Reklama

Reklama

Třicetiletá Annie (Kristen Wiig) má za sebou těžké období, ale život se jí nečekaně obrátí naruby ve chvíli, kdy jí nejlepší kamarádka Lillian (Maya Rudolph) pověří přípravami na její svatbu. Starostí je s tím až nad hlavu, Annie se přesto s odhodláním ujímá skupiny nedočkavých družiček (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey a Ellie Kemper) a společně se vrhají do svatebních příprav, během kterých ale nic nevychází podle plánu. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (545)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Bridesmaids je takový ženský Hangover. Bavila jsem se výborně, jen některé scény mi přišly přepísknuté (svatební salon) a občas mě mrzelo, že Annie nemá trochu víc důstojnosti a zbytečně se ztrapňuje. Zajímavé ovšem bylo, kam až tvůrci filmu dokázali dotáhnou lidské dno, na které se dá dosáhnout, protože vždycky když to vypadalo, že už hůř být nemůže, tak bylo. Policajt byl skvělý. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

ŽENY SOBĚ jsou příliš dlouhé, rozvláčné a proto gradují až moc pozvolna. Jejich nadprůměrný scénář by si zasloužil zrealizovat nápaditějším a odvážnějším (odvázanějším) režisérem, jenž by jim dodal říznější a sevřenější filmový tvar. Všechny uvedené výtky však dostatečně kompenzuje báječná Kristen Wiig v hlavní roli. Ta ženská je extra třída, která ten film táhne i ve slabších chvilkách. Je hezká (ale ne prvoplánově), sympatická, vtipná a především její zásluhou funguje většina emocí. I ostatní herci jsou dobří (hlavně "ajťákovský" Chris O'Dowd a Rose Byrne), ale ústřední hvězda téhle výborné romantické komedie je zkrátka neoddiskutovatelná. Filmům o ženách (a pro ženy) se obvykle raději vyhýbám, ale tenhle jsem si užil. Patrně proto, že to není výhradně jen ženská záležitost... ;-) 70 % ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Ženský Fight Club. Nejen pro ženy, kterým předchozí filmy Apatow Productions přišly moc falocentrické. Pravidla zůstala podobná, pojetí hry občas více tíhne k (poměrně přesvědčivému) dušezpytnému dramatu. Radikální změnu prodělalo obsazení. Namísto mužů neochotných dospět sledujeme zralé ženy, pro které má - jak konečně vidno bez oklik, vytáček a výmluv vlastních většině romantických komedií - "bromantické" přátelství osoby stejného pohlaví též ohromný význam. Dospělost scenáristek prozrazuje jejich obcházení běžných dějových zvratů ze žánrově spřízněných filmů. Problémy si holky vyřeší mezi sebou a v sobě, muži jsou jen nepříjemným (týpek z Mad Men) nebo milým (týpek z Ajťáků) bonusem. Protagonistkou příznačně není nevěsta (celá svatební linie funguje hlavně jako MacGuffin), ba ani žena vždy pohledná a výhradně ctnostnými vlastnostmi obdařená. Annie musí obhájit svůj post nejlepší kamarádky nastávající nevěsty, která by v jiném filmu byla hlavní hrdinkou. Chybující a tím autentická je zásluhou scénáře i polo-improvizovaného herectví Kristen Wiig. Kdykoli má potřebu, zakleje, není imunní vůči projevům opilosti, leze-li jí přetvářka krkem, dá to najevo. Feministky by mohly hořce konstatovat, že je to nakonec stejně muž, kdo řídí a žena, kdo se nechává vézt (a že se Annie ze svrabu vyhrabe díky družičce připomínající gesty, grimasami i náklonností k oplzlostem Rickyho Gervaise). Na nahou pravdu Hollywood zatím zjevně připraven není, ale stejně jde o pokrok. Kdyby ze sebe Paul Feig dostal tu televizi a jeho film se nedrobil v řetězech různě povedených komediálních skečů, občas jako z gross-out komedie, občas jako z inteligentní konverzačky, kdyby se nebál odstranit některé sice povedené, ale pro vyprávění postradatelné vtipy, píšu teď o nejlepší americké komedii od Zbouchnuté. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého.. Místy skutečně brilantní díky dokonale opečovávaným dialogům, jindy zbytečně natahované (přetahovaná o mikrofon na zásnubním večírku, na mainstreamový americký film velmi odvážné střevní potíže při výběru svatebních šatů – ale pořád tak nějak vkusné), hlavně s doprovodem ne úplně důvěryhodného traileru. Ten je naprosto mimo mísu, Bridesmaids jsou totiž velmi milé, lidské, neotřelé a vtipné, s čímž se u filmů z produkce Judda Apatowa, řešící zásadní životní a partnerská témata, už tak nějak počítá. A navíc se nebojí natvrdo ukázat, co a na kom se jim nelíbí. Annie nemá chlapa, prachy, stabilní job a vlastně ani moc indicií, proč by se to mělo změnit. A teď na ní navíc padla role organizátorky svatby její nejlepší kamarádky.. naštěstí si ale divák víc než růžové barvy a srdceryvných proslovů užije několika typově přesných a neplochých postav, skvělého timingu, fyzického humoru i trefných poznámek. Hlavním překvapením se pak postupem děje stává představitelka Annie a spoluautorka rychlopalného scénáře Kristen Wiig, kterou jsem dosud v těch vedlejších rolích tak nějak trestuhodně přehlížel. Slibuju, už nebudu.. Spolu s Crazy, Stupid, Love nejlepší komedie roku 2011!! ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Prekvapivo zábavný film, ktorý nie je len tradične ošúchanou romantickou komédiou podľa mainstreamovej predlohy. Naopak - milo zaujme a svojský pobaví. Mam z toho celkovo dobrý pocit. Je možné že dôvodom sú aj moje nízke očakávania štýlovo opotrebovanej romantickej komédie, ... tak či onak - príjemne ma to prekvapilo, čo sa pri podobnom type filmov nestáva. [3 a pol *] ()

Galerie (91)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech Kalifornie, Wisconsin a Illinois. (Terva)
  • Když Annie (Kristen Wiig) čte pozvánku na oslavu, je na ní uvedeno, že se koná v sobotu. Při příjezdu na oslavu však sama řekne, že je pátek. (hansel97)
  • Scéna, kde družičky vracajú, sa pripravovala tak, že štáb vyrábal umelé zvratky z ovsenej kaše, vody a potravinárskeho farbiva a nalieval ich do kelímkov, z ktorých si potom herečky nalievali mimo záberu do úst. (BlueNeon81)

Související novinky

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama