Reklama

Reklama

Písně bardů

(festivalový název)
  • Nizozemsko Bardsongs

VOD (1)

Obsahy(1)

Sběrač odpadků Sahir odmítne chápat zranění svého syna jako zlovůli osudu a vypuknuvší válka mu dá za pravdu. Malý Bouba dostane za úkol zjistit, v čem spočívá největší lidská moudrost, a najde při tom lásku. A Sonam musí prodat svůj dobytek a absolvuje s ním cestu Himálají, která se navzdory tomu, že zvíře neprodá, ukáže jako přínosná. Všechny tři příběhy jsou podány formou tradičních písní, které prolínají poutavým filmovým vyprávěním, v němž se postavy neustále o něco snaží, a díky tomu snímek trvale udržuje pozornost diváka. Obyčejní hrdinové jsou zde přirozenými nositeli moudrosti a film se systematicky povznáší nad banální šarvátky. Namísto toho se soustředí na každodenní krásy prosté lidské existence i na to, jak blízko k sobě mají různé národy bez ohledu na geografickou vzdálenost. „Když přijde na věc, o povaze naší existence uvažujeme všichni stejně, ať už jsme hinduisty, křesťany, muslimy, buddhisty, židy nebo anarchisty, ateisty či animisty,“ dodává k tomu režisér. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (9)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy ze třech částí Indie, se třemi různými písňovými doprovody. Film je krátky, nenudí, písně jej vhodně doplňují, "herecké" výkony se dají překousnout, jen na ta ponaučení nemuseli tolik tlačit. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Bardsongs / BARDSONGS / Písně bardů) - Toto je asi největší rozkol mezi karlovarskými zde hodnotícími diváky a mnou. Příběhy mají smysl, o tom žádná, ale ta hudba kterou musí člověk devadesát minut poslouchat to byly pro mne muka... Proto jen - 5. 7. 2010 - kino Espace Dorleans - Karlovy Vary - 20% ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, že bych někdy viděla film jako je tenhle. Trocha cestování, trocha humoru, trocha univerzálních mouder starších, ale podaných jazykem novodobého světa, nádherná hudba, která z hlavy jen tak nevymizí. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně poetický zážitek. Existují takové písně a takové pohádky, které se hodí k noční obloze a praskajícímu ohni. Toto je film, který patří přesně na stejné místo. Uznávám, může se zdát zdlouhavý a jasný, ale já bych neváhal ani vteřinu a k tomuto ohni usedl a nechal se unášet vypravováním bardů. Pokud vás toto neláká, nebude vás nejspíš bavit ani tento film. MFF Karlovy vary 2010 ()

Saj 

všechny recenze uživatele

první povídka *****, druhá ***, třetí **** . Hudba naprosto úžasná, herecké výkony nic moc a moudra výborná. ()

spelunka 

všechny recenze uživatele

naprosta nadhera, nejlepsi film letosnich varu, jakej sem videla. tri prostinky povidky doplneny vybornou (dvakrat podtrzeno) hudbou. krasna kamera, jednoduchy pribehy, nadherny scenerie, civilni herecky vykony. tenhle film me neskutecne pohladil po dusi. cekala sem nudnej film plnej vsemoznejch klise a ve vysledku sem skoncila omracena krasou pri zaverecnejch titulkach. doporucuju nejvic. ()

Reklama

Reklama