7/10 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (21)

  • Vystrašená žena v letadle, vedle které Annie sedí, je Annie Mumolo, spoluautorka scénáře. (Brousitch)
  • Posledný film, v ktorom sa objavila herečka Jill Clayburgh. (m.a.t.o.)
  • Herečka Jill Clayburgh zemřela krátce po dotočení filmu. Podlehla leukémii, kterou měla již dvacet let. (Terva)

Související novinky

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama