Reklama

Reklama

Třicetiletá Annie (Kristen Wiig) má za sebou těžké období, ale život se jí nečekaně obrátí naruby ve chvíli, kdy jí nejlepší kamarádka Lillian (Maya Rudolph) pověří přípravami na její svatbu. Starostí je s tím až nad hlavu, Annie se přesto s odhodláním ujímá skupiny nedočkavých družiček (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey a Ellie Kemper) a společně se vrhají do svatebních příprav, během kterých ale nic nevychází podle plánu. (Magic Box)

(více)

Recenze (545)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem včera s hrůzou zjistil, že polovina mojí topky patrně fetuje! No dobře, uznávám, že když se odporná, tlustá kráva vysere do umyvadla, přičemž dvě další pipky u toho poblijou hajzl, může to u zarytých exkrementalistů vyvolat salvy dusivého smíchu, ale 4 hvězdy, jeden jako druhý???!!! Za co? Nesympatické, afektované, přehrávající slepice, balancující dvě hodiny mezi Blbým a blbějším, Deucem Bigelowem a Děsným bijákem, tedy mezi trapným, tragickým a ostudným, s přehledem dostaly Apatowovu fekální produkci na absolutní dno žumpy a já pouze lituji, že jsem si předtím taky něco nešlehl a nenaladil se na vlnu retardovaných brigošů s vytříbeným syslem pro tumor. Příště raději zabiju čas tím, že si budu na hajzlu vrážet pod nehty špendlíky. Bude to děsná zábava a určitě u toho nebudu tolik trpět! Nejtrapnější zvěrstvo, co jsem kdy v životě viděl, které určitě musím vypálit své domině a škemrat, aby mi to pustila znovu, jakmile budu mít v prdeli násadu od smetáku. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Ano, chvílemi je to poněkud over the top. Na druhou stranu, má to koule za každou cenu a nebojí se to ničeho. V tlačení na pilu jsou jsou na tom Ženy sobě podobně jako Sandler, narozdíl od něj vtipy a frky chytřeji zakotvují v příběhu a v sofistikovanosti humoru jdou i mnohem dál. Hlavně co se týče prodávání klišé, která doteď patřila jen do "mužských" komedií. Bavil jsem náramně. Apatow, kterého je tu cítit odevšad, je mágem, který ždíme z mezilidských vztahů to podstatné a dokáže to servírovat ve skvěle vybalancované usměvavě-nostalgické rovině. Víc takových filmů, které se nebojí jít do toho po hlavě a mají za sebou chytré tvůrce. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ženský Fight Club. Nejen pro ženy, kterým předchozí filmy Apatow Productions přišly moc falocentrické. Pravidla zůstala podobná, pojetí hry občas více tíhne k (poměrně přesvědčivému) dušezpytnému dramatu. Radikální změnu prodělalo obsazení. Namísto mužů neochotných dospět sledujeme zralé ženy, pro které má - jak konečně vidno bez oklik, vytáček a výmluv vlastních většině romantických komedií - "bromantické" přátelství osoby stejného pohlaví též ohromný význam. Dospělost scenáristek prozrazuje jejich obcházení běžných dějových zvratů ze žánrově spřízněných filmů. Problémy si holky vyřeší mezi sebou a v sobě, muži jsou jen nepříjemným (týpek z Mad Men) nebo milým (týpek z Ajťáků) bonusem. Protagonistkou příznačně není nevěsta (celá svatební linie funguje hlavně jako MacGuffin), ba ani žena vždy pohledná a výhradně ctnostnými vlastnostmi obdařená. Annie musí obhájit svůj post nejlepší kamarádky nastávající nevěsty, která by v jiném filmu byla hlavní hrdinkou. Chybující a tím autentická je zásluhou scénáře i polo-improvizovaného herectví Kristen Wiig. Kdykoli má potřebu, zakleje, není imunní vůči projevům opilosti, leze-li jí přetvářka krkem, dá to najevo. Feministky by mohly hořce konstatovat, že je to nakonec stejně muž, kdo řídí a žena, kdo se nechává vézt (a že se Annie ze svrabu vyhrabe díky družičce připomínající gesty, grimasami i náklonností k oplzlostem Rickyho Gervaise). Na nahou pravdu Hollywood zatím zjevně připraven není, ale stejně jde o pokrok. Kdyby ze sebe Paul Feig dostal tu televizi a jeho film se nedrobil v řetězech různě povedených komediálních skečů, občas jako z gross-out komedie, občas jako z inteligentní konverzačky, kdyby se nebál odstranit některé sice povedené, ale pro vyprávění postradatelné vtipy, píšu teď o nejlepší americké komedii od Zbouchnuté. 75% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodně vulgární film s hrdinkami, jež by v reálném světě byly k nepřežití. Ale jak je u Apatowa zvykem - humor funguje a emoce jsou skutečné. O tom si české komedie pro obyčejné lidičky můžou nechat zdát. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

A vida i holky mají svý vtipný dny, ne že ne. Annie u mě bodovala snad každou druhou minutu. Příjemně zábávná holčíčí pohodovka. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skrz-naskrz schematické a predvídateľné, v mnohých motívoch (deti) nedotiahnuté a celkovo akési roztrieštené. Bavil som sa ale výborne, pretože postavy sú napospol sympatické (hoci trochu váham u tej tlstej, tá je na hrane) a jednotlivé skeče či dialógové výmeny (dievča kupujúce si prívesok pre best-priateľku) vymaznané. Úplne najviac som sa (neoriginálne) smial na fekálnej scéne a likvidácii darčekovej párty. Kristen Wiig je žiarivou výnimkou z pravidla o nevtipných ženách. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Férově nekorektní humor u party čerstvě vytvořených kamarádek, které ve skutečnosti zase tak dobrými kamarádkami nejsou. Férově v tom smyslu, že konečně nám někdo dal najevo, že nejen muži mohou mít své dny, ale i ženy, když se konzistence hvězd na nebi ideálně spojí, mohou překvapit celou řadou situací, za které by se rozhodně nemusely stydět. Za mě dobrý. Chvíli jsem si na holky jedny zvykal, ale nakonec mě Kristen Wiig, Melissa McCarthy a Rose Byrne přesvědčily o tom, že Ženy sobě je prostě vydařená nekorektní komedie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32,5miliónaTržby USA $169,106,725Tržby Celosvetovo $289,245,834Tržby za predaj Blu-ray v USA $24,059,178Tržby za predaj DVD v USA $71,367,952║ Zas ide len o klasickú tláchačkovú šablónu, ktorá nemá čím prekvapiť, dokonca sa znižuje na ten najúchylnejší možný humor ale prekvapivo to tam všetko funguje tak že vás to nezhnusí ale zabaví, tendencia zábavnosti dosť slušná, herečky fajn, a príde to ako lepšia konkurencia pre Vo štvorici po opici(The Hangover). Tie 2nominácie na Oscara sú teda riadna haluz. /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vždycky žasnu nad těma vyhrocenejma americkejma svatbama. Z pojmů typu zkušební večeře fakt seru. U téhle komedie jsem se ale fakt pobavil. Bál jsem se, aby to nebylo něco alá Sex ve městě, ale zdejší humor byl naštěstí v apatowovském stylu. Potěšila mne přítomnost blicích a sracích fórů a Kristen Wiig je vtipná. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Další rok; další apatowovka, která je ale tentokrát určena (ryze?) ženskému publiku; další výborná romantická komedie, která aspiruje na to stát se klasikou či kultem pro konkrétní divácké skupiny. ŽENÁM SOBĚ jde jako žánrovému filmu těžko co vytknout, protože i ta na první pohled přestřelená stopáž, která u podobných děl bývá zásadním problém, má své opodstatnění. Jde sice spíš o sled scén, které jako kdyby vypadly ze zábavného pořadu Saturday Night Live, v němž se proslavily scénáristky i herečky, ale ona kaskáda vtipů je precizně dávkována, posouvá příběh dál a slouží k prokreslení postav. S těmi se i přes jejich evidentní mentální problémy a pubertální příhody, do nichž se dostávají, dá sympatizovat a identifikovat, jelikož se vymezují vůči svým evidentním předobrazům: jak příliš chlapské PAŘBĚ VE VEGAS, která flashbackovou strukturou vyprávění zastírá primitivnost zápletky a prostoduchost řešení (místo, kde se najde zmatkující nevěsta), tak SEXU VE MĚSTĚ, který dojel na svou nevkusnost vzhledem k dobovému kontextu (recese je zde naopak všudypřítomná). ŽENY SOBĚ - a vůbec všechny apatowovky bez výjimky - jsou i přes všechny R-kové vtipy středostavovsky usedlé, protože se nedovedou oprostit od konvencí klasicky odvyprávěných snímků. O žádnou "rovnoprávnost" ani "ukázku ženské emancipace" nejde, jelikož i přes až nevídanou absenci mužského prvku se končí svatbou snů, po které touží každá dobrá nemajetná panička, a ustanovením heterosexuálního páru, kdy trhlá hlavní hrdinka potřebuje mužskou ochranitelskou a usměrňující ruku. Jasně, v rámci mainstreamové podívané asi na nic lepšího člověk nenatrefí, ale - a teď přichází povzdech diváka odrostlého na "smithovkách" - porušením určitých konvencí by se mohlo dojít ke skutečně komplexní generační či "genderové" výpovědi. Nová doba a noví diváci potřebují svou Amy, ta ale přijde, až se Apatow vzdá svých dogmat na "zaručený hit na základě prověřených ingrediencí". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A PROTO JSEM PŘEMÝŠLELA, ZLATO, ŽE JE TOHLE MOŽNÁ TVOJE DNO. PROTO TI ŘÍKÁM, ŽE DOSÁHNOUT SVÉHO DNA JE DOBRÁ VĚC, PROTOŽE CESTA UŽ VEDE POUZE NAHORU“..... /// Annie je sympatická. Annie je cáklá. Annie má problémem. Jsou to šťastní a zamilovaní lidé, kteří vypadají tak perfektně, zatím co ona padá a padá.... To, že je zřejmě nejzábavnější (ale i nejhorší prodavačkou klenotů) jí moc na optimismu nepřidá… Po všech těch psoudokomediích a rádoby vtipnejch intelektuálních zápletkách, konečně prdel pro obyčejnýho člověka(?)! Tyhle ženský problémy by i vás chlapi mohli bavit, přestože třeba ve Vegas pařej jen ,,skoro“. Holky tomu totiž uměj ,,dát na prdel“ i doma. CHCI MÍT KOULE U SVÝ TVÁŘE! Řešej ty svoje problémy s vtipem a svižně, až to fakt občas vypadá, jako poslepovaná směs scének. Pointy jsou ovšem dotažený do (téměř) ABSOLUTNÍHO KONCE! Přiznávám, mě prostě posraný svatební šaty od Lady St. Petsois JuJu pobaví víc, než pakárna v divadle. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že zařizování svatby je fakt legrace. 2.) Jsem pozvaná do brazilský restaurace. 3.) Mám bujný představy, když ženská řve ,,TEČE TO ZE MĚ JAKO LÁVA!“. 4.) Při sexu se nejradši dívám na politickou debatu. 5.) Thx za titulky ,,Brousitch“. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Hezký film a potěšili mne i herci z mých oblíbených seriálů jako Ajťáci a Little Britain :-) Film k pobavení a to sraní do umývadla nemělo chybu :-) ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Někde hodně, hodně hluboko v tomhle roztahaném předimenzovaném maglajzu se skrývá vcelku slušná černá 80 minutová komedie o sebelítostivém loserovi, který si nepřestane posírat život až do okamžiku svého katarzního pádu na dno, a překvapivě fajn zachycení normálního babského kamarádství, které se na plátnech ocitá jen málokdy. V současné podobě ovšem abyste tohle všechno hledali pod mikroskopem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Bridesmaids jsem se docela tesil, i kdyz ceskej preklad zni jak nejaka ceska sracko komedie. Sice je tohle film o parte druzicek a neveste, co zarizujou svatbu, ale produkoval Apatow, takze to je radne hrubozrnny. Tudiz nechybi nadavani, sem tam nejaka ta trosku humus scena a celkove drsnejsi humor. Problem je, ze polovina zenskejch vlastne nema vubec zadnej prostor a cely to tak stoji na Rudolph, coz je pro me jedna z nejosklivejsich herecek poslednich nekolika let, dale na McCarthy, ktera sice vypada jak osklivej chlap, ale je vicemene sympaticka a zabavna, dobre vypadajici Byrne, jinak ale vcelku zbytecny, no a pak na Wiig, okoro ktery se vetsina deje toci. Ta je ze zacatku zabavna, jak posere, co muze, jenze postupem casu a bohuzel to netrva tak dlouho, se z ni stane hystericka krava na dne, ktera kazdyho jen otravuje a to vcetne me. Takze nekdy po hodine mi zacla lizt na nervy, coz je docela problem, jelikoz ma film prehnanejch 130 minut. Z vedlejsich postav zaujme asi jen dobytek Lucas a ultra sympatak O'Dowd. Celkove tak pouze prumerna komedie, ktera je obcas zabavna a obcas otravna, ale na jedno skouknuti v pohode. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ne, na tenhle film jsem nebyl připravený. Not even close. Ale krom mých posledních zbořených iluzích o ženách jsem tu objevil i něco jiného - vtipnou a zároveň smutnou ukázku rozkladu života jednoho člověka. Já vím, já vím. Všechno je to v rámci komedie, v rámci budování katarze ale i tak... dobře natočený rozpad osobnosti nikdy neomrzí. A Kristen Wiig to zahrála (jako obvykle) perfektně. Spolu s Rose Byrne celý film táhla dopředu a i když nejsem úplná cílovka, dokázal jsem si ho v jistých momentech dost užít. A kdyby býval někdo spojil všechny ty dobré momenty dohromady, mohlo to být ještě lepší. 7/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Holčičí pohodovka s ultra vtipnou špekyní v jedný z hlavních vedlejšek. Doporučuju, když chcete dívat s holkou na "její film" a nechcete si připadat jak píčus bez koulí... ()

Související novinky

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama